Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Capelucia To zalezi, kolik do toho chces investovat. Kolik je detem? Po jakem povrchu budete jezdit? My meli Croozer, to je takova nizsi trida, byval primarne bez odpruzeni, dalo se k tomu nejake dokoupit. Pak vyssi trida tehda byval Chariot. Co mam ale deti vetsi, uz to moc nesleduji.
@Capelucia píše:
Chystáme se pořídit vozík na děti na kolo hlavně na vožení do/ze školky. Ideálně aby tam vešli dvě. Poradíte někdo něco? Já se v tomhle vůbec nevyznám.
Hlavně viditelnost. Mě to přijde hrozně nebezpečné, když vidím, jak na tom spousta rodičů nemá ani odrazku. Přeci jen je to něco nízkého při zemi za poměrně vysoko sedícím cyklistou. Kdybych měl v něčem takovém vozit děti, tak bych to asi ověsil blikačkama ze všech stran a nejlépe nahoru dal policejní maják ![]()
Chariot je nyní Thule. Máme sportovní verzi, jsme spokojeni, jen naše velké děti tam jsou ve 2 a 4 letech dost namackane. Jezdíme ale hodně na výlety. Vám by asi stačilo něco jednoduššího, Thule dělá i nějakou prostornější verzi, Cargo se to tuším jmenuje.
@rmot píše:
Hlavně viditelnost. Mě to přijde hrozně nebezpečné, když vidím, jak na tom spousta rodičů nemá ani odrazku. Přeci jen je to něco nízkého při zemi za poměrně vysoko sedícím cyklistou. Kdybych měl v něčem takovém vozit děti, tak bych to asi ověsil blikačkama ze všech stran a nejlépe nahoru dal policejní maják
Myslím, že @Capelucia bydlí někde, kde je jízda na kole a vozíky zcela běžné, a s nebezpečím českých silnic si vůbec nemusí dělat starosti ![]()
@Hibou píše:
Myslím, že @Capelucia bydlí někde, kde je jízda na kole a vozíky zcela běžné, a s nebezpečím českých silnic si vůbec nemusí dělat starosti
Myslel jsem to hlavně tak, že jsou auta, ze kterých nevidíš na ulici před sebe do určité výšky. Hlavně starší auta s výrazným čumákem. Tam stačí přehlédnout praporek a neštěstí je na světě.
My máme Thule Chariot Sport pro dvě děti a já ho teda ještě za kolem neměla. Využívám ho na výlety. Za mě super. Děti mají 2 a 4 a vejdou se krásně. Tento má polohování a větrání v bocích. Což je plus na ty delší výlety. Takže záleží co od toho vozíku očekáváš. Jinak Thule se moc pěkně prodává i dál.
@Hibou jo jo, @rmot tady je cyklistů mraky, všech věkových kategórií a člověk si na to nějak zvykne, že musí pro jistotu koukat všude. U větších silnic jsou všude cyklostezky… i když s děckama bych se stejně do ranní špičky bála. Mám to ale po 2 nefrekventovaných ulicích, takže pohoda. ![]()
A pak samozřejmě na cyklovýlety - zase hromada cyklostezek, takže fajn. Nevím jestli se ty vozíky dělají i skládací - aby to vlezlo do kufra? ![]()
@Hobitka 3 roky a rok. Jde nám hlavně o bezpečí a ať se prcky dají pořádně připoutat. Starší je v pohodě, ale mladší je turbomyš a nesnáší být připoután
.
@Hobitka píše:
@Capelucia To zalezi, kolik do toho chces investovat. Kolik je detem? Po jakem povrchu budete jezdit? My meli Croozer, to je takova nizsi trida, byval primarne bez odpruzeni, dalo se k tomu nejake dokoupit. Pak vyssi trida tehda byval Chariot. Co mam ale deti vetsi, uz to moc nesleduji.
je to uz uplne jinde, mraky znacek, chariot se jmenuje Thule…
@Capelucia píše:
@Hibou jo jo, „jn. Nevím jestli se ty vozíky dělají i skládací - aby to vlezlo do kufra?“:.
to byly vzdycky
dva typy skladani, jeden snadno, jako golfky, ale po složení vetsi, druhy uplne na placku, ale slozite se rozebira
@Capelucia píše:
@Hibou jo jo, @rmot tady je cyklistů mraky, všech věkových kategórií a člověk si na to nějak zvykne, že musí pro jistotu koukat všude. U větších silnic jsou všude cyklostezky… i když s děckama bych se stejně do ranní špičky bála. Mám to ale po 2 nefrekventovaných ulicích, takže pohoda.![]()
A pak samozřejmě na cyklovýlety - zase hromada cyklostezek, takže fajn. Nevím jestli se ty vozíky dělají i skládací - aby to vlezlo do kufra?
@Hobitka 3 roky a rok. Jde nám hlavně o bezpečí a ať se prcky dají pořádně připoutat. Starší je v pohodě, ale mladší je turbomyš a nesnáší být připoután.
Máme Thule Chariot Sport pro 2 děti. Výhodou je možnost měnit odpružení dle terénu, polohování každé sedačky zvlášť. Ale podle mě je spíš na hubenější děti. Složený zabere v autě míň místa než Urban glide (pro 1 dítě).
My ho používáme na cyklovýlety a občas i na normální převoz místo kočárku. Jsem s ním moc spokojená, dětem se v něm líbí. Starší do něj chodí odpočívat, když už nechce šlapat sama. Její kolo pak připevníme na vozík. Je ale třeba počítat s tím, že člověk za sebou pak veze třeba i 50 kg. Na rovince typu Poděbrady - Nymburk to ušlapu i já, ale třeba teď na Šumavě byl manžel rád, že měl půjčené elektrokolo, prý by to bez něj nedal.
@anavi13 @Snehurkaa7trpasliku koukám teď na Thule Chariot Sport. Vypadá pěkně, ale jsou to pořádné pálky. Nevěděla jsem, že to stojí až tolik
. Stojí to za tu cenu?
@Capelucia píše:
@anavi13 @Snehurkaa7trpasliku koukám teď na Thule Chariot Sport. Vypadá pěkně, ale jsou to pořádné pálky. Nevěděla jsem, že to stojí až tolik. Stojí to za tu cenu?
za me ano, vyuzivala jsem hodne i jako kocarek (dvojcata).
@Capelucia kupovali jsme ho i s tím, že se pak dá dobře prodat a příliš na ceně neztratí. Schválně koukni, za kolik se prodávají bazarovky. Máme taky děti necelý 1 rok a 3 roky. Počítám s tím, že do 5 let starší ho určitě užijeme. Naše děti jsou sice vysoké, ale co do prostoru žížalky, takže se nebojím, že by se nevešly. A před pořízením jsme si ho půjčili, abychom zjistili, co na něj říkají děti, a jestli splňuje naše očekávání a představy.
@Snehurkaa7trpasliku taky mám dlouhé žížalky. Nejdřív si ho půjčit je dobrý nápad
.
Chystáme se pořídit vozík na děti na kolo hlavně na vožení do/ze školky. Ideálně aby tam vešli dvě. Poradíte někdo něco? Já se v tomhle vůbec nevyznám
.