Ručičky v pusince

347
13.3.06 20:34

Ručičky v pusince

Ahojte maminy
já vím, asi mi napíšete že to nic není :oops: , ale u nás je to extrém,,,,,,malý poslední dobou začal hodně, ale opravdu hodně strkat ručičky do pusinky,,,,,vždycky když se zasměje, nebo se nudí tak je tam má.Naposledy mu z pusinky tekla krev, protože si poškrábal dáseň :twisted: . Zuby by to ještě být neměly, má tprve 3.5 měsíců. Je to normální????????????????????????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1666
13.3.06 20:44

Ahojky.

Myslím, že to normální je. Pokud ne, mám nenormální dítě :D Matýsek je tam má tak od dvou měsíců pořád a stále. Ze začátku jsme se mu snažili je vyměňovat za dudlík, protože se mu ztěch slintů osypávala pusinka. Pak jsme to vzdali a pořád papulu utíráme. Je fakt, že jakmile se mu klubou zoubky, tak je to extrém a furt si prstíkama rejdí v puse. Zuby by to klidně mohli být. Synovec měl první od 3měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
13.3.06 20:55

Ahoj, cca od 3 mesicu to dela vetsina deti i kdyz to nejsou zuby. Je to prirozeny vyvoj. U nas to kupodivu byly navic i ty zuby, ktere se vyklubaly uz ve ctyrech mesicich. Za chvili do pusiny misto rucicek bude strkat vsechny predmety, ktere potka.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.3.06 21:15

Ahoj,
Myslím, že to je zcela normální, když měl malý cca 4 měsíce, tak jsme taky měli „krvavou" příhodu. Se zoubkama to nemá co dělat, spíš silnější potřeba sání. Řešila jsem to dudlíkem, po čase to přešlo, i když teď, když mu rostou zoubky, tak se to zase vrací, ale už ne v tak intenzívní formě.

Pa pa
Radka + Radimek 11 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
13.3.06 21:25

Ahoj kamamko,

neboj je to úplně normální, naše Andulka by si byla do pusinky nejraději nacpala obě tlapky najednou. Teď si do pusinky cpe cokoli, co se jí dostane do ruky, třeba i noha (její :lol: ).
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
13.3.06 21:29

Ahojky,

taky jsme měli a stále ještě máme. Neboj se časem to přejde a normální to je. A hlavně nehleď na komentáře typu, bude mít deformované prstíky a tak dále. Sondovala jsem po okolí když to začala dělat Viki a dělali to všichni a nezůstalo jim to a prstíky jsou v pohodě. :P

hodně zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
13.3.06 21:53

Tak se přidávám, jsme na tom stejně. Akorá my si ručičky strkáme až na mandle, jak nám chutnaj :lol: :lol: syn mi to nedělal, tak teď to mám asi jaksepatří užít :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
13.3.06 21:59

Je to přirozené. A jak mě poučila neuroložka, ke které chodíme - je to znak, že se dítě vyvíjí normálně a spíš by bylo na řešení, kdyby si tam ty ručičky necpala. Doufám, že tě to trochu uklidnilo.
A kdyby ne, tak počkej, jak už tady někdo psal, až si do psinky začne strkat nožičky!
carsa+ ivan

• Citovat
  • Upravit
472
13.3.06 22:06

ručičky v puse Tadeášek je tam hooodně často, vyndám mu jednu, strčí druhou a i kolikrát na mě nemluví skrz zuby, ty ještě nemá, ale skrz prsty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
14.3.06 07:30

Ahoj,
i náš miláček má své prstíčky nacpané v pusince, učil se tak i vydávat zvuky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
14.3.06 07:43

Děkuju za uklinění maminky, to je dobře že máme uplne zdrave mimisky.Ještě me dost štve, když mu tchýně nebo kdokoliv jiný začne ty ručičky pusinkovat a on si je pak strči do pusy :twisted: , je mi to proti srsti, ale asi nic nezmůžu :cry: , tak pa a děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
15.3.06 14:43

Kamamka,

nasu Lindu niekolkokrat denne napne akoby na zvracanie od toho, kam si az tie svoje rucicky napcha. Nehovoriac o tom, ze uz parkrat si prstiky snazila vopchat do ustociek pri kojeni. To som sa skoro urazila ;-).

Miri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
15.3.06 14:58

ahoj,

Vojtik taky zacal od 2 mesicu strkat pesticku do pusinky. Snazi se, aby se tam vesla cela, nekdy se mu podari natahnout v pusince prstiky, takze si spocita mandle a navali se mu, dvakrat mu taky trosku tekla z dasni krev, jak si je poskrabal… Ale strasne moc ho to bavi, vymenil proste pesticku za dudlik… Nejvic ho to bavi tesne po papani (jsme na UM), kdy ho to strasne moc bavi, mlecne slinecky mu tecou z pusinky po rucicce ven a on je v tu chvili nejstastnejsi na svete! :P

TAkze asi normalka

Inka + Vojtisek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
15.3.06 19:07
:o

linda si zacla strkat pesticku nebo prsty do pusy asi ve 3mesicich,pediatra mi rekla ze trvale cucani palce nebo ruky poskozuje vyvoj zubu..a ze je tedy mnohem lespi pouzivat dudlik,zacala jsem ji ho davat jakmile si cucala palec a prestala s tim,dudlik ma jen kdyz je nevrla,nervozni a na spani..doufam ze do 2let se ho zbavime.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
15.3.06 19:33

Já jsem přesvědčená, že některé děti dudlík opravdu nechtějí. Ale pokud dítě má potřebu něco cucat, tak je určitě lepší mu ten dudlík dát, než ho nechat cucat pěstičky. Znám několik případů, kdy to nedopadlo dobře… zatímco dudlík dříve nebo později dítěti můžete odebrat, prsty a pěstičky se odebírají těžko. Známé chlapec ještě ve 2,5 letech chodí po venku s rukou vraženou až po zápěstí v puse - nic moc hezký pohled. Druhé známé holčička si tak cucala paleček, až jí ho ve dvou letech museli zašívat, protože jí celý zhnisal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí