Cvičení na piano

171
31.5.17 21:10

Cvičení na piano

Všechny moc zdravím, mám takový dotaz. Dcerka hraje na piano, které máme umístěné v panelovém bytě. Hraje asi půl hodiny denně, někdy obden, jak nám to časově výjde. Dnes na nas klepala sousedka s tím, že nemůže vydržet dceřiné cvičení na piano a zda odhlučníme stěnu, u které je piano umístěné, případně ať jej přemístíme jinde, bohužel není moc kde a odhlučnění stojí dost peněz. Chci se tedy zeptat, zda může dítě v panelévém bytě v normálním čase cvičit na piano půl hodiny denně, či když se objeví v domě jeden netoleratní soused, má dítě smůlu :-(. Jak to prosím máte vy, kteří máte také děti, co hrají na piano a bydlíte v bytě? Děkuji moc za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15659
31.5.17 21:12

Určitě nehraje v době nočního klidu, tak ať si sousedka trhne. Maximálně bych se zeptala, kdy nebývá doma, a nechala dcerku hrát v té době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3822
31.5.17 21:21

Tak ja driv hrala asi 6 hodin denne na klavir v panelaku nebot jsem studovala konzervator. Sousedi byli na nervy ale jelikoz jsem hrala mimo nocni klid, tak nemohli nic delat. Jeden starsi par se kvuli nam odstehoval :mrgreen: ale to je tak vse co zmuzou. Pul hodinka je uplne v klidu, sousedku bych vykazala do patricnych mezi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26860
31.5.17 21:29

Sousedovic „Max Braun“ cvici uz sesty rok. Uz jsme si zvykli :lol: :lol: :lol: Navic se desime, ze bude donucen zacit cvicit i jeho mladsi bratr :roll:

@Galka Pokud cvici v beznou dobu, tak bych to neresila, ale s usmevem reagovala, ze zacatky jsou tezke ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
31.5.17 21:33

@Galka ja sice nehrala na piano ale na fletnu a me vzpominky jsou sotva jsem se nadechla a foukla prvni tony myslela jsem ze sousedka pod nami vytrhne stoupacky :lol: a jelikoz me bylo uz 13 tak jsem nekdy naschval hrala falesne a ty nejvyssi tony :lol: casem pochopila a nechala toho.
Pod nami maji take klavir a vubec mi to nevadi naopak nekdy se rada zaposloucham. Obcas jim do toho brinkaji deti ale jsou to. preci deti ty me taky hluci a kdyz brinkaji hodne pustim radio a je po problemu. Co mi spise vadi je jejich deda obcas v 23 hod. zacne hrat a zpivat na heligonku sice pekne ale radeji bych spala, ale je to tak 2× do roka tak vydrzim nebo cekam az jiny soused na nej zazvoni ;)
Tak se na ni vykaslete a pekne cvicte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
31.5.17 21:53

Paní sousedka je v důchodu a z domu vychází úplně minimálně, takže nemáme šanci hrát v době, kdy doma není…bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibie
31.5.17 21:58

Jsou piana na sluchatka, co poridit takove. Ja hrala na kytaru-to je dobry, housle-to byl masakr, ted jsme meli chvili tu heligonku a to jsme vzbudili vlastni deti v 21h :zed: tu jsme darovali. Mela by mit sousedka vic pochopeni pro dite, pozvete ji na koncert a doneste babovku…

• Citovat
  • Upravit
15659
31.5.17 22:03
@Galka píše:
Paní sousedka je v důchodu a z domu vychází úplně minimálně, takže nemáme šanci hrát v době, kdy doma není…bohužel.

Tak má smůlu, hlukovou hladinu ( pokud nehraje čardáš a nebuší do toho jako hluchej do vrat ) nepřekračujete. Sousedce bych řekla, že chápu, že stupnice jsou otravný, taky jsem je srdečně nesnášela :mrgreen: ale za rok, za dva už se nebude rozehrávat stupnicema, ale písničkama a to bude lepší.
Zaplaťpánbu za naše sousedy, když to tak slyším. Já totiž hraju většinou kolem sedmé, půl osmé večer, když přijedu ( vynervená ) z práce, mám to jako relax. Nikdo si nestěžoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
31.5.17 22:09

Pul hodina denne je naprosto v pohode. Taky jsem studovala konzervator a bydleli jsme v panelaku. Sousedi museli poslouchat me hrani nekolik hodin denne. Dneska zpetne si uvedomuju, ze to pro ne musel byt hrozny opruz. Ale i hodinu denne nemůže nikoho obtezovat prece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
31.5.17 22:13

Tak to ja cvicila na klarinet :D Masakr.14 let, neboli 2 cykly hudebky a 6 letou konzervator. Zespod na me mlatili pometlem do stropu, z vrchu do stupacek.Ale bylo to opravdu jen zridka, ta pulhodina az hodina se dala vydrzet. Piano bych neresila, at si pani pusti televizu. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
31.5.17 22:16

Pokud nehraje v době nočního klidu, tak má sousedka smůlu. Můžete jí vyjít vstříc a zkusmo se zeptat, v které době by jí to vadilo nejmíň - kdy třeba zrovna nesleduje telenovelu :D Pokud chcete, můžete za piano na stěnu dát plata od vajec, je to levnější varianta odhlučnění, i když to je méně účinné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
31.5.17 22:52

Moc Vám děkuji za vaše rady, příspěvky. Zkusíme nakonec ještě piano přemístit na jiné místo, ke stěně mezi naši chodbou a obývakem, jestli to nebude o něco lepší. Už jsem koukala i po digitálních pianech se sluchátky, ale toho jsem se chtěla původně vyvarovat, protože jsem chtěla, aby se naučila dcerka správnou techniku na normální piano, když si představím, že jsme za piano v záři dali 23 000 Kč a teď bychom měli dát zase takovou částku za digitální piano, ne-li vyšíí, tak je mi z toho smutno. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
31.5.17 23:13

@Galka nedělala bych to. Když už začala cvičit na normální ( což je pro techniku hraní lepší ), tak bych jí ho nechala. Paní se ne****

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
31.5.17 23:22

No tak ať to nevydrží. Sousedova dcera taky hraje. A kdyby půl hodiny… někdy mam pocit, ze třeba dvě hodiny. Moc ji to nejde. Taky mi to trochu občas leze krkem, ale bydlím v bytě, musím s tím počítat. Lepší, než kdyby hrála na bicí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
1.6.17 09:56

@Galka Nekupuje digitání, to je nesrovnatelně horší nejen na techniku, ale i zvukově. Tam je jediná výhoda váha (třeba při stěhování) a ty sluchátka. Ale třeba zeslabení/zesílení je naopak na škodu, děti si zvyknou a potom se nesnaží o nějakou dynaminku. Ještě mě napadlo, zkuste natrvalo něčím sešlápnout levý pedál (příp. i prostřední, pokud tam je). Trochu by se to mělo ztlumit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí