Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mám prosbu na všechny ty, kteří mají nějakou zkušenost a rádi by se podělili. Rozhoduji se pro koupi autosedačky mezi Cybex X2 Fix a Romer KID Fix. Testy ADACu hovoří jasně pro Cybex (je tu desetinka bodu plus oproti Romeru), ale my máme po předchozí zkušenosti k Cybexu lehký blok (sedačka nám šíleně po roce a půl začala vrzat a hrozně zlobí ty upínací čelisti. Již jsme ji měli v opravě, po pár měsících to dělá znovu. Nutno podotknout, že máme fakt klidně dítě, které v sedačce neřádí). U té Cybex se mi líbí, že se dají odendat ty zlepšené bočnice, když chcete vzadu napasovat ještě 3. osobu. Máte prosím někdo nějakou zkušenost? Bezpečné budou asi obě stejně, ale jde mi spíš o ten komfort dítěte (povětšinou v autě spí) a při manipulaci (sedačky pořád přehazujeme).
Děkuji všem moc a moc! ![]()
tak srovnat je bohužel nedokážu, ale cybex máme úplně všechno
tři autosedačky, dva kočárky. a u žádného kusu se mi nikdy nic nestalo (kupované všechno dost podobně, sedačky 4/2009 a jeden kočár 8/2010 a jedna sedačka teď 11/2011).
cybexky se nám přehazují dobře a děti jsou v nich spokojené..
@Luckabox nejlépe , běžte si je ošahat, kde je mají obě vedle sebě, ale za mě, prodával jsem oba 2 typy, a Römer je kvalitou i materiály o třídu výše, také je o něco dražší, ale je to na min. 5 let, takže nějaká stokoruna navíc se vyplatí investovat pro pohodlí dítěte. A ohledně bezpečnosti, Cybex X2Fix i Römer Kidfix SICT mají v testu 2011 shodně 4* a na známku také shodně 1,7.
Přehazování je u obou stejné, systém isofix je stejný
Děkuji za oba postřehy. Díky Steeve asi půjdem nakonec do Romeru - at máme oba typy na porovnání:-)
Dobrý den,
našla jsem tuto diskusi a právě řeším stejný problém, tak zde píšu, a prosím, zda se nenajde někdo, kdo by měl osobní zkušenosti se zmíněnými sedačkami. Váhám, kterou z nich koupit, Cybex X2fix, nebo Romer Kidfix, popř, Kidfix sict?? Vím že z bezpečnosti jsou na tom zhruba stejně, jde mi především o ten náklon sedačky, aby dítěti když usne, nevisela hlava dolů. Máme škodu Octavii, r. v.2012 (starší typ). A co ty bočnice z X2fix a Romer kidfix sict?? Jsou s OCtavii kompatibilní?? A jako druhé auto je Ford Focus r. v.2007 (asi).
@Marcee bočnice jsou s Octavií kompatibilní, a ten sklon bude u obou stejný, záleží na sklonu opěradel v autě, podle něj se nakloní i sedačka, takže ve stejném autě budou obě sedačky stejně naklopené