Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, poradíte nám prosím kam v Pardubicích na cvičení s miminkem, kterému je 5 měsíců?
Neporadím, ale nechápu, na co takové blbosti. Mně ta centra pro děti přijdou spíš jako volnočasová aktivivta pro maminky, kde se děti už nějak zabaví, i když je to absolutně nezajímá. Navíc v tomto věku mi to ani nepřipadá vhodné. Plavání… dobře, dejme tomu. Dítě začne sedět a chodit podle sebe a navíc je blbost už jen ho v tomto věku v kočárku dávat sedět nebo nedejbože mu pořizovat „vajíčko,“ ve kterém si naprosto spolehlivě zničí páteř hned od začátku života. Podle mého blbost, o své dítě bych se starala sama podle toho jak na tom bude samo a ne s ním někde šaškovat, když má ještě ležet a rozvíjet se pomalu svým tempem. Jak píšeš. Je to miminko, ne větší batole, ani hračka či cvičená opička.
Díky za radu! Nepořizovala jsem si domů hračku, jak píšeš, kterou někde položíš a bude tam celý den ležet.. Nechci jít do ničeho přes vůli nebo posazovat dítě dřív než si sedne! Jen sem chtěla jednou za čas někam zajít, kde si s malou zacvičíme např. na míči, spolu i s dalšími maminkami.. Pokud tobě vyhovuje být celé dny zavřená doma s dítětem, tak prosím.. Já se malé celý den maximálně věnuji, ale bohužel nemám kolem sebe nikoho s kým bych si mohla přes den popovídat a tak mi „cvičení“ přišlo jako dobrý nápad a to nejen kvůli mě..
@kazda.m přesně jak píšeš
o plavání jsem taky přemýšlela, slyšela jsem, že je dobrý Hastrmánek na Dubině a nebo pak u Kostelíčka a někde v Jesničánkách je plavání u Majáku
@sunny86 A fak si myslíš že to tak malé dítě zajímá?.. Nejen kvůli mně… aha, zajímavý argument. Nikdo ti neříká, ať jsi zavřená doma, ale jak jistě víš, takové věci se dělají s dětmi předškolního věku a ne s miminem co ani nesedí. Ty tu píšeš o míčích, co s nimi jako bude dělat mimino?
@icy rose Realita je někdy jiná než si člověk představuje a jak si naplánuje.. Tak ti přeji hodně štěstí, ale chtěla bych vidět to dítě, které nebude potřebovat společnost, bude pořád jen ležet a spát a všechno bude zvládat samo.. Myslím, že spíš ty nemáš ani tušení jaké jsou s miminky možnosti..je přeci nesmysl začít dítě začleňovat až v předškolním věku. Příště by bylo lepší vyjadřovat se k tématům o kterých něco víš ![]()
Souhlasím, máme prcka 7 měsíců. Doma si pořád hrajeme, chodíme s kočárkem ven,… Ale občas je prostě potřeba vyrazit mezi lidi a popovídat si s někým, kdo ti odpovídá
Taky bych chtěla, aby si prcek zvykal na ostatní děti a lidi kolem sebe. Plavčo je pro nás ze zdrav. důvdů nevhodne, takže taky vybíráme cvíčo, našla jsem ve Svítkově, tak uvidíme.
@sunny86 Víš, já znám poměrně dost maminek a takováto témata probírám i s rodinou. Máme stejný názor. Dřív to nikdo nepotřeboval, úplně stačilo mít kamarádku s dítětem a pak se jich nabalí i víc. Známá měla dítě ani ne ve dvaceti a vše zvládla úplně sama aniž by chodila do podobných zařízení. Zvala si kamarádky s dětmi i bez nich, chodila ven, na rozdíl od většiny novodobých maminek si uměla poradit. Ty jsi snad vyrůstala v nějakých centrech pro mimina? Myslím že ne
Že nemám děti neznamená že jsme idiot. Pouze neholduji takto nepotřebným blbostem. A ani nepatřím k těm, kteří mají problém se začlenit jinde než kde nic jiného nezbývá.
@icy rose Myslím, že zakladatelka se ptala na to KAM jít cvičit a ne jestli je to dobré nebo ne! Pokud nevíš, že se s dětmi cvičí na balónu a to doma nebo někde na cvičení, tak to toho ty, tvé kamarádky a rodina moc nevíte
A argument jako dřív to taky nikdo nepotřeboval, je fakt vtipný
Možná kdyby se dřív vědělo co dnes, bylo by méně lidí, které v dospělosti bolí záda a chodí na rehabilitace. Dřív také nebyl rentgen, ultrazvuk, nedělali se krevní testy a to je taky špatně, že teď to je?? Chápu, že máš svůj nejlepší názor a přes to vlak nejede, ale možná by bylo fajn se někdy zamyslet.. ale chápu, že teď jsi ukázala jak zarytě si za tou svou hloupou úvahou stojíš, že bys nepřiznala, že se možná trošičku myslíš..
Tak ve Svítkově cvičení Batolátka pro malý zájem neprovozují. Mají babycvíčo, které je ale pro děti, které už chodí. Takže pro nás zatím nic ![]()