Kyčle hraniční - vpravo IIA/IIC a vlevo IB/IIA

3
19.3.16 16:52

Kyčle hraniční - vpravo IIA/IIC a vlevo IB/IIA

Maninky, prosím nevíte některá co znamená výsledek kyčlí hraniční? Ve zprávě je uvedeno vpravo hraniční IIA/IIC a vlevo hraniční IB/IIA. Nevím si moc rady, kterým z údajů se řídí a tedy taky jak velký problém s kyčlema máme. BYlo doporučeno abdukční balení 3 plen /bez jednorázovky, tu ale používáme/ ale malý toto balení nesnáší a navíc se nám po něm oprudil. Děkuji předem za odpovědi. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1767
19.3.16 17:30

Zkus maleho navazat do satku, ma v nem kycle ve spravne poloze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
19.3.16 17:31

Určitě bych abdukční balení dávala, ta pravá kyčel si to určitě zaslouží (možná i nějakou pokročilejší pomůcku (záleží na tom, jak je mimčo velké).
Jinak pro přehled:

Kyčel I – zralá
Podtyp Ia – vše v pořádku
Podtyp Ib – úhel alfa u stříšek v pořádku, úhel beta zatím větší, tj. stříšky mírně nezralé)

Kyčel II – úhel alfa u stříšek menší, úhel beta větší, tj. stříšky nezralé
Podtyp IIa – fyziologická, tj. normální nezralost (děti mladší 3m)
Podtyp IIb – opožděná zralost (děti starší 3m)(prodlužuje se abdukční balení)
Kyčel IIc – určitá displasie, tzv. ohrožená kyčel (léčení abdukčními pomůckami (např. třmínky?))
Kyčel D – nestabilní, decentrovaná (hospitalizace)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
19.3.16 19:58

Jj, dávala jsem až úplně nahoru (vyjma krátké periody zkoušení látkovek). Dávat opruzeniny neopruzeniny. Mazat, co to jde. Moje tchýně má doteď problémy s kyčlema, protože její mamka flákala třmínky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
19.3.16 20:03

My máme 2c od 3 měsíců a už 5.měsíc nosíme třmeny, vy máte 2b/2c u 2c uz by se měly určitě nosit trmeny nebo perinka. Být tebou, zajdu si ještě k jinému lékaři, u kyčlí je důležité mít dobrého doktora, takže pokud doktor není schopný určit, jestli 2b nebo 2c, zašla bych ještě k dalšímu dr. ať víš na čem jste. Kolik je ditku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.3.16 20:35

Jsou mu zítra teprve tři týdny, porodní váhu měl ale 4640g a u ortopeda jsme byli ve čtvrtek. Jinak dávám tedy jednorázovku na to body a dvě pleny složene na třetiny a na půl, na to kalhotky které pleny drží. Jen mi to příjde hrozně obrovské, leží v tom jak balvan, ale chápu, že je to nezbytné :? Dokonce nám bylo řečeno, že máme používat tři pleny a úplně bez jednorázovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
19.3.16 21:10

Dcera měla obě kyčle hraniční IIb/IIc. Měli jsme dávat také 3 plenky a bez jednorázovky. Já teda tu papírovku používala, přes to 2 látkové a kalhotky na suchý zip. Rozhodně bych dávala balení hned na plenku, ne přes oblečení. Marwellky nám na ortopedii velmi nedoporučili…prý to může i uškodit.
Balení bych opravdu dodržovala velmi striktně - žádné ulevování. Za chvilku si na „balíček“ zvykneš a ani Ti to nepřijde.
Já mám z vad kyčlí velký respekt, protože máme v rodině zátěž. Já sama jsem se narodila s tou nejtěžší vadou a z vyprávění to bylo naprosté peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
19.3.16 21:11

@Ilussion možná bylo lepší, kdyby vám dali rovnou perinku, malý by nebyl tak nabaleny a hlavně by to možná bylo jen na chvilku, když se na to přišlo včas. Jak říkám, ja bych zašla na konzultaci ještě k jinému Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
19.3.16 21:30

@Zuzka-R tak mě doktoři řekli na oblečení :nevim: jinak bych to dávala taky pod. Dávala jsem poctivě a zlepšovalo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
19.3.16 21:32

@dalmati Tak asi co lékař, to názor… :) Ostatně peřinka se taky dává na oblečení.
Hlavní bude stejně asi ta důslednost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
20.3.16 02:45

Ja to hodnoceni moc nechapu. Vysledek IIA/IIC je nesmysl :think: Ten vysledek musi byt presne dany. Treba prava kycel IIC, leva kycel IIA. Jinak na IIC uz dcera i syn nosili trmeny. Zmenila bych ortopeda, aby se neco nezanedbalo a nemuseli jste treba nakonec na operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
20.3.16 08:23

Tak nesmysl to úplně není, ten nález může být opravdu hraniční, doktor tím v podstatě přiznává, že už by se to dalo hodnotit jako ohrožená kyčel, ale taky nemuselo. Proto asi zvolil jemnější korekci než třmínky, zvlášť když jsou dítěti teprve 3 týdny a na další kontrole (u nás probíhaly po 4 týdnech) uvidí vývoj. Není to tak dávno, co se první UZ kyčlí dělal až po 6.týdnu a nezdá se mi, že by v okolí bylo mnoho dětí se zanedbanou dysplázií kyčlí. Nicméně názor druhého lékaře není nikdy k zahození :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí