Týrání dítěte - jak to dopadlo

1078
14.3.06 11:39

Týrání dítěte - jak to dopadlo

Ahojky

slíbila jsem, že napíšu, jak dopadlo sledování rodiny, kde jsem měla podezření, jestli zde není týraná holčička. Pro ty, kdo neví o čem je řeč, je tady odkaz.

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Nakonec jsem vysledovala, že určitě nedochází k fyzickému týrání, ale pořád nevím, jestli zde není týrání psychické. Shodou okolností si přišla právě tato maminka s tou holčičku ke mě, jelikož se potřebovala na něco zeptat. Když jsem malou uviděla, tak se mi podlomila kolena. Že tato holčička měla ušpiněné oblečení, to jsem si řekla, že holt děti jsou děti. Ale její oblečení bylo hodně staré a hodně potrhané. Malá byla samá boule. To zase přičítám tomu, že chodí kolem nábytku, tak občas se holt praští.
Ale pořád slyším velice často pláč až hysterický řev v noci i dopoledne. Kolem poledne a odpoledne ten pláč ustává. Nevím, jestli to není tím, že právě její maminka odchází do práce. Že si ti dva partneři hádají (pro některé - neposlouchám za dveřmi, je to slyšet až k nám do bytu) to je jeich věc a je mi to jedno, ale když slyším, že ji nechávají řvát klidně i půl dne v kuse, tak mi vstávají chlupy na rukou.
Nevím, pořád nevím, jestli se obrátit někam o pomoc nebo to nechat být. Pomůže mi někdo?

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
14.3.06 12:03

tak dej podnet na socialku, kam spadove patrite- i dkyxbs to poslala anonymne… a taky bys to mohla zkonzultovat s detskou lekarkou, jestli tu holcicku nema v peci a co si o tom mysli

• Citovat
  • Upravit
139
14.3.06 12:12

Ivulko to je hrozně těžké radit.Je to neskutečně ošemetná věc. Podle toho co píšeš je jasné, že se jedná o sociálně slabší rodinu, né každý má peníze na dostatek oblečení pro rodinu - to není trestné.Evidentní je taky to, že rodiče se malé nevěnují,což může mít za příčiny i ty boule,které si způsobí nechtíc třebas pádem,když ji někdo nehlídá a taky to vysvětluje ten několikahodinový pláč.Já bych asi udělala tohle,možná to není zrovna chytré,ale nic lepšího mě nenapadá.Prostě bych se snažila s tou maminkou spřátelit.Zaklepat u nich,jestli nechce zajít na kafčo s malou,popovídat si, říct to ale opatrně,prostě tak, že jsi taky na mateřské a chybí ti kontakt s lidma…nebo bych si tam šla jako něco vypůjčit (třeba vejce(, vím,zní to směšně,ale i při tom můžeš prohodit něco o tom pozvání a tak.Já teď nemám přehled jak malé dítě máš ty a jestli je to holčička nebo chlapeček,zda je možné,aby si spolu děti hraly..?Jde o to,jak moc se chceš do toho angažovat.Já jsem asi podobný typ jako ty,taky by mě to trápilo,ale než hned začít přemýšlet o týrání,opravdu bych se raději snažila tu rodinu poznat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
14.3.06 12:12

ivulko,
ja nejsem takova odvaha jako ty,ale myslim ze jestli vazne prorve celou noc tak neni neco v poradku nebo pres den kdyz hodne rve.muj maly rve treba dve hodiny v kuse-ted rval v noci,ale nic mu nedelame jen ho bolely zuby,pak unsnul u prsa,mozna si ho nevsimaji a nedaji mu potrebnou lasku a nechaji ho "vyrvatL ale co je mo je moc.
ze ho hlida 12lety kluk mi prijde docela normalni,ale jde taky o to jaky je on.moji bratranci(11,15,) take hlidaji sveho mladsiho bratricka-3roky) a ja kdyz mi bylo12 tak jsem hlidala zase ty moje bratrance,ale byla jsem asi na to docela vyzrala.takze me to divne neprijde.
ale jestli je usmudlana rozthane obleceni,modriny,tak myslim ze i kdyz obchazi nabytek,tak by ji mela matka hlidat a dat na ni poroz aby tolik nepadala,ne??(muj spadl ted2× a to jsem stala u neho!ma take modrinku na cele)
ja bych to nehlasila hned na socialku,protoze pklud je to plany poplach,budou je tam mit furtm,apis se zeptala u te DR. at to lepe prozkouma ona,nebo se k nim fakt vetrit.nedocetla jsem celou minulou diskuzi tak nevim jestli jsi uz u nich nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
14.3.06 12:23

Ahoj. Mně taky napadá spíš to „zpřátelení se“, jak radily holky, pak uvidíš. A než sociálka, zkusila bych tu Dr. Ale fakt si myslím, že nejlepší bude se trochu sblížit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
14.3.06 12:33

Ivulko: ahojky, několikrát jsem na tebe myslela, jak to nakonec dopadlo
Já jsem nějakou dobu pracovala v oblasti, kde jsem přicházela do styku se sociálním odborem jednoho severočeského města… vím, že je to o lidech, a to je plus i mínus… s mojí zkušeností bych se na „sociálku“ obrátila až v posledním případě
Já vím, že se špatně radí, ale být tebou, zavolám (zajdu - nevím odkud jsi) do nějaké neziskové organizace - já bych se obrátila na Fond ohrožených dětí. Všechno bych jim tam povyprávěla a nechala si od nich poradit, mají s týranými a zanedbávaným dětmi velké zkušenosti a myslím, že ti poradí co a jak dál.
Jednat sama mi přijde jako se pohybovat na hodně tenkém ledě (nicméně je skvělé, že jsi si toho všimla a zabýváš se tím :wink: )
Ahoj Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
melounková
9.12.11 21:51

Týrají sousedi dítě?

Ahoj. nemáte nějaké nové zprávy?? mám teď stejný problém tak mě to našlo tuhle diskuzi ale poměrně starou.. Já slýchám neustále od sousedů (ukrajinců) detsky rev . ani ne plac, ale vylozene hysterickej rev.. celej den, od 8 od rana do 9 do vecera normalka… Jestě nikdy jsem to dite nevidela, pochybuju ze chodi nekdy ven… jsem doma casto tak bych to vedela.. casto maj hudbu nebo televizi tak nahlas ze to slysim jak kdyby to bylo u me v pokoji… to prece taky neni normalni?! a casto poradaj ruzny vecirky kdy vsichni kourej ve spolecnejch prostorach domu.. fakt skvely sousedi… no ale nechci aby to dopadlo jak ted ty decka co je nasli co ani neznali zadnou hracku a celej zivot nebyli venku…premyslime s pritelem ze je pujdem udat… nevim nevim.....

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure