Cvičení s miminkem, aby začalo zvedat hlavičku

1825
19.3.06 22:39

Cvičení s miminkem

Ahoj, holky, sestra má 3-měsíčního chlapečka a ten nechce moc zvedat hlavičku. Říkám jí, že začne, dřív nebo později, že každé dítě je jiné, ale vytnknul jim to i jejich pediatr, tak se rozhodla koupit nějakou knížku o cvičení pro miminka? Něco jsem na netu našla, ale třeba mi něco doporučíte? Předem děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
20.3.06 08:54

Ahoj pomy, tříměsíční miminko už by mělo mít zvládnuté první vzpřímení, to je klasické pasení koníčků - miminko leží na bříšku, opřené o předloktí a pěkně drží hlavičku ve vzpřímené poloze - nesmí ji mít v záklonu a nesmí přepadávat z bříška na záda! Některé děti toto nezvládají někdy jen z toho důvodu, že jsou málo na bříšku. Takže já doporučuju v rámci cvičení, během dne několikrát na krátkou dobu dávat miminko na bříško. Pokud je velký rehabilitační míč, tak i na míč. Ideální je chodit s miminkem plavat. Pomáhá to lepšímu psychomotorickému vývoji a instruktorky také poradí jak s miminkem manipulovat, cvičit atd. Jana.

• Citovat
  • Upravit
2580
20.3.06 09:43

Ahoj Pomy,
mám doma knížku Pohybové hry s děťátkem - více než 100 nápadů pro první rok: život začíná pohybem, vývoj kojence, nést a být nošen, o sezení, hry s dítětem, náměty a podněty (Liesel Polinski, Grada).
A ještě mám půjčené Cvičíme s děťátkem - masáže, hry, gymnastika a plavání pro kojence v 1. roce života (Gabriele Zeissová, Ikar).

Danča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
20.3.06 10:34

Ahoj,
myslím si, že ve třech měsících ještě situace není tak vážná, zvedat hlavičku nechce plno dětí, přesto by se to mělo podchytit včas. Jsem téhož názoru jako viz výše, že pro tak staré dítě je nejvhodnější časté pokládání na bříško a při přetáčení již poskytovat co nejmenší dopomoc, ať se bobíšek snaží a napíná všechny svaly. Velmi dobře je toto popsáno v knížce Něžná náruč rodičů od Evy Kiedroňové. Nevýhodou je její vysoká cena (cca 500 Kč). Zase tam je plno obrázků a vše srozumitelně vylíčeno.
Dobré je např. nosit dítě v tygříkovi, tím se rozvněž posilují příslušné svaly atd. Jinak jestli máte možnost, doporučuji chodit do nějakého kursu cvičení s miminkem, protože je nejlepší, když vám někdo všechno ukáže přímo na mimču.

Pa

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
20.3.06 10:49

Ahojky,

tak Viki taky nechtěla moc držet hlavičku. A moje doktorka mi vysvětlovala co kdy teda musí umět. Ve třech měsících by mělo mimi udržet hlavičku jakoby rovně když je neseno ve svislé poloze. Prostě aby s ní neklimbalo do stran a nepadala mu dopředu či do zadu. Ve čtyřech měsících už pomalu musí pást koníky, ale taky někdy přestanou mimča v tomhle období koníky pást, třeba na týden čtrnáct dní. Většinou je to spojeno s přírůstkem váhy. A kolem pátého měsíce by se měli umět přetočit alespoň na jednu stranu. Myslím tím bříško nebo záda. Ale měli by to umět do leva i do prava. Nám Dr. radila pokládat na bříško třeba i pětkrát deně na tak dlouho dokud vydrží, jak začne rýt čumáčkem do země přetočit. To teda pomohlo. A já osobně bych se raději přikláněla k nějakému cvičení nebo plavání s mimčem. Třeba zrovna ten velký míč je prý dost nebezpečný když to člověk neumí, protože ty svaly zatěžuje hodně. A je hodně náročný. A pokud to neumíš můžeš uškodit. Alespoň to nám říkali na cvičení.

Knížku neporadím chodíme cvičit a budem i plavat. Ahojky Iva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.15 06:32

cviceni

@DancaM ahojki ja 8mesicni dceru a vubec sni necvicim jen ji kazdy den polozim na brisko a jeste my nesedi sama bojim se ze bude postizena kdyz sni cvicit nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí