Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Autosedacku máme a i přesto, že máme podsedak co nejvíce vytazeny, tak na nějakou „spaci“ polohu to moc není. Jelikož jí často prendavame mezi auty, tak mi přijde, že operky kolem hlavy jsou takové „papirove“ (a to je máme v základní, nejnižší poloze). Na druhou stranu nemám srovnání s jinou znackou, jen jsem čekala víc, když to byla v žebříčku bezpečnosti jedna z nejlepších autosedacek. Dobré jsou opěrky na ruce, dítě se o ně zapre, když si sedá nebo si potřebuje poposednout. Materiál potahu je super, nechytá tolik nečistot jako u Romer 0-18 kg.
Máme tedy tuto (malinko jinou) a jsme spokojeni https://www.malvik.cz/…s-M-fix-2018
I my máme hubeňoučkou holčičku, proto jsem vybrala a koupila s tím pultíkem, aby byla v sedačce tzv. zakleslá ![]()
A četly jste od té sedačky návod? To posunování mfixu není kvůli polohování při spánku, ale kvůli správné instalaci do auta. Sedačka má být celou plochou zad opřená o sedačku automobilu. Není to polohovací sedačka. Jediné polohování pro pohodlí dítěte je to, že se dá mírně zaklonit hlava, aby dítěti nepřepadávala dopředu a nebyla tak v případě nárazu mimo ochraný „límec“. My ji máme a spokojená s ní jsem, synovi se v ní líbí, cestuje v ní rád, svoji starou sedačku ochtně předal mladší sestřičce. Je celkem praktická, v dtestu nedopadla nějak katastroficky, řekla bych za málo peněz dost muziky