Abdukčné nohavičky Marwell

2107
17.3.06 14:42

Abdukčné nohavičky Marwell

Ahojte,

našla som tu niekoľko diskusií o širokom balení a bedrových kĺboch (kyčle :wink: ), ale všetko je to o širokom balení do plienok … Lenže naša malinká tú hromadu plienok na zadočku nenávidí a plače a plače - akonáhle jej to dám dole, je to zase spokojné a usmievavé slniečko! Takto bojujeme už tretí deň a je to nanič ako pre ňu, tak pre mňa :(
Preto hľadám nejaké iné riešenie a dostala som tip na abdukčné nohavičky Marwell - prosím teda o radu, aké s nimi máte skúsenosti, je to dobrá a FUNKČNÁ vec a najmä - je ten „objem niečoho“ na zadočku menej mohutný ?

vopred ďakujem ja a najmä slobodu-milujúci vodnárik Vivinka :D (1 mesiac aj 1 deň)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59
17.3.06 15:52

Ahoj Baboo,

nediv se ze se to Vivince nelibi - ona se s temi plenkami nemuze poradne hybat - koho by to nenastvalo:-)
Nase mala mela take „siroke baleni“ (papirovou plenku + 2 latkove). No preprala to velice lehce a navic mi prislo ze je hlavou dolu v tomto baleni - navic to byl jen 2,5 kg drobecek pri narozeni.

Ja se ptala na ortopedii na kalhotky Marwell a doktor mi rikal, ze pry zase tlaci kycle az moc nahoru. Tak jsme je nakonec nepouzily - no on mi rikal, ze nemam pouzivat vubec papirove plenky. Ale chtela bych toho dobraka videt jak mi v 1+1 ususi denne takove mnozstvi plenek - inu muzskej.

My to nakonec resili tak, ze jsme male podle neprodysnych plenkovych kalhotek usili bavlnene kalhotky a misto podle sirky slozenych bavlnenych plenek jsme usili z nekolikrat prehnute tuzsi latky „vlozku“ - ale byla jen mezi nozicky. Takze mala mela roztazene nozicky - a tohle nepreprala.

No po mesici, jsme uz davali plenky navic resp. tu nasi vlozku jen na noc a na vychazky ven. Mala trpela na boleni briska a to bych vazne nevydrzela mit ji v tom cely den. Doktor to netusil a pekne si liboval jak to siroke baleni krasne pomaha.....

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
17.3.06 16:33

Ahoj Baboo,
já mám s abdukčními kalhotkami Marwell velice dobré zkušenosti. Široké balení z látkových plen jsem nechtěla dávat přesně z toho důvodu,že má mimi moc podložený zadeček a je hlavou dolů,určitě to není nic dobrého na páteř.
Kalhotky Marwell doporučují i špičkoví odborníci v dětské ortopedii z FN v Hradci Králové. Nezdálo se mi,že by tlačily nožičky nějak moc nahoru.
Samozřejmě že i ony brání dítěti v pohybu a taky se Vivince asi ze začátky nebudou líbit,ale určitě se jí bude pohodlněji ležet a časem si zvykne. Jediné snad co bych jim vytkla - jsou příliš tvrdé i po okrajích a tak jsem je vypodkládala vatou,aby neměl malej otlačená stehýnka.
Přeju vám,ať jsou kyčle brzy OK a široké balení nepotřebujete.
Hezký den.
Lucka a Matouš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
20.3.06 11:59

ahojte, diky za skusenosti !

Katko (Duckie :) ) - ja sa vobec nedivim, ze sa jej to nepaci, ani mne by sa nepacilo mat na zadku taku hromadu. Prave preto hladam nieco ine … A mas uplnu pravdu - odkedy takto balime, trapia nas aj zastavene prdiky, predtym to bolo ok :(
ach jo.

Lucko (Maty :) ) - moc dakujem za radu. V to som dufala, ze nie su take objemne a mala by si na ne snad rychlejsie zvykla. Este raz diky !

Prosim, ma este niekto skusenost ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.3.06 21:14

Taky jsme je meli, ale malej z nich mel desne otlaceny stehynka, protoze jsou tvrdy. Jinak nozicky roztahujou dobre a balik to neni. Ale radeji jsem davala na jednorazovku jednu plinku 80×80 hodne nasiroko a pak Popolinky a to uz byla pohoda.

• Citovat
  • Upravit
1917
24.3.06 22:37

Ahojki,

nase mala ma dysplazii, takze od 3 tydnu ma abdukcni decku, ted ji bude 10 mesicu. Snasi ji nakonec celkem dobre. Spis ji vadi, kdyz ji do ni davame, ale pak uz je to ok. Co se tyce briskobolu, tak na to netrpi - a pritom to byval celkem des bes. S deckou jsme nafasovaly i cviceni „zabicku“, kdy se kolinka davaji k brisku, roztahnou do strany, natahnou a znovu. Od te doby, co poctive zabickujeme nemame s briskem problemy. A tohle cviceni vyfasovala i segra pro synovecka, ktery ma kycliky ok. Tak nevim, jak to ti ortopedi davaji ;0.

At mate nozicky zdrave, ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
31.8.11 22:06

Chtěla bych se zeptat, co za plínku/plínky se do těch Marwellek dává. Jen 1 papírovka, nebo 1 látkovka, či dvě látkovky?
Začali jsme látkovat. Ale dvě látkovky se nám tam nevejdou, ale bojím se, že 1 látkovka proteče.
Nějak přesně nechápu, jak to „široké balení“ nahrazuje. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.9.11 09:10

Udržuje to ty nožičky od sebe ( ta pevná vložka ).
Dává se na jednorázovku. Látkovku leda se svrchňákama, ale nic objemného se pod ně nevejde.
Dávala bych buď jen jednu plenku (třeba Kikko bambusku, je savější, nebo čtverec s vkládačkou) nebo jednorázovku. Nebo se na kalhotky vybodla a dávala normálně 3 plenky, když už látkuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
1.9.11 10:05
Alpaka píše:
Udržuje to ty nožičky od sebe ( ta pevná vložka ).
Dává se na jednorázovku. Látkovku leda se svrchňákama, ale nic objemného se pod ně nevejde.
Dávala bych buď jen jednu plenku (třeba Kikko bambusku, je savější, nebo čtverec s vkládačkou) nebo jednorázovku. Nebo se na kalhotky vybodla a dávala normálně 3 plenky, když už látkuješ.

Děkuji. :-) A co je tedy lepší, jistější na neprotečení, čtvercovka s vkládačkou, nebo Kikko bambuska? Malej má 3 týdny a 4,7kg.
S těmi třemi plenami si zatím nevím moc rady, jak to tou třetí pořádně pevně uchytit. Malej se z toho „turbanu“ trochu rozbalil a protekl. :-/
S látkováním úplně začínám, teprve včera mi přišly domu látkovky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.9.11 11:41

Přes třetí dávám novorozenecký sklad se snappi sponkou nebo Disana vázačku. Jen žádné svrchnáky se přes to nevejdou. Tak dávámpod tu vázačku nebo novosklad nalanolinovabý vlněný obdélník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
29.5.13 20:25

Ahojky holky chtela jsem se zeptat..taky davam marwell ale je problem ze maly je zvylkli spat na boku tak jsem ho dala na bok a nozku kteru mel ve vzduchu jsem podlozila perinou doufam ze tym nic nepokazim nebo musi lezet na z adech???dekuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí