bouchá se do hlavy

3492
10.3.06 21:34

bouchá se do hlavy

Ahoj holky,

ráda bych se s vámi poradila. Náš 10 měsíční syn se často a schválně bouchá do hlavy. Když leží na zemi na zádech tak nadzvedne hlavu a docela silně s ní pak praští o zem. Podobně to dělá v autosedačce. Shválně se bouchá. Dělá mi to velké starosti. Bojím se ho nechat jen na chviličku samotného. Mám strach, že si ublíží. Nevím jestli je to normální takhle se bouchat do hlavy. Má na zemi sice peřinu, ale ten náraz se mi zdá i tak silný. Musím ještě napsat, že malý nelozí ani nesedí. Chodíme na neurologii a rehabilitaci. Neurologicky je prý v pořádku. Opravdu se bojím aby se mu něco nestalo. Takovému dítěti nevysvětlím, že to nesmí dělat a přece u něj nemůžu sedět každou minutu.

Pokud má někdo podobnou zkušenost budu ráda za vaše rady a zkušenosti.

Andrea a Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
10.3.06 22:50

Ahoj, mala to dela taky myslim ze je to normalni. Boucha se hlavou do vseho tvrdyho (podlaha, stena…), kdyz ji neco vezmu nebo neco zakazu, no a kdyz delame berany berany duc to je pak rana ze ji u toho musim usmernovat, no a ze bych rekla jen tak berany…tak to sla a takovou rizla do steny ze uz sem to nikdy radsi jen tak nerekla :lol: Vetsinou z toho ma srandu ale nekdy to prezene az se z te rany rozbreci, ale strach z toho ze by si timto nak vyslovene ublizila nemam. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
11.3.06 07:47

Ahoj, no tak u nás je to to samé…takže asi nic neobvyklého :-) Sedne si třeba ke dveřím, opře se o ně zádíčkama a pak se bouchá hlavou o dveře a asi ho fascinuje jak to zaduní…to samé třeba o zeď. Naštěstí to nedělá nikdy moc dlouho a tak strašné rány to taky nejsou.
Takže myslím, že se není čeho obávat…holt zkoumají i tímto způsobem :-)

Tessie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
11.3.06 07:48

Ahoj, no tak u nás je to to samé…takže asi nic neobvyklého :-) Sedne si třeba ke dveřím, opře se o ně zádíčkama a pak se bouchá hlavou o dveře a asi ho fascinuje jak to zaduní…to samé třeba o zeď. Naštěstí to nedělá nikdy moc dlouho a tak strašné rány to taky nejsou.
Takže myslím, že se není čeho obávat…holt zkoumají i tímto způsobem :-)

Tessie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
11.3.06 09:28

Ahoj, ja si pamatuju, ze nase mala mela „bouchaci obdobi“ :D taky. Je to asi normalni, myslim, ze sami sebe zkousi co vydrzi :P

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
15.11.17 09:53

Ahoj, ráda bych se zeptala zda nemá někdo podobnou zkušenost. Má 11 měsíční dcera si tak cca týden velmi často sahá ručičkou na hlavu- vždy jen pravou a na stejné místo- nad ucho a nad spánek. Nebrečí u toho a nepříjde mi že by to bylo s nějakou jinou činností spojeno. Setkal se někdo s něčím podobným? Do hlavy se neuhodila a zároveň si myslím že takto malé dítě není schopno chytit se samo od sebe za místo které by jí bolelo…Zítra budu mluvit s doktorkou ale pro klid duše jsem se chtěla zeptat i zde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27615
15.11.17 10:01

@Lathi proč by si takhle malé dítě nemohlo sahat tam kde ho bolí 8o neměla třeba rýmu že by jí trápila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
15.11.17 10:09

@ka2ka Já nevím, mě příjde že třeba když se bouchne do nohy nebo podobně tak si na to místo nesáhne protože toho ještě není schopná.. ale možná se pletu… rýmu trochu má pořád, a taky jí rostou nahoře zuby… tak jestli to může být třeba i tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27615
15.11.17 10:14

@Lathi tak asi jí bouchnutí nebolí tolik aby měla potřebu na to sahat, může mít rýmu v dutinách, může to být od zubů nevím, nebo to může být jen zlozvyk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
15.11.17 10:50

Malej to delal cca od roka a dela to doted, vzdycky kdyz je unaveny tak si saha nad ucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
15.11.17 10:55

@Kriss Tina Díky, já jí zkusím víc pozorovat, jen bohužel moc nepoznám jesli je už unavená, má ted hrozný problémy se spaním, takže by měla být unavená vlastně pořád:) doufám jen že to nebude nic hrozného.. ale když jí na to místo sáhnu tak na to vůbec nereaguje.. ale zkusím jí pozorovat jeslti to nedělá víc při unavě:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí