hlad 5měsíčního syna - nespavost

5
17.3.06 14:03

hlad 5měsíčního syna - nespavost

Ahoj maminy,
prosím vás o zkušenosti a radu. Máme 5měsíčního syna, který trpí už od narození na větry a kroutí se mi celou noc i den. Posledních pár týdnů se to ještě zhoršilo a navíc začal odmítat kojení (večer). Doktorka poradila, že má hlad a už mu nestačí moje mlíčko. Doporučila mi dávat mu v poledne polévky a večer kašičku. Docela to baští, ale nevím, kolik přesně mu dát. Vždy sní celou skleničku příkrmu (polévky) a kašičku 120ml. Problém ale je, že v noci spí ještě méně, i když mě všichni říkali, že teď už bude spokojený a prospí mi velkou část noci. Usíná v 19 h a v 21 je už vzhůru a pak každou hodinu. Někdy se kroutí a stačí mu dát dudáka, tak 4-5× ho musím ještě v noci kojit. Myslíte, že mu mám dávat víc té kaše? Po kaši mu ještě nabízím kojení. Takže se napije a myslím, že hlad už mít nemůže. Fakt si už nevím rady a jsem strašně unavená. Prosím o radu. Díky a spánku zdar. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1723
17.3.06 14:10

ahojky a zkoušeli jste Sab SImplex -na bolavé bříško, nám vždycky pomohl, teĎ co jsme přešli na zeleninu jsme ho museli opět na:,–(it na pár dní a už je zase vše OK:-) Lukáškovi bude 6 měsíců takže můžu poradit snad trošku pomůžu.
Tak zaprvé tím, že dáváš zeleninku tak podporuješ bříško a boleníčko, myslím, že pokud kojíš tak jsi ještě s tím začínat neměla:-( Jinak na večer bych koupila Nutrilon Omneo- je právě na dobré zažívání a nebolí po něm bříško, změkčuje i stoličku, my jsme na něm od 3měsíců, Lukášek se v podstatě sám odstavil, prostě když mu mlíčko dostatečně neteklo, tak nechtěl a řval:-(
Tak ale jen samotný Omeno by bylo hladový tak do toho kup kašičku buď rýžovou nemléčnou od Hami-kolem 40,–Kč nebo rýžovokukuřičnou nemléčnou od SUnárku. Nemusíš se bát, že je v tom to mléko, kvůli kterému by mohl mít nějaké obtíže:-) Ale co je můj poznatek, když mu udělám hustačku a sní ji večer na lžičce tak je v 1h vzhůru a chce bumbat- takže si myslím, že má po ní žízeň, tak jsem prostě začala dělat řidší kaši do flašky a potom mi spinká až do rána, většinou dostane najíst kolem 19h a pak se budí mezi 4- 5,30h:-))
Tak snad to pomůže i vám:-)
Pa Hana a Lukášek:-)

Kdybys ještě něco potřebovala tak mi písni SZ:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
17.3.06 14:22

ahoj stestik / Péťo,
nepišeš náhodou o mém pětiměsíčním synovi :lol: :lol: Taky nespí a nespí a nespí 8O a chce kojo 6× za noc, ale vlastně ani hlad nemá. Čoko je odborník na příkrmy, my ten její systém zkusíme dnes od večera.
Kdyžtak se stav, bydlíme na Rodíme v září 2005, ale rozpětí je srpen až listopad :wink: , tam se určo vejdete.
Hodně úspěchů. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
17.3.06 14:25

Ahoj Stestik,
já mám stejně starého synka a podle toho, kolik mu dáváš si myslím, že hlad to opravdu nebude Ten můj nesní ani tolik a budí se v noci na kojení jen jednou. Spíše bych viděla příčinu v těch prdíkách. Zkus to, co ti radila čokoládková - Sab simplex. My jsme ho používali ze začátku a taky pomohl. Když se ti bude kroutit, tak zkus zacvičit s nožičkama a masírovat bříško.
 carsa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.3.06 19:28

Ahoj ještě jednou,

díky za podporu. Sabíka používáme stále, ale u nás bohužel moc nepomáhá. Zkoušeli jsme už co se dá. Vojta ale taky dost rychle baští, takže si nasbírá moc vzduchu, a proto asi ty obr prdíky. Dnes jsem zase zkusila vynechat tu večerní kaši a kojili jsme v pohodě. teď ale usíná zase s velkým kroucením. Ještě zkusím ten Nutrilon. Doufám, že už mu konečně něco zabere, je mi ho chudinky líto. Tak díky a kdyby vás ještě něco napadlo, tak sem s tím. Petra a Vojtík

• Citovat
  • Upravit
5
17.3.06 19:31

Omlouvám se, nebyla jsem přihlášená
Ahoj ještě jednou,

díky za podporu. Sabíka používáme stále, ale u nás bohužel moc nepomáhá. Zkoušeli jsme už co se dá. Vojta ale taky dost rychle baští, takže si nasbírá moc vzduchu, a proto asi ty obr prdíky. Dnes jsem zase zkusila vynechat tu večerní kaši a kojili jsme v pohodě. teď ale usíná zase s velkým kroucením. Ještě zkusím ten Nutrilon. Doufám, že už mu konečně něco zabere, je mi ho chudinky líto. Tak díky a kdyby vás ještě něco napadlo, tak sem s tím. Petra a Vojtík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
17.3.06 19:42

Ahoj,

ja myslim ze to hlavne zalezi decko od decka - zalezi jakeho mas zavislacka a zda pribira na vaze. Nase mala (16m) take okolo 5 mesice zacala s hooodne castym buzenim v noci. 6× a vice buzeni za noc byl normal. Ale jak jsem pozdeji zjistila hlad to nebyl a brisko uz take ne. Pribirala porad stejne.
Nekde v diskuzi jsem uz cetla ze plno decek ma okolo tohoto veku „krizi“ a vice se budi. U nas se to cca za mesic spravilo.
No a i ted mi vstava tak 2-3 za noc (to je u nas ted normal). Ja to beru tak ze mame doma zavislacka a ze se toho nocniho vstavani nezbavime asi tak rychle. Pravda nekdy je to hodne narocne.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
17.3.06 20:02

Souhlasím s Katkou, hlad to nejspíš nebude. Kolem 4-5 měsíce se děti takto začínají budit. Potřebují se přesvědčit, zda je maminka s nimi. My jsme se tomu nevyhnuli ani u jedné holky :cry: Viz. diskuse: http://emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
17.3.06 20:05

Ja suhlasim s Duckie, podla mna je to potreba blizkosti, a nie hlad.
Mne sa maly tiez okolo 4-5m zacal budit viac ako pred tym, ale kojila som podla potreby, od polky noci spal s nami v posteli.
Dnes zaspava sam bez kojenia (inak kojim este dost), standart je u nas 1 kojenie (donedavna este tak 4), no a uz nam raz aj prespal noc.
A spi v postielke. takze ziadne siahodlhe oducanie, nikdy sme ho nenechali plakat. Sli sme na to postupne s vyraznym zapojenim ocka, ktory k nemu vstaval, ktory s nim isty cas spaval v posteli.
Maly ked spal s nim a necitil zo mna mliecko, tak sa zrazu budit prestal. verim tomu, ze casom sa prestane budit aj na to 1 kojenie.
A sam sa zacal pytat aj do postielky, pochopil, ze je mu tam lepsie. Zaspava o 20,00 a budi sa o 6,30.
To co zje tvoj maly mi nezje na veceru ani 16m Leri :-) Kolko maly vazi??
Takze si myslim, ze to nie je hladom.
Kase casto sposobia opacny efekt a este vascie bolenie bruska. (poznam skutocne x takych pripadov, staci tu zalovit v historii diskusii)
Ja som to skutocne neriesila, vedela som, ze proste UM do roka nedam, radsej budem kojit aj po hodine. Ale chapem, ze kazdy to zvlada inak. Ked ta to unavuje moc, tak ten Nutrilon skus.
My mame v rodine alergie, tak som nechcela nic riskovat.
Takze som to nejak vydrzala, isty cas som v jednoizbovom byte spavala na chodbe, len aby zo mna necitil mliecko. A fakt to hodne fungovalo, vtedy pil 2× za noc. (bolo to okolo 6m)
Tak namiesto predcasnych prikrmov skus radsej oddelene spanie.
Ty inde, ako maly.
Kolko krat kojis cez den?? Dost este zabera, a aj sa odporuca zvysit pocet dennych kojeni.
Ked sa dostatocne nenapije cez den, tak sa dopija v noci.
Ked uz prikrm, tak by som davala na obed zeleninku.
Ono sa to nezda, ale na to spanie ma vplyv celkovy denny prijem. nacpat ho navecer sa mi NIKDY neosvedcilo, spal VZDY este horsie.
Ak si myslis, ze su to prdiky, tak u nas zarucene fungovalo, ked som sa nalievala fenyklovym cajom.
Drzim palce, snad nieco aspon troska zaberie a troska si oddychnes a vyspis sa!! Ja som isty cas pravidelne spavala s malym aj cez den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
17.3.06 20:43

Gothic, dudlík u vás na to noční buzení okolo 5. měsíce nezabral? Možná jsi o tom už psala, omlouvám se, pokud jsem to přehlídla. Používali jste vůbec dudlík?
My tu krizi buzení kolem 5. měsíce zrovna řešíme u Janičky :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
18.3.06 13:25

Evulka, mali sme dudel od 0-4m :D potom si ho sam zrusil a mal ho len na hranie. potom sa k nemu vratil este okolo 11m, lebo ho trapili 4 horne zuby, ale akonahle narastli, zase sa tvari, ze nevie, naco dudel sluzi :) . na zaspanie ho ale nemal nikdy, nejak to na neho nezaberalo, on mi nezaspaval dlho ani pri kojeni, takze sme skakali na fit lopte :-) to zaberalo spolahlivo.
No a nocne budenie, tak tam naopak kojo zaberalo :-)
Tak ti drzim palce a vela energie, na zvladanie tohoto narocneho obdobia. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
18.3.06 15:09

Ahojky,
já myslím, že by to mohly být i zuby? Podle toho co píšeš , hlad určitě nemá.
Chce to vydržet, ale je to o nervy co?
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
18.3.06 15:31

Ahojky, myslím, že malého večer krmíš až moc. Jestli ti tolik jídla sní teď, bude to asi velký jedlík :D Já doporučuju masáže, večer před koupelí, a to nejen bříška, ale celého tělíčka. Skvělou knížku o tom napsala p. Hašplová - jmenuje se Masáže dětí a kojenců. Měl by se celkově uvolnit včetně bříška. Taky se doporučuje plavání, ale to jsem já nezkoušela. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí