Nesnášenlivost mléka

65
15.3.06 16:44

Nesnášenlivost mléka

Ahoj,

prosím o radu. Gastroenterolog malému zakázal mléko, vypadá to, že má enzymatickou nesnášenlivost laktózy. Máme držet 6 týdenní dietu, která by měla pomoci. Honzík je přitom na mléku závislý,chce svoji flaštičku, už nekojím. Nic mi nechce jíst a jen se chce nalejvat šťávama a čajíčkama.

Pomůže taková dieta, aby se enzymy vytvořily a zase směl mléko? Máte zkušenost? Co mu mám dávat místo kaší a mléka? Večer maso a zeleninu odmítá, na chleba s džemem se ani nepodívá, kaši Sinlac nechce…:-( Chtěl by flašku s mlíčkem, to samé po ránu. Ubíjí mě jen vařit a vyhazovat to. V podstatě do všeho jen kousne. Vidí v obchodě jogurt a dožaduje se ho.

Děkuji za rady

Pihule + Honzík 15 měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1352
15.3.06 16:57

Můj roční synoveček to měl a ta dieta mu opravdu pomohla, postupně už mu zařazují mléko do jídelníčku. Měli na recept předepsané nějaké speciální, ale nevím jak se to jmenovalo. A co třeba sojový nebo mandlový mlíko to by nemoh, je mě tě líto je to nepříjemný. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
20.3.06 21:23

Ahoj,
díky za odpověď. To jsem moc ráda, že to funguje :-) Je těžké vysvětlit 14 měsíčnímu dítěti, že dřív jogurt papalo a teď ho nedostane. Už se moc těším, až bude bezlaktózová dieta za námi.

Pihule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
007
111
22.3.06 09:17

Ahoj,
malému se intolerance laktózy projevila asi týden po narození. Průjmy, neustálá bolest bříška. Ve dvou měsících nás paní doktorka poslala na gastroenterologii, kde malému, hned podle příznaků, pan doktor diagnostikoval intoleranci laktózy. (Ondra má pouze snížené množství enzymu, které štěpí mléčný cukr. Může být také úplná absence tohoto enzymu.) Od té doby pije Nutrilon low lactose (koupíš v lékárně). Z mléčných výrobků může jíst bez problémů živé jogurty (kupuji Hollandii) a nebo nápoje s živou kulturou (chutná mu jedině Actimel bez příchutě, ale zato by klidně vypil tři denně). K vaření používám instantní sójové mléko Zajíc.
Mám pocit, že se Ondrovi věkem problémy upravují. Když mu byl tak rok a půl vzal si dva plátky sýra a hned bylo kakání. Teď si při jídle klidně vezme kousek sýra, za chvilku kostičku čokolády a ještě to zapije svým mlékem a nic se neděje. Max. si občas chvilinku stěžuje, že ho bolí břicho. Ale to každého.. Řekla bych, že čím víc sní jiného jidla, tím víc může mléčného.
Ahoj Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
22.3.06 09:56

ahojky,
nemám radu jen chci říct, že manžel intoleranci lakt. měl jako malej a vyrostl z něho pořádnej chlap :D i přesto že ml. výrobky nemohl, zato dnes si to vynahrazuje, k snídani nepije nic jinýho než mlíko a to i 1/2l na posezení, dneska už je to mnohem lepší než před lety, Dr. o tom ještě asi moc nevěděli, než mu zjistli že to je intoler. lakt. tak strávil 2 měsíce v nemocnici,
tak hlavně at to máte brzo pryč, K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky