Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
nemáte náhodou některá zkušenost s chodítky ABC Desing? Moc Vám děkuji.
Ahojky,
já mám jen informace, že pořízení chodítka je to nejhorší co můžeme pro dítě udělat. Bohužel ti neporadím, nebo spíše ano.
Chodítko nepořizovat za žádnou cenu.
Achesa a Anička 5m
ahoj
pripojuji se se stejnym nazorem jako Achesa.
Choditko vubec neporizovat a nechat dite se vyvijet prirozene.Az se postavi,tak se postavi..a udela to samo,bez cizi pomoci a to az v dobe,kdy na to bude fyzicky pripravene…
To stejne plati i o predcasnem posazovani.
Jaana
Ahoj maminko dvojčátek, také jsem slyšela, že chodítko není dobré.Moje holka se mi postavila sama v polovině sedmého měsíce a dostala jsem vynadáno od doktorky, že je to brzy. Tvým dvojčátkům je taky okolo 6 měsíců.Až na to budou jejich nožičky připravené, tak se sami postaví. Ale opravdu by se jim nemělo pomáhat. Měli by si nejdříve projít ,,časem lezení" jinak mi říkala doktorka, že je tam riziko skoliózy páteře.
Hanka
AHOJ.
Taky si myslím, že chodítka určitě ne. Jednak brání přirozenému vývoji dítěte ( Radim se sám postavil v 8,5 měsících a to je narozený v 35tt, pak začal obcházet nábytek - to už byla fuška ho uhlídat - a v roce a 2 týdnech začal sám chodit) a navíc, těch úrazů, co s nimi bylo
.
Něco jiného jsou odstrkovadla - multifunkční, která pípají, blikají…, dítě musí chodit samo, jen se přidržuje a tlačí - a také odrážedla. Jsou fajn.
Beruška ![]()
ja nad choditkem taky premyslela,ale nakonec jsem to vzdala......ikdyz pred nekolika lety ho pouzivaly vsichni a nezda se mi ze bysme na tom byli zdravotne tak spatne,ale samozrejme vseho s mirou,myslim ze kdyz v choditku bude jen hodinu denne,nic se mu nestane........
Ja radeji poridila linde takove auticko,odrazedlo,tedko ji v nem vozim ja,nedosahne jeste na zem,sama jeste nestoji,ale lezt se ji taky nechce..........
http://rodina.cz/…um/photo.asp?…