Cybex Aton 5/Cybex Aton Q plus Platinum

66
23.7.23 09:35

Cybex Aton 5/Cybex Aton Q plus Platinum

Ahoj,
Máte někdo zkušenost s těmito autosedačkami, nebo nevyznáte se v tom? Sháním sedačku pro novorozence, budu kupovat z druhé ruky. Chtěla jsem vzít Cybex Aton 5 jakožto nejnovější model, ale teď mě zaujala Cybex Aton Q plus Platinum (hlavně tedy designově :D). Ale chtěla jsem najít, o jakou řadu se jedná, zda je to srovnatelné s Aton 5 a bohužel nic nemůžu vygooglit. Někde jsem našla, že bych mohla mít špatný název, že by se mohlo jednat o Cybex Aton Q i-sice plus z toku 2018, která už se neprodává?
Tak prosím o radu, zda znáte a která je lepší. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
23.7.23 10:09
@Anonym223 píše:
Ahoj,
Máte někdo zkušenost s těmito autosedačkami, nebo nevyznáte se v tom? Sháním sedačku pro novorozence, budu kupovat z druhé ruky. Chtěla jsem vzít Cybex Aton 5 jakožto nejnovější model, ale teď mě zaujala Cybex Aton Q plus Platinum (hlavně tedy designově :D). Ale chtěla jsem najít, o jakou řadu se jedná, zda je to srovnatelné s Aton 5 a bohužel nic nemůžu vygooglit. Někde jsem našla, že bych mohla mít špatný název, že by se mohlo jednat o Cybex Aton Q i-sice plus z toku 2018, která už se neprodává?
Tak prosím o radu, zda znáte a která je lepší. :D

My jsme pořídili Cybex Aton 5, akorát jsme si do něj nechali ušít vložku z merina. Sice má nějaké vložky, ale bez té došité tam mimčo plave. Vajíčko patří k těm větším. Vleze se tam i rok a půl staré dítě, jednou jsem v něm viděla i dvou leté a v pohodě. Zároveň se jedná o těžké vejce, váží skoro 5 kg (4,8 kg), což je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
23.7.23 12:12

@Anonym223 no hlavne bych nekupovala z druhe ruky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
23.7.23 21:34
@Anonym223 píše:
Ahoj,
Tak prosím o radu, zda znáte a která je lepší. :D

Rozhodně nekupuj z druhé ruky Autosedačky mají danou životnost a navíc nikdy nevíš jestli není třeba z bouraného auta. Zrovna ten Aton dle mého není ani nějak extra drahy a upřímně i kdyby byl, tohle fakt není věc na které by se mělo šetřit 🤷

Já mám Aton 5, akorát jsem si do ní dokoupila novorozeneckou vložku, mimčo tam bylo bez ní dost na volno a lítala mu hlavička. Vajíčko je dost těžké, teď když v něm mám šesti kiloveho prcka tak se dost pronese, tak i zvaž jak často ho budeš muset nosit.

Kdyžtak mrkni na fb na stránku : autosedačky, bezpečí pro děti.. tam ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
24.7.23 09:15

Studovala jsem, co kde píšou a na koupi sedačky z druhé ruky nevidím nic špatného, pokud vím, že ji kupuji od někoho věrohodného, kdo mi řekne pravdu (známá v tomhle případě - takže opravdu vím, že auto nebylo nikdy ani trochu bouráno, že s ní dobře zacházeli, že nebyla nechávána v autě, takže min vystavení UV záření a vím, jak je stará).
Nechci na autosedačce šetřit, proto vybírám značku, která je z hlediska bezpečnosti v tabulkách mezi nejlepšími a pokud vím výše zmíněné informace, myslím, že bude bezpečná min stejně jako ostatní (nehledě na půlku nekvalitních značek, které jsou určitě bezpečné o 100% méně).
Ale děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
26.7.23 10:40

Ani jednu z těch dvou nekupovat (aton 5 je nejnovější model?). Jsou těžký jako prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí