Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, máme atopickej ekzém a já začínám držet dietu na mléčný výrobky. Koukám ale, že třeba sušené mléko nebo laktóza jsou obsaženy ve spoustě výrobcích, např. v sušenkách apod.. To nesmím vůbec máslo, sušený mlíko (např. v kafi), prostě žádnou formu mlíka nikde? Jogurty a sýry jsou mi jasný, ale jinak to abych byla na vodě a na chlebu. Prosím poraďte.
Ahoj missaku,
asi tě nepotěším, ale je to skutečně tak. Já navíc nesmím ještě kuře, ryby, čokoládu, ořechy, koření. Musíš opravdu studovat složení všch výrobků. Sušené mléko je npř. i v šunkách
Před nedávnej jsme tady diskutovali s jednou mminou, že jíme jen chleba s ramou, rýži a brmbory. Ale, co bychom pro ty naše zlatíčka neudělali, že?
Jenom ti připomínám, že musíš jíst vápník, protože mimčo ho tebe vycucne a tobě by pak chyběl. Ideální je šumivý + nějaké vitamíny pro kojící.
Přeji hodně zdaru v boji s AE
carsa + ivan
Ahoj,
tak my jsme také drželi dietu kvůli atopickému ekzému.
Opravdu je třeba hodně vybírat.
Já si dala kousek másla a hnedka byla malá zase osypaná. Takže nedoporučuji. Dobré je dívat se i na složení rostlinných másel - některá stejně obsahují laktózu......
Já také nemohla nic s mlékem, máslo, nic s kakaem, kafe.............
No zkrátka to chce dodržovat hypoalergenní dietu pro oba.
U nás se to přeci jen s věkem měnilo k lepšímu, takže okolo 10 měsíce jsem jednou za čas zhřešila.
Katka
Ahojky,
upřímně s tebou soucítím, potkalo mě něco podobného, ale krátkodobě. Když měl malý 5 měsíců, musela jsem držet 14 dnů dietu s vynecháním mléka a mléčných výrobků kvůli podezření na alergii na BKM. Malý totiž hodně blinkal.
Byla jsem z toho dost na nervy a nikdo mě nechápal, když jsem se někomu svěřila s touto „tragédií“, byla jsem odmrštěna reakcemi typu, že mám jíst chleba s džemem (brrr) nebo můj manžel exceloval : " Vždyť v pivu není mléko, tak co šílíš?"
Po čase malý blinkal stále, tak jsem se na to vykašlala.
A to nemůžeš ani laktozu? Ta je přeci obsažena i v MM, to bys nemohla ani kojit. Myslím, že zpočátku stačí vynechat jem mléko a mléčné výrobky. Na netu jsem našla nějaké recepty, třeba ti to pomůže, jeden zdroj posílám, ale je tam toho spousty.
http://www.potravinova-alergie.info/…-laktoza.php
Problém je, že to vyžaduje víc času si vyvařovat atd…
Přeji ti, ať to všechno zdárně zvládneš a jsou horší věci, např. si představ chlapa, který je alergický na chmel…
Radka + Radimek 11 měs.