Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chtela bych se zeptat pro mou kamaradku, ktera ma dvouleteho chlapecka. Chce mu davat nejake vitaminy, protoze odmita ovoce a zeleninu, tak koupila martanky a tam je napsano, ze az od 3 let. Nevite, jestli je to tam jen kvuli tomu, ze to jsou tablety a deti by se mohly udusit? Pripadne kdyz mu da pulku, tak by to melo byt ok?
A nevite nahodou, jake jsou doporucene denni davky jednotlivych vitaminu pro 2 lete dite?
Diky moc
Kacica
Já bych se radši zeptala MUDr. nebo aspoň lékárníka - pro jistotu
Ahoj.
Nám bude brzy 1 rok a dáváme vitamíny v kapkách Multi-tabs 0-2 roky, jsou tam vit. A,C,D. Dáva se 1ml denně do tekuté stravy. Multi-tabs určitě dělají i vitamíny od 2 let. Nejlepší opravdu bude se zeptat v lékárně.
Lenka
my máme třináct měsíců. Taky jsem se ptala v lékárně. Rozhodla jsem se dávat vitamíny po zánětu středouší, aby byl více odolný a nedostával tak často rýmy. Nabídli mi taky buď Multitabs nebo Multisanostol. My jsme koupili ten Multi sanostol, je to sirup, přidávám ho do čaje( dá se pít i ze lžičky, ale malý má po antibiotikách odpor k lžičce). A je od 1 roku. Myslím, že nám opravdu pomáhá, od té doby jsme ještě rýmu neměli (ťuk, ťuk ,ťuk).Malý toho ovoce taky moc nesní.
Diky za odpoved, zkusim se jeste podivat na stranky primo toho vyrobce.
Kacica
Ahoj, tak my taky používáme multi-sanostol už od října a zatím se nám různá nachlazení úspěšně vyhýbaj.
Hana