Cviky na pupeční kýlu

23
15.1.14 13:17

Cviky na pupeční kýlu

Dobrý den, syn 14 měsíců má pupeční kýlu asi od dvou měsíců, je velká cca 1 cm. Na chirurgii nám doktor řekl, že by to operoval kolem dvou let. Na internetu jsem se dočetla, že je možné kýlu zmírnit určitými cviky. Nemáte s tím, prosím, někdo zkušenosti, nechodili jste k fyzioterapeutovi, abyste posílili břišní svaly? Pokud někdo chodil přímo v Brně, prosím o konkrétní jméno. Děkuji moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uju
6750
15.1.14 13:20

No, Kami chodila, vím, že jsem ji měla nechat sedět na gym balonu, držet jen za kyčle a nechat ji vyrovnávat(aby se nezkulila),ale teda nevím, malinko ji stejnak má-nejvíc ji pomohl ten kýlní pás, ale to byla mimčo takhle velké dítě by ho už asi nechtělo. Nebo se přelepuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
15.1.14 13:25

@Uju Přelepovali jsme, ale moc to nepomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
15.1.14 13:31

Ahoj, malemu bude v sobotu rok a taky ji porad ma. Od cca dvou mesicu nosil ten pas ale moc to nepomohlo. Uz mu ho ani nedavam, protoze jak chodi, porad nekde splha, tak ma pas stejne uplne nekde jinde. Taky jsem zvedava jestli bude muset jednou na operaci. Dr. nas s tim nikdy nikam neposilal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
15.1.14 13:39

Myslím, že cviky moc nepomohou, kýla je vrozená a cviky ten otvor nemohou změnit.
Lze sledovat nebo nechat operativně řešit, syn je cca 2 měsíce po operaci, bylo mu 5 let a výkon zvládl perfektně, po vyspání z celkové anestezie nás pustili domů, na bolesti si nestěžoval a ještě týž den si normálně hrál a byl v pohodě.
Jako každý výkon má svá rizika, ale lepší řešit preventivně než akutní komplikace.
Náš chirurg, doporučil operaci cca v 5 letech, myslím, že je to rozumné, dítě lze připravit, vše vysvětlit, mnohem lépe pak spolupracuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
15.1.14 13:58

@statim A od kolika měsíců ji měl? Nechce se mi ho právě nechat operovat už v těch dvou letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
15.1.14 16:25

Jak už jsem psala, kýla je ve většině případů vrozená, takže od narození.
cca kolem 2 let, lékař řekl, ať přijdeme v 5 letech na kontrolu a při té kontrole, navrhl operační řešení, že v tomto věku ideální, než nastoupí do školy.
Cca 2 měsíce po výkonu nesportovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková