Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, maminy:-) Měla bych dotaz, máme autosedačku Peg Perégo a přijde mi hodně složité (hodně cestujeme autem) připevnit autosedačku do auta. Naše auto bohužel nemá očka pro základnu ISO FIX. Je tedy jednodušší koupit obyčejnou základnu? Ta se nemusí už vázat pásy? A jen se nacvakne? Máte s tím některá zkušenosti?
Děkuji moc. ![]()
Máte zkušenost s Peg Pérego GT3?
Přidejte zkušenost s Peg Pérego GT3Ano mám.....základna byla super…Ta se připoutá pásem a sedačka se pak jen pásem jako by přetáhne zezadu.....Za mě ano......doporučuju
Děkuji
Musíme to jít vyzkoušet, protože když máme autosedačku vzadu, jdou nám dát pásy jenom, když je autosedačka po směru jízdy, jsou asi na starším autě kratší :-/ a když se dívám na fotky se základnou, je tam sedačka se základnou otočena jen v protisměru jízdy:-/ Tak si nejsem jistá, či by jsme pásy natáhli.
Tak jsme zkoušeli a když dáme autosedačku proti směru jízdy, jde nám dát jen na přední sedačku. Když dáme autosedačku dozadu, proti směru jízdy, bohužel nám nevyjdou pásy:-( Může být vzadu sedačka i ve směru jízdy? Tak nám pásy vyjdou .. děkuji
Vajíčko nesmí být po směru vůbec nikde, ani vepředu ani vzadu… ![]()
Tak to budeme muset vyřešit jen tak…že vajíčko bude jen vepředu proti směru…a když pojedeme i s manželem, tak budu muset sedět vzadu
ale zase na malou hezky uvidím i zezadu
A nebo další varianta:-D koupit nové auto..
joke
@pepina271 píše:
Tak to budeme muset vyřešit jen tak…že vajíčko bude jen vepředu proti směru…a když pojedeme i s manželem, tak budu muset sedět vzaduale zase na malou hezky uvidím i zezadu
A nebo další varianta:-D koupit nové auto..
joke
Jinou autosedačku na kterou jdou pásy ![]()
Vajíčko nesmí být po směru, upřímně ani nechápu, jak se může povést ho po směru připoutat.
A jinak bych doporučila tu základnu někde vyzkoušet, máme ji doma a i v případě, že přetahuješ ten pás přes zadní část, tak stačí o něco kratší než bez základny.
@monika32 píše:
Jinou autosedačku na kterou jdou pásy
Jsou auta, do kterých nedáš dozadu žádné vajíčko bez základny…
Ale další možností je koupit základnu s nohou, tam se pak pás nepřetahuje vůbec.
@j.a.n.i1 píše:
Jsou auta, do kterých nedáš dozadu žádné vajíčko bez základny…Ale další možností je koupit základnu s nohou, tam se pak pás nepřetahuje vůbec.
Vždyť jsem ji dala odkaz na takovou základnu ![]()
@monika32 píše:
Vždyť jsem ji dala odkaz na takovou základnu
Já netvrdím, že ne, ale ne všem jdou videa…
Pokud nemáte v autě isofix, tak základnu na pásy, ale tam nestačí jen přicvaknout sedačku, musí se přetáhnout ještě pás, ale rychlejší to určitě je. Hlavně to vyřeší krátké pásy vzadu v autě a sedačku se základnou tam pak můžeš vozit(ale raději vyzkoušet), jinak bys musela vozit vajíčko jen na přední sedačce, ale vždy PROTI SMĚRU jízdy, jinak je to v případě nehody pro miminko nebezpečné.
Pro mě nevýhoda základy byla ta, že když je pak mimčo těžší, tak se ta sedačka musí víc zvednout, abys ji na tu základnu nacvakla, já už jsem pak poutala jen pásem na přední sedadlo, protože to bylo fyzicky dost náročné..ale do půl roku malého naprostá spokojenost.
Budu ji prodávat, kdyby byl náhodou zájem ..
díky holky moc:-) Zkusím se tady u nás poptat maminek,které ji mají a tu základnu vyzkoušíme. Když by to šlo, určitě by jsme ji koupili. Za kolik ji „Majda77“ prodáváte?:-)
Pokud by nám to nešlo (základna dozadu) asi bych jen pásala vepředu pásama, tam mi to jde dobře, víc prostoru jak vzadu. Novou sedačku se základnou kupovat nechceme. Máme novou tu autosedačku Peg Perego…:-/