Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím, můžete mi poradit, co pomáhá na opruzeniny u 14 denního miminka ??
I když přebaluju skoro každé dvě hodiny, tak má malá opruzenou prdelku ![]()
Zatím používám Bepanthen a aviril, ale ten nezabírá.
Potřebuju nějakou první pomoc do zítra, než skočím do lékárny.
Moc díky ![]()
Nejnovější recenze z kategorie Dětské zásypy
Přečtěte si článek: Opruzeniny u miminka: Jak se jich zaručeně zbavit?
Ahojky,
tak hlavně VĚTRAT, VĚTRAT a VĚTRAT … jako fakt!!! To pomáhá nejvíc.
A u nás teda boduje Johnsons krém proti opruzeninám, tak to vyzkoušej ![]()
Peťula + Pavlík 9měs
Ahojky,
já měla podobný problém, holky mi tady poradily rybilku a pomohla.
Ivulka
Možná by pomohlo změnit plenky. A jestli máš kluka, tak pomáhá pudr. U holčiček se to nedoporučuje kvůli žmolkům v buchtě. ![]()
Ahoj,
nám nejvíc pomohlo přestat používat vlhčené ubrousky - jakékoliv, i Pampers sensitive - a mýt prdelku pěkně ve vodě, max. dětským mýdlem (Nela batole), osušit látkovou plenkou - „poďubkáváním“. A mazat rybilkou.
maya
u nás pomáhala fialka a na to teprve rybilka. Když už to bylo jo hodně, tak potom od dr. pevaryl - dítka na to trpěla dost a holka byla jednou úplně - a ta fialka jim to vysušila a rybilka zase namazala. Té rybilky jsem dávala o trochu více - prostě vrstva byla viditelná.
Nebo zkus vyměnit ubrousky - po některých jsme byli opruzení také - takže to mohou dělat i ty - nebo začít mýt vodou a dobře vysušit…
Prostě ještě musíš „vychytat“ mouchy…
Přeji hodně úspěchů
Věra od květňátek 2005
Ahojky,
my se s tím potýkáme od narození. Jak již někdo psal, rozhodně vyhodit vlhčené ubrousky, umývat vodou, případně v hodně velkém rozsahu opruzenin používám vývar z heřmánku. Při každém přebalení umyji, dokonale vysuším. Pak to chce kvalitní plínu. A když už ani to nezabírá, používám Imazol krém pastu, to u nás působí stopro. Bepanthen nám v případě opruzenin taky nezabírá, rybilka a ani pytiol taky ne. Ten Imazol krémpasta jde koupit i bez předpisu, ale pak ho platíš, nás stál cca 60 kč. tak se držte.
Jana
Tak jestli nezabera zmena kremu, caste vetrani - pokud neni moznost a podobne, tak urcite zabere Pevaryl - bohuzel asi jen na predpis, ale naprosto uuuuzasna mast - mit doma jako prvni pomoc - urcite doporucuju - na druhy den mate pokoj.
Eva a Kubik rocnak
My používáme Pampers a nikdy jsme opruzeniny neřešili. Po hodně velké nadílce sprchujeme, osušíme, jinak běžně používáme i vlhčené ubrousky různých značek
Moc Vám díky.
Jenom jsem jí blbec zrovna před chvílí po koupání zasypala zásypem, tak jsem zvědavá jaký žmolky jí to v ,,buchtě,,
udělá.
Jen nevím jaké pleny si mám představit pod pojmem kvalitní ![]()
Zatím používám Babylove ( nosí my je tchýně
)
Ještě jednou moc děkuju.
My jsme dostali od Dr. mastičku Pevaryl. Za jeden den už malá na prdelce skoro nic nemá.Fakt je moc, moc dobrý. Být tebou tak zajdu za Dr., aby se na to mrkl a určitě by Ti tu mastičku předepsal. Doplácí se za ni v lékárně necelá padesátikoruna.
Taky přispěju-na opruzeninky je tu spousta diskuzí, měla jsem stejný problém a pomohl mi Imazol krémpasta (je to vlastně jakoby náhrada Pevarylu)-stojí v lékárně asi 40Kč a je bez receptu. je to na plísňový infekce (když má prcek třeba moučnivku a rozleze se to) Imazol mi poradili holky tady a okamžitě zabral a od té doby nám leží ve skříni a nepotřebujeme ho. Jinak nomálně mažeme rybilkou- je super a doma rozhodně umýváme prdelku vodou a ne ubrousky a hlavně otřít do sucha. Tak ať už máte brzy prdelku jak sameťáček ![]()
Ahoj,
nám zabírá jedině Nivea na opruzeniny.Nebo je to pod plenky, nevím přesně, je to modrá tuba a stojí do 100,– a vydržela nám půl roku.Nejlevnější je v Tescu, myslím za 85,–.Ale dají se získat i vzorky zdarma.A jak už psaly ostatní, omezit ubrousky, čistá voda je lepší.
Já bych jako první pomoc (kromě toho mazání) zkusila změnit značku plenek a ubrousků. Mně se třeba Jířa zrovna osypával po pamperskách… a po plínkách z Plusu ![]()