Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maminky kam chodíte s dětmi do cvičení ve Zlíně, můžete poradit? Děkuji ![]()
@Nudlaben Prý bývá v úterý a ve čtvrtek dopoledne na Sokolovně. My tam teda ještě nebyly, ale možná to někdy zkusíme.
My jsme jezdili od cca 1 roku do 2,5 do Nekky. S mladší plánujeme začít po novém roce tamtéž. Ale chceme si pohlídat stejnou „cvičitelku“. Máme ji ozkoušenou, je výborná, milá a navíc tam běžně řeší posouzení motoriky, takže upozozní a poradí i v těchtověcech.
@Sofie2013 mužu se zeptat jak se paní cvičitelka jmenuje? Děkuji
@Nudlaben píše:
@Sofie2013 mužu se zeptat jak se paní cvičitelka jmenuje? Děkuji
To je asi dotaz pro @anupati ![]()
@Nudlaben Tak jestli to bylo na mě..tak teta Olinka ti asi moc nepomůže, což
Je to ostuda, určitě jsem věděla celé její jméno, ale nějak mi vypadlo. Na stránkách instruktorky taky nemají rozepsané, tak nevím. Každopádně kdyby ses zeptala na recepci a řekla, že chceš k Olince, tak nikdo asi ani nemrkne. Ne že by ostatní nebyly dobré, nevím, nemám zkušenost. Prostě tahle mi sedí a líbilo se mi, že dělá i individuální konzultace psychomotoriky, protože jsme s tím u první měli problémy. Tak jsem na ni narazila. A když jsme se přihlásili na kurz, tak jsme náhodou zase dostali ji. TeĎ s mladší jsem byla na individuálce párkrát a rovnou jsem si s ní domluvila, že chci po novém roce začít chodit k ní do skupinky, takže si mě zapsala a dají mi vědět, až budou mít rozpisy.
Dítko nám sice již poněkud odrostlo, ale můžu doporučit i cvičení „Sedmikrásek“ - probíhá na Orlovně.
Na Sokolovně je super hlavně to, že lze zaplatit jednorázově „vstupné“, nemusíš chodit pravidelně. Vyloženě organizované cvičení jsem tam teda nezažila (když nepočítám nějaké „kolo, kolo mlýnský“ a podobně. Ale vyžití tam je, děcka mají k dispozici nářadí, udělá se opičí dráha…
Jo, ještě jsem chtěla dodat, že v Nekky nejde úplně o cvičení jako že fyzické cvičení. Spíš se střídají různé činnosti. Včetně práce s různými materiály (jak jsem byla ráda, že dcera patlala poprvé v životě prstovýma barvama jinde než doma), učení básniček doprovázené pohybem, cvičení i jsme tam před vánocema hooodně zjednodušeně pekli. Vždycky nám k tomu i něco řekla, proč se co dělá, co to rozvíjí, tak to bylo takové fajn. Takže to není takové klasické cvičení, jako je asi Sokol apod.
@anupati děkuji moc
, zajdu se zeptat a uvidíme jestli tam budou mít nějaké místočko ještě volné ![]()
@Alichi taky jsme uvažovala o sedmikráskovi, jelikož jsme tam už chodili když bylo dítko malé mělo rok a nějak ho to moc netatchlo, ale teďka jsme si říkala že už je větší a mohlo by ho to bavit vic ![]()
Možná píšu už pozdě, ale řeba to bude k něčemu i jiným maminkám.
Sedmikrásek je levný a dobrý. Ale Nekky je prostě lepší. Pro děti zábavnější a je to zaměřeno na rozvoj všech stránek - výtvarka, pohyb, vždy adekvátně k věku a vývojovému stádiu dítěte. Můžu doporučit, odchodila jsem to s oběma klukama.