Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
![]()
jo,tak to opravdu dopada navic cucani ruky deformuje patro,takze je lespi dudlik-siditko ktere je neskodne…
a navic sani dudliku znacne omezuje syndrom Nehleho umrti ve spanku.
Podle me vsechna miminka chteji sat a mama nemuze prece mit cely den dite u prsa..s dudlikem i lip usinaji a moc je to uklidnuje..nejnovejsi poznatky ujistuji se jsou neskodne,nebo rozhodne bezpecnejsi nez ruka ci prst ![]()
Ajo, já ale skutečně znám několik miminek, které dudlík prostě odmítají, nechtějí
A takovým maminkám se pak dobře vykřikuje, že prostě jejich dítě dudlík nikdy nemělo a mít nebude a ostatní jsou slabošky, že svým dětem takhle kazí zuby. Což je nesmysl… Každý člověk je jiný
Já jsem dudlík nabídla, byl vcucnut světelnou rychlostí a ve dvou letech jsme byli už bez něj, zoubky jako perličky, rovné krásné. A to chtěl jen ten „nezdravý“. Znám i lidi, kteří dudlík nikdy neměli a mají zuby křivé až to hezké není. Tak asi tak
Ručička vražená do pusinky ale určitě nemluví o tom, že dítě by dudlík neuvítalo jako uklidnění… Holt to ale musí řešit jinak. Samozřejmě pokud zrovna to mimi nepatří k notorickým odmítačům dudlíku ![]()
ja dudlik taky odmitala,ale nevedela jsem jaka je to pomoc,navic byl vynalezen presne z jistych duvodu…
jako nahrad aza mamino prso..
Dudlikum zdar! ![]()
Julča bohužel, nebo bohudík? To ještě nevím, taky dudlík odmítá. zkoušela jsem různé tvary a je okamžitě vyplivnut. Moje prso na požužlání nevyžaduje a usíná buď při večerním kojení, nebo po něm sama v postýlce.
Tu pěsničku si ale do pusinku strká, hlavně když má hlad a usilovně ji saje a šleně nahlas mlaská. Už jsem ji i načapala s palečkem zaraženým v puse, ale netuším, co s tím mám dělat, když dudlík nechce.
Peťula a Julinka
Naše Julka je taky cucálistka první třídy
. Já jsem jí bohužel dudlík dávat nechtěla a samozřejmě se to nevyplatilo. Když jsem jí ho posléze nabídla, asi ve třech měsících, už ho nechtěla, ani plínku nebo něco podobného. Prstíky si cucá doteď, vlastně jen ukazováček a prostředníček levé ruky. Naštěstí je to přes den podstatně méně než dřív, cumlá si je hlavně v noci a já jen doufám, že to časem přestane úplně. Dudlílky se mi nelíbí pořád, ale u dalšího miminka je určitě zkusíme mnohem dřív
.
Meda
Ahoj,
Jája si taky dává ručky do papulky, zatím to není moc, protože mu dá ještě trochu práci se do pusiny trefit
. Ještě pořád mu je v pohodě vyměním za dudlík. Ale minule si tam strčil palec, až se mu zvedl žaludek … čudla malej
.
Andělka
Tak já mám doma zrovna toho odmítače dudlíků, vezme ho jen když jdem na procházku a večer když usíná (pokud nepadne únavou i bez něj).Jakubovi je 3,5 měsíce...........je mu jedno jestli má hlad nebo ne, prostě tam ty pěstičky vrazí, hlavně když se začne smát a má otevřenou pusinku tak ji musí ručičkou hned zaplnit.........snad to přejde tak rychle jak to začalo.....uvidíme nevíte někdo jak se tam vkládá ten metřík s fotkou, už jsem to zkoušela několikrát a pořád nic, asi jsem antitalent ![]()
""http://b1.lilypie.com/ov89p1/.png:http://b1.lilypie.com/ov89p1/.png
čauky, náš Jakoubek s tím začal před pár dny,když usíná nebo když má hlad tak si dá do pusinky i půlku pěstičky,řešíme to dudlíkem,ale musím mu ho vžy přidržet v puse jinak ho vyplivne,zatím moc neslintá na zoubky je ještě moooc brzo,ale on už vypadá na tři měsíce takže se necháme překvapit paček J.