jak naučit na lžičku

41
11.3.06 13:20

jak naučit na lžičku

Prosím poraďte jak naučit skoro 6měsíční mimčo jíst lžičkou. Chtěla bych svojí malé začít dávat příkrmy, ale každý pokus o nakrmení lžičkou je naprosto šílený. Malá sní jednu lžičku a pak začne šíleně brečet, soukat se z autosedačky ven a jídlo tlačit z pusinky ven, takže všechno většinou přijde vniveč a já stejně musím dokrmit mlékem, protože malá pláče hlady. Když zkusím dát příkrm do lahvičky a naředit, tak vypije bez problémů, takže, že by to nechutnalo to asi nebude.Nemáte někdo nějaou radu nebo tip? Předem děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1652
11.3.06 14:02

možná si to myslím špatně, ale já bych počkala, nenutila ji a byla v klidu..dala jí lžičku na hraní a zkoušela to třebas jednou za tři dny, nenápadně ;-) neboj ona na to přijde, hlavně, že jí chutná to máš půlku za sebou ;-)

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
11.3.06 14:05

Ahoj Pet,

a nemůže být tolik hladová, že jí ta lžička dráždí? Jediné co ti doporučím je zkoušet, zkoušet, zkoušet. Jinak to nepůjde.

Tak přeju pevné nervy a brzké zlepšení. Katka

• Citovat
  • Upravit
427
11.3.06 14:31

Nám pomohlo, když jsme použili dudlík. Lžičkou sousto do pusy, pak dudlík. Chlapeček zadudlal a polkl. Dudlík jsme vytáhli a znovu. Tohle jsme praktikovali asi týden, pak už věděl, co se soustem na jazyku dělat. Akorát ten dudlík byl od té brokolice a mrkve na odpis :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
12.3.06 17:39

My máme stejný problém. Malá prostě nechce akceptovat lžičku ve své puse!!! A to anikdyž je na ni mléko. Takji zkouším dávat tu lžičku do pusy jen tak. aby si vzykla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
12.3.06 18:18

Ahoj, u nás to bylo podobné, Fanda snědl 1-3 lžičky, pak šprajcnul pusinku a konec. 8O Dokrmovala jsem ho z lahve, ne mlékem, ale zeleninou. A pokaždé zkusila nejdříve lžičkou. Snažila jsem se, aby nebyl příliš unavený ani hladový. Jednoho dne se prostě sám rozhodl a zdlábnul všechno ze lžičky a od té doby papá lžičkou ukázkově. 8)
Lžičku jinak rád cucal a okusoval, v tom problém nebyl, problém bylo to, že na té lžičce NĚCO bylo :roll:
Takže jen trpělivost a nabízet a nabízet, jednoho dne to půjde :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí