Mléčná dieta při AE

294
13.3.06 11:17

Mléčná dieta při AE

Ahoj holky, máme atopickej ekzém a já začínám držet dietu na mléčný výrobky. Koukám ale, že třeba sušené mléko nebo laktóza jsou obsaženy ve spoustě výrobcích, např. v sušenkách apod.. To nesmím vůbec máslo, sušený mlíko (např. v kafi), prostě žádnou formu mlíka nikde? Jogurty a sýry jsou mi jasný, ale jinak to abych byla na vodě a na chlebu. Prosím poraďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
carsa
13.3.06 11:23

Ahoj missaku,
asi tě nepotěším, ale je to skutečně tak. Já navíc nesmím ještě kuře, ryby, čokoládu, ořechy, koření. Musíš opravdu studovat složení všch výrobků. Sušené mléko je npř. i v šunkách
Před nedávnej jsme tady diskutovali s jednou mminou, že jíme jen chleba s ramou, rýži a brmbory. Ale, co bychom pro ty naše zlatíčka neudělali, že?
Jenom ti připomínám, že musíš jíst vápník, protože mimčo ho tebe vycucne a tobě by pak chyběl. Ideální je šumivý + nějaké vitamíny pro kojící.
Přeji hodně zdaru v boji s AE

carsa + ivan

• Citovat
  • Upravit
59
13.3.06 12:04

Ahoj,
tak my jsme také drželi dietu kvůli atopickému ekzému.
Opravdu je třeba hodně vybírat.
Já si dala kousek másla a hnedka byla malá zase osypaná. Takže nedoporučuji. Dobré je dívat se i na složení rostlinných másel - některá stejně obsahují laktózu......
Já také nemohla nic s mlékem, máslo, nic s kakaem, kafe.............
No zkrátka to chce dodržovat hypoalergenní dietu pro oba.
U nás se to přeci jen s věkem měnilo k lepšímu, takže okolo 10 měsíce jsem jednou za čas zhřešila.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.3.06 21:10

Ahojky,
upřímně s tebou soucítím, potkalo mě něco podobného, ale krátkodobě. Když měl malý 5 měsíců, musela jsem držet 14 dnů dietu s vynecháním mléka a mléčných výrobků kvůli podezření na alergii na BKM. Malý totiž hodně blinkal.
Byla jsem z toho dost na nervy a nikdo mě nechápal, když jsem se někomu svěřila s touto „tragédií“, byla jsem odmrštěna reakcemi typu, že mám jíst chleba s džemem (brrr) nebo můj manžel exceloval : " Vždyť v pivu není mléko, tak co šílíš?"
Po čase malý blinkal stále, tak jsem se na to vykašlala.
A to nemůžeš ani laktozu? Ta je přeci obsažena i v MM, to bys nemohla ani kojit. Myslím, že zpočátku stačí vynechat jem mléko a mléčné výrobky. Na netu jsem našla nějaké recepty, třeba ti to pomůže, jeden zdroj posílám, ale je tam toho spousty.
http://www.potravinova-alergie.info/…-laktoza.php
Problém je, že to vyžaduje víc času si vyvařovat atd…
Přeji ti, ať to všechno zdárně zvládneš a jsou horší věci, např. si představ chlapa, který je alergický na chmel…

Radka + Radimek 11 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky