Cvik - malá noha (při plochých nohou)

27305
30.10.13 21:40

Cvik "malá noha" (při plochých nohou)

Ahoj maminky,
kromě jiného mám s prckem cvičit tzv. „malou nohu“. Ortoped mi to ukázal jednou a vzhledem k blbým okolnostem v ordinaci jsem neměla moc prostor :zed:
Na netu je spousta článku i video, ale jenom o tom, jak cvičit sám. Jenže já to mám dělat prckovi (téměř 4 roky). Můžete mi to někdo přesně popsat, kdo máte zkušenost? Např. jak dlouho denně, jak dlouho mám tu nohu v pozici malé nohy fixovat (vteřinu, dvě, deset…) a taky jestli jsem to pochytila správně (držet za patu a druhou rukou stlačovat prsty a nárt jakoby k patě a dělat tím pádem z chodidla oblouk).
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2273
30.10.13 22:22

Ahojky, predstav si tri body na plosce nohy. Jeden je uprostred paty, druhy v polstarku pod palcem a treti v polstarku pod malickem. A chces ty tri body pritahnout k sobe.Tim se udela ten obloucek. Treba 3-4 denne a zacni jen chvilicku, treba od 3 vterin. ty svaly se rychle unavi.
Jestli muzu poradit, tak malemu vysypej nejake korale, fazole, kosticky, hadrik apod. a at to chyta do prstiku na nohach a treba to prendava z jedne strany na druhou.Tim se to taky procvici.
Snad jsem poradila.

Příspěvek upraven 31.10.13 v 07:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
30.10.13 22:33

@Hančíí presne bych spis poradila ty koralky atd…si neumim predstavit jak 4lete dite nacvici malou nohu…kdyz s tim ma problem kazdy druhy dospely ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
30.10.13 22:38

@KlarkaK spíš každý první dospělý :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
30.10.13 22:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
31.10.13 08:36

Díky moc :palec:
No právě on to nemá cvičit sám, to by nezvládl, mám mu s tím cvičit já.
Jinak on má první stupeň plochonoží, takže máme předepsanou jen ortopedickou vložku do boty a tento jeden cvik a na lehkou valgozitu pat kotníčkovou pevnou obuv aj na doma.
O tom sbírání prstíky jsem četla, ale nevím, jestli se do toho mám pustit, když o tom dr. nemluvil. Třeba to nemá prcek tak hrozný, aby musel cvičit víc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
31.10.13 12:45

Zkoušela bych přesně jak psala @Hančíí. Několikrát za den, pár vteřin.
Ty 3 body se snažit stlačit k sobě aby vznikly dva obloučky, mezi palcem a malíkem a pak ten větší na nártu. Prostě aby noha byla co nejmenší a nejužší, ale nesmí se u tomu skrčit prstíky.
Korálkama, fazolkama apod. nic nezkazíš, to určitě také trénujte.
A ještě mě napadl jeden celkem dobrý cvik na malou nohu. Ustřihni si 3 provázky (asi tak 15cm dlouhé a tlustější provázek), přelož je na půl a na konci udělej uzlíky. Ty provázky mu dej pod ty 3 body co psala Hančíí (takže pod patu, pod ten polštářek na palcové straně a poslední pod polštářek malíkové strany). A pak se je budeš snažit na střídačku vytáhnout a syn je nesmí pustit. Napsala jsem to srozumitelně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
31.10.13 13:02

@Clementine jeee prvni stupen, no tak hura do koralku…to je prave prevence, to by mely delat vsechny deticky ve skolce. staci treba i chodit po ruznam povrchu…nasypat hrasek, pisek, fazolky do bednicky a tapat v tom, sbirat koralky, delat pidalku, uchopit nozickou kapesnik, predavat z nozky do druhe a tak…to ho zabavi urcite vic nez „mala noha“ :-) a nemusis se toho bat…bych se spis trochu bala ty ortopedicky vlozky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
31.10.13 13:09

@Clementine já si myslím, že právě to chytání věcí do nožiček je lepší než tebou udělaná malá noha. Aktivní cvičení je vždycky lepší, než pasivní.
Ještě je dobré, ale k tomu už nenahrává počasí, udělat bedýnku s oblázkama a v té ať malý chvilku přešlapuje.
Všechny cviky jsou dobrý než spoléhat jen na vložky. Protože s vložkama je to jako kdybys podepřela strop baráku podpěrama. Jakmile je dáš pryč, strop stejně spadne. Stejně jako je to s těma vložkama. Tím samozřejmě nemyslím, že by je malej neměl nosit. Ale hlavně cvičte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
31.10.13 14:13

@Bibi30 jsem to zkousela…nicmene musim rict, ze v zapalu hry nepustit provazek jsem zuby nehty zatinala a krcila prsty…takze z male nohy uz moc nebylo…
@Hančíí ted jsem trochu v rozpacich… ale mala noha je taky aktivni cviceni, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
31.10.13 14:29

@KlarkaK malá noha je to aktivní, ale když tomu klučíkovi tu nohu drží maminka, tak to moc aktivní nebude. Jedině až v momentě, kdy se to bude snažit sám udržet, a to nevím, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
31.10.13 15:08
@Hančíí píše:
@KlarkaK malá noha je to aktivní, ale když tomu klučíkovi tu nohu drží maminka, tak to moc aktivní nebude. Jedině až v momentě, kdy se to bude snažit sám udržet, a to nevím, nevím.

jo ahaaaa no tak to ja vubec nepochopila (jsem blba) ja jako myslela ze budou spolecne cvicit…ne ze mu tu nozicku ma drzet…no ted zpetne kdyz to ctu tak jsem vazne blba :-) no tak to pak snad nema cenu vubec…to mu muze dat rovnou ty boticky s ortop. vlozkou a nenamahat se… a ja jsem teda ten priklad, ze jednak mam ploche nohy a kdyz nas na fakulte malou nohu ucily… tak jsem to nemohla pochopit ani jako dospela a navic studentka fyzioterapie…a ted to sice chapu, dokonce ji zvladnu, ale zadna hitparada to neni, chce to hooodne soustredeni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
31.10.13 18:38
@KlarkaK píše:
@Bibi30 jsem to zkousela…nicmene musim rict, ze v zapalu hry nepustit provazek jsem zuby nehty zatinala a krcila prsty…takze z male nohy uz moc nebylo…

Když se to dělá pomalu a za ten provázek ze začátku jen popotahuješ, tak není tak těžké prsty nekrčit, aspoň já s tím mám z praxe dobrou zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
31.10.13 19:58

@Bibi30 hmmm aha…urcite jeste vyzkousim… ;) jako napad mi to prijde super… I PRO DOSPELE ;)) ja teda s detma nepracuju jako rehabka a ani nechci…ale rada posbiram jakekoli zlepsovaky a rady pro deti i dospele ;));

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
31.10.13 20:10

@KlarkaK nechci se někoho dotknout, nebo urazit, ale chtěla bych vidět tu malou nohu, jak ji udělá ten ortoped :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí