Alergie na mléko?

529
16.3.06 18:24

Alergie na mléko?

Prosím poraďte,čím mazat obličej.
Už týden má Šimon (4m) obličej posetý vyrážkou,potničky to nejsou a nic závadnýho jsem nejedla.
Napadlo mě,že to má možná z kaše,kde je kravský mlíko,dáváme ji zhruba 15 dní.
Zkusila jsem koupit nemléčnou kaši a do ní HA Nutrilon a uvidíme.
Mazala jsem Atodermou,Exipialem,Bepanthenem,Infadolanem a nic.Máte někdo zkušenost,co by pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1719
16.3.06 18:37

Ahoj,
s tím mazáním ti neporadím, každopádně to míko do kaše radši vynech úplně!! V tomto věku to není ani potřebné, ani vhodné, zvláš´t pokud jak jsem pochopila kojíš..
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
16.3.06 18:52

I já bych se přimluvila o vynechání kaše.
Za prvé je na to ještě celkem brzy si myslím a za druhé minimálně vyčkat do doby, než bude obličej v pohodě a pak můžete zkusit a uvidíte podle další reakce, čím to je.
Další věc, která mě zarazila, je množství vyzkoušených krémů za 2 týdny. Teda tak to je aspoň podáno. Není vhodné tak moc a rychle experimentovat, může to víc uškodit. Nejlepší bude poradit se s pediatrem, aby doporučil jeden konkrétní výrobek a podívá se taky na to, co by to mohlo být. A ten pár dní zkoušet. Důležité je upozornit na to, že při zkoušení nového přípravku se klidně může stát, že se stav jakoby nejdřív zhorší a teprv pak se objeví účinek. Stává se to dost často. No a hlavně časté střídání a zkoušení na tak malé a citlivé pokožce může vést k její větší přecitlivělosti a zbytečnému dráždění:( Méně je někdy více.
Rozhodně bych s příkrmy vyčkala do doby, než bude obličej čistý, aby pak bylo možno sledovat, čím to je.
Taky může být obličej „osypaný“ z toho počasí teď, stačí k tomu i nevhodný krém na ven a na " problém " je zaděláno.
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
16.3.06 19:04

Já jsem nechtěla dávat kaši,ale malej nepřibíral a já jsem už večer neměla moc mlíka.
Navíc se budil na jídlo po dvou hodinách :roll:
Svoje do kaše dát nemůžu,mám akorát.
Co kdybych prostě dala místo mlíka jen vodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
16.3.06 19:15

Klidně tam přidej pouze vodu. My mám alergii na bílkovinu kravského mléka a kupuju nemléčné kaše a přidávám jen vodu.
 carsa

• Citovat
  • Upravit
1719
16.3.06 19:37

Jo,
jak říká Carsa - klidně dělej kaši jen z vody, mlíko v tomto věku opravdu není nutné, dobrá je třeba nemléčná rýžová od Nestlé - mají dva typy (jednu v sáčku za 30 a druhou v krabičce za 55), ta první je úplně obyč. rýžová, ta druhá má více přidaných minerálů, vitamínů, naštěpený škrob a voní vanilkou. Obě jsou moc dobré i ve vodě (chutnají i mě :-))

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
16.3.06 21:30

Klidně můžeš dělat kaši jen do vody. Ale na tu vanilku bych dala taky bacha. Našemu prckovi nesedí a zhoršuje se mu po ní ekzém. I Hami (39-42Kč)dělá nemléčnou rýžovou, tu používáme my.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky