Odříhnutí po jídle

162
15.3.06 09:14

odříhnutí po jídle

Ahoj maminky,
mám doma 6-ti denní uzlíček,který nemůžu přinutit odříhnout si po jídle.
Kojim,mlíka je dost,malá v noci spí 4,5-5,5 hod,přes den 2,5-3hod.
Krmim jí cca 15-30 min.,většinou uí prso vezmu,když se mi zdá,že usíná,pak s ní hodinu pochodujem,měníme polohy,ale z 80%si neříhne.Za to má skoro pokaždé škytku.
Dětská dr.mi včera řekla ,že jí přecpávám,že jí mám odstavit po 10 min.,zkusila jsem to,ale bylo to peklo,chtějí jíst každou hodku a celé odpoledne nespala.Sice neškytala ,ale ani si neodříhla.Večer jsme se vrátili k našemu způsobu-jí kolik chce,škytá,neodříhne si,a spí.

Nevíte,co dělám špatně?Jak mrně donutit,aby si odříhla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4921
15.3.06 09:26

Nic si z toho nedělej nám se to taky zatím moc nevede-jsou nám 2 týdny. Pomáhá měnit polohy, dávám si ho na rameno, pak ho trochu posunu bříškem dolů, chodím a lehce ho plácám po plence a pak se to tak po 20 minutách povede a odříhne. Chce to zatím trpělivost, což je horší v noci kdy už mi padá hlava. Někdy odříhne hned po koju a nemyslím si že je to tím že ho přepíjíš, oni někdy krknou i během kojení když potřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.3.06 09:29

Já myslím, že je nesmysl dítě po 10mins odstavit, pokud vám to nedělá problém. Maximálně jsem prsa střídala.
Taky si myslim, že dítě nepřecpáváš - nevezme si víc, než je třeba. Maximálně ti může hodně téct mléko a velké množství a následkem toho může třeba miminko blinkat.
CO se toho odříhnutí týče, tak malá neodříhávala v 99%. V porodnici říkali, že vyloženě dítě odříhnout nemusí, může to pak působit bolesti bříška, ale podmínka říhnutí není. Že se to u kojených dětí stává.
Pokud je dítě spokojené, neřešila bych to.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
15.3.06 09:35

Souhlasím s Gabinkou. Ivan si někdy odříhne, někdy ne. Hlavně ne v noci, kdy ještě u prsa usíná. A nic se nikdy nestalo. Pokud máš strach - vyzkoušej polohu jakoby na bříšku. Chyť si miminko tak, že tvoje paže je pod bříškem, loket u krčku a rukou držíš mezi nožičkama. Nevím, jestli to popisuju srozumitelně. Tahle poloha je zaručená, ale jestli máš blinkací miminko, tak se připrav na to, že si u toho vždycky i ublinkne.
carsa + ivan

• Citovat
  • Upravit
379
15.3.06 10:07

ahoj,
nám jsou dva týdny a nechávám ho odříhávat mezi kojením-teda když už nesaje,tak po 8 minutách,nechám odříhnout a pak znovu dopapat:-)

ale fakt záleží na dítěti,starší si třeba nekrkal vůbec,ale pořád blinkal.
taky měním polohy,nejdřív bříškem ke mně,pak si ho opřu o nohy zádíčkama a trochu mu skrčím nohy a taky to pomůže.

když si nekrkne,tak má pak škytavku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
15.3.06 10:35

Ahoj, naše holčina jako miminko neříhala vůbec. Vždycky jsem jí držela půl hodiny, různě otáčela a natřásala a nic, tak jsem to vzdala. Neříhala, ale ani neublinkávala, prostě byla v pohodě.
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
15.3.06 10:38

Ahoj holky,
nám říhání taky dělalo ze začátku problémy, připadalo mi, jako by se jí ta bublina tlačila nahoru krčkem a ona nevěděla, co se to děje, tak ji zase rychle spolkla zpátky. Teď je Terezce skoro 6 týdnů a zdá se, že už se to naučila, brká přímo ukázkově asi tak od těch 4 týdnů. Nejvíce jí vyhovovala poloha přes rameno, ta ale není moc dobrá na páteř, takže teď když už nám to říhání jde líp, pokládám ji jak už tu někdo popisoval do polohy „tygříka“ (leží jako tygřík na větvi - na předloktí třeba pravé pokrčené paže, hlavičkou směrem k lokti, předloktí vede od jejího pravého ramínka přes hrudník směrem k levému stehýnku, za které ji držím rukou a přitahuju nožičky pod bříško). Tahle poloha je super i na prdíky a bolení bříška. škytavku má taky skoro pokaždé, i když si odříhne tak, že by se za to nemusel stydět pořádný chlap .) Ptala jsem se na to neodříhávání doktorky, poradila brát 15 kapek Sab Simplexu před každým krmením a dát spát na bok, pak prý ani nevadí, že si nebrkne. Takže nezoufej, ono se to samo časem upraví, hlavně, že těm našim mrňouskům chutná. Mějte se krásně, Ola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
15.3.06 10:47

Ahoj, mě Ondra taky neříhá (9 týdnů), taky jsem to hrozně řešila. Navíc strašně blinká. Ale i když se to náhodou povede, tak blinká ještě víc, takže jsem to řešit přestala. Spí na boku a na vyvýšené postýlce.

S tím odstavováním po 10 min. se mi to taky nezdá, mě se sice Ondra taky přepíjí, ale je to pořád lepší, než aby byl nenajedenej, protože jak poznáš, že už má dost? Někdy se totiž za 5 min. nají víc než jindy za 15 (noc/den, podle toho, jak jsou prsa nalitý).

No ale musím se přiznat, že jsem to snad nikdy nevydržela poctivě těch 20 min., jak píše Berun. Zdá se mi, že když si neříhne hned, tak už ne.

Mašinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
15.3.06 11:08

Ahoj holky,
já už mam starší holčičku-4,5měsíců. Ze začátku nám odříhávání taky dělalo problém, ale postupem času jsem přišla na polohy, při kterých si snáz odříhne. Např. v noci, pokud neni příliš ospalá, tak jí dám pást koníky na posteli a přitom si často odříhne, aniž bych ji musela zvedat. Mam ještě další polohy, ale ty se hůř popisujou. Je to v podstatě všechno na principu výše popisovaného tygříka. Ovšem když se nedaří, tak ji položim na chvíli na zádíčka a poté jí opět dám do nějaký tý polohy. Jo a někde jsem četla, že stačí snažit se 10 minut, když to nejde, tak si s tim už neni třeba lámat hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
16.3.06 08:46

Ahojky,já už jsem asi trochu zkušenější mamina-na druhou a u obou dětí to je stejné-neříhaly a škytaly.Na říhání mi radil doktor-pokud neodříhne kolmo,zkusit položit na levý bok a pak zvednout a nejlíp „do tygříka“,jak psaly holky.A teď Vojta pase koníky a rád,tak ho dám na bříško a třeba půl hoďky po kojení z něj vyletí rána jak z děla. A v noci nedávám říhat vůbec,stejně u toho vytuhnul,tak spí na boku a je to v pohodě.s tou škytkou-ta nás trápí pořád,občas pomůže dát na bříško a od hlavičky intenzivně hladit,ale musíš vychytat okamžit,kdy škytka začíná,pak pomůže akorát prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
1.4.06 21:18

Ahojky,
moje malá (8 týdnů) si také neumí odříhnout, povede se jí to celkem výjimečně. Navíc nás trápí prdíky, takže nic moc situace. Jediné, co trochu jde, je dát ji odříhnout mezi kojením, když měním prsa. To se občas zadaří, takže aspoň trochu toho vzduchu jde ven. Jinak žádná poloha nezabírá :cry: Prostě jsou miminka krkací a miminka nekrkací.
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
1.4.06 21:31

Ahoj,
náš Matýsek taky říhá jak kdy, spíš ne než jo. Blinká zato úplně ukázkově. Škytá taky velmi často, a to i 15min, je tou škytkou úplně paralyzovanej. Jakákoliv krkací poloha vede spíš k tomu, že se poblije. Odtrhávání po 10ti min jsem zkusila asi 3×, byl takový řev, že ho nechávám pít jak dlouo chce.
Pokud nenalokají hodně vzduchu, ani si krknout nemusí.
Pokud se vám po krmení nekroutí že je ta bublina tlačív bříšku, tak ani krknout nepotřebují.
V noci nosím 10min a pokud nekrkne, tak jdem hajat.

Claudie a Matyáš 11 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.6.08 21:03

odříhnutí

Máme doma dvoutýdenní miminko a od začátku máme přesně stejný problém. Nám pomáhá kojit jak dlouho dítě chce a nechat ho u kojení zaspat v leže a pak teprve přenést do postýlky. Pokaždé když jsme se snažili odříhnout, tak to většinou nevyšlo, malý dostal škytavku nebo byl dvě hodiny k neutišení a nechtěl zaspat. Na škytavku nám pomáhá vždycky přiložit na chvíli k prsu, je to stejný jak u dospělých, musí se na to napít. No nevim jestli to děláme správně , že na říhání kašleme, ale dítě je v klidu a spokojené spí a když se zbudí na kojení znovu, tak mi přijde že není tak rozrušené, jako když ho dáváme spát po říhacím cvičení. Takže to začneme řešit až bude větší a probdí větší část dne. Sem ráda, že ten problém má i někdo jiný, v porodnici mi přišlo, že přes to nejede vlak, po každém kojení by se mělo odříhávat.....

• Citovat
  • Upravit
36
14.4.12 17:03

Ahoj, tak mojí 10. denní holčičce se říhání taky moc nedaří. Většinou se snažím na rameni, ale mám strach, že jí ničím páteř. Na tygříka se ještě neodvážím a je hlavně hodně blinkací, tak se bojím jí dát na bříško. I tak to z ní pořád teče. Máte rady na polohy pro odříhnutí pro blinkací miminko? Taky mám pocit, že se přepíjí. U prsa mi spí a když jí ho chci vzít, tak začne sát. A to třeba provozujeme 20 minut, tak pak už jí to fakt vezmu. Ale pak mi zase přijde, že má hlad, pořád si strká ručky do pusy a cucá a saje. Ale po 20 minutách, přece nemůže mít hlad, ne? Nebo je to i tím, že toho tolik vyblinká? Prosím o rady!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.4.12 17:29

Mne syn prvni tydny pil i hodinu. Nektere deti piji pomalu. Paradoxne cim vic vypil, tim mene blinkal, protoze byl najedeny a usnul. Kdyzjsem ho vazila treba po prvnim rihnuti, tak mel vypito vetsinou kolem 40 ml, coz bylo na nej malo uz v porodnici. My davali rihnout po 20 minutach piti. Davali jsme na rameno nebo zady k sobe. Byla to jedina moznost, aby si rihnul.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure