Začínáme s jogurty

33
17.3.06 13:37

Začínáme s jogurty

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, jaký jogurt pro začátek? Dnes jsem koupila od Danone „Dobrá máma - bílé pohlazení“, složení je mléko, cukr (7%), zahušťovadlo: želatina, jogurtová kultura. Vím, že se tady hodně maminek zmiňovalo o Hollandii, nicméně tu u nás v obchodě bohužel nemají. Nevím, jestli je zde obsažena taky želatina a jestli vůbec tenhle jogurtík Dobrá máma je proto vhodný. Poradíte, případně podíváte se na složení u Vámi používaných jogurtů? Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1180
17.3.06 13:44

Ahoj, naše Dr. mi doporučila Hollandii. Není chemická, ani přislazovaná a vyráběná tradičně. Taky obsahuje bifidus bakterie, takže je dobrá na střeva. Já můžu doporučit, malé moc pomohla upravit kakání. Přidávám do ní ovocné přesnídávky. Některé maminky taky dávají bílou Activii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
17.3.06 13:53

od kdy vám MUDr. doporučila jogurty????
díky HL:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
17.3.06 13:55

Ahoj,
my jsme začínaly s Activíí sladkou, BIO jogurtem od Olmy a Jogobellou s hroznovým cukrem od Zotta. Všechny tyto jogurty jsou bez „éček“ a dcera je má ráda doteď (2,5r). Hollandii jsem kupovala jen ovocnou s různými příchutěma, ale pak jsem si přečetla pečlivě složení a ty ovocné mají Éčka, a to docela nepříznivá :o , takže už ji nekupuju.

pa, Alusha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.3.06 13:55

Ahojky,
nám dr. doporučila bílou neslazenou activii od Danone, která obsahuje také bifidus essensis. Malá jí pěkně baští. Jogurt má raději než přesnídávku.
Dobrou chuť
nepřihlášená Jenny

• Citovat
  • Upravit
173
17.3.06 13:56

Ještě jsem chtěla napsat, že s jogurtem jsme začaly v 7 měsíci a chytl se hned :P, což se o jiným jídle říct nedá :x

Alusha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
17.3.06 14:11

Nám teď bylo 8 měsíců, pořád ale sledujeme, jestli nemá malá alergii na bílkovinu kravského mléka, takže oproti ostatním dětičkám je to možná později…
Ještě jsem se chtěla poradit, co vše je možné do bílého jogurtu přidat - napadá mě tak banán, jablíčko, hruška, případně trošku té přesnídávky.
A další otázka je, kolik vám děti toho jogurtíku sní? Ten, co jsem koupila dnes má 125 g, tak nevím, jestli bude stačit 1 ke svačině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
17.3.06 14:14

tak jak jsem koukala u kamarádek, tak jogurt jako sváča stačil, ale lámaly do něj ty dětské sušenky, aby dítě víc zasytil:-)

Díky za radu:-)
HL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
17.3.06 14:15

Nám teď bylo 8 měsíců, pořád ale sledujeme, jestli nemá malá alergii na bílkovinu kravského mléka, takže oproti ostatním dětičkám je to možná později…
Ještě jsem se chtěla poradit, co vše je možné do bílého jogurtu přidat - napadá mě tak banán, jablíčko, hruška, případně trošku té přesnídávky.
A další otázka je, kolik vám děti toho jogurtíku sní? Ten, co jsem koupila dnes má 125 g, tak nevím, jestli bude stačit 1 ke svačině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
17.3.06 14:26

Já jsem dávala normálně 1 jogurt :D , sama si nevezmu 2 najednou 8O , tak proč dítě přejídat. Potom můžeš třeba dát nějaké ovoce, sušenku

Alusha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
17.3.06 19:36

Já jsme pro ty ve skleničce. Mají výborné složení a myslím proti danone jsou chutnější. Je to jen z mléka a jogurtové kultury, tedy žádná chemie. TY co dělají v J.Hradci dělá dokonce společnost, která je pěstitelem těch jogurtových kulktur. Taky je dělá Madeta. Teda vše Jižní Čechy. Nevím jestli je mají všude.
my dáváme bílý, akorát není dobrý ten smetanový špuntík navhrchu, teda dobrý je, ale ne pro mimča, tam je téměř všechen ten tuk, je to samá smetana. Tak ten sním sama, je výnorný.
A Kristýnce dávám jen bílý, nejdřív jsme jí do něj přidávala trochu přesnídávky, ale chutná jí jen tak a je to jedné, čeho s ní všechno co jí dám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
17.3.06 19:43

Ahoj,
já začínala 7.ukonč.měsíc s jogurty. A dávala jsem a dávám bílý bio jogurt (zelený kelímek od Olmy). A pak Hollandii bílou. Tu jíme do teď.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
17.3.06 19:57

Padabo

já dávám Hollandii, zkusila jsem i Activii, ale Hollandii mám raději protože je tužší konzistence, Activia mi přišla tekutá, tedy nepraktická při krmení.

A prcek jí jí samotou, prvně si dal od nás a chutnala mu tak jsem žádné pokusy nedělala.

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
1468
17.3.06 22:10

Ahoj.

My začínali po 10. měsíci ( máme ABKM, ale zátěžový test dopadl dobře a živé kultury v jogurtu snášejí děti s alergií na bílkovinu kravského mléka někdy lépe něz jiné mléčné výrobky). Osvědčily se bílé čisté nebo smíchané s přesnídávkou - Activia bílá (sladká) od Danone, Hollandia a Bio od Olmy. Už 4 měsíce jí Radim stejné množství - tj. přesnídávku (190g) + půlka jogurtu (celý 150 - 200g) nebo obráceně. Prozatím ho to při váze 12 kg na svačinku spolehlivě zasytí.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.3.06 22:22

Naše dcera baští jogurty od osmi měsíců, a to Hollandii bílou. Zpočátku jedla bílé Danone, pak i Olmu Bio, ale Hallandie jí vyhovují nejvíce. Mně taky, protože není řídká a nekape ze lžičky. Jí každý den k odpolední svačině 200g.
IvaPe+Tonička.15.a.půl.měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky