Jakou značku kola pro dítě?

479
12.7.23 21:17

Jakou značku kola pro dítě

Ahoj, syn se konečně naučil jezdit na kole a zvažujeme nákup nového kola. Aktuálně má bazarové kolo Leader Fox, velikost 18, které váží 10,4 kg. Už jsme ho koupili od někoho, kdo ho koupil jako použité a nějaké ty známky opotřebení jsou na něm prostě vidět. Velikostně je synovi OK.
Nekupovali jsme hned nové, protože předchozí kolo 14 bylo koupené jako funglovka a nenaučil se na něm, takže šlo z domu nevyužité.
Nevím, ale jaké kolo koupit. Byla jsem kouknout v Decathlonu a buď kola menší 16 nebo větší 20 a ty jsou mu ještě velké. Nemáte nějaký typ? Velikost nejspíš ta 18… Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
12.7.23 21:21

Zřejmě nejste zadni vášnivý cyklisté, takže nech dítě odjezdit na té 18 (známky opotřebení opravdu na funkci nemají vliv, jen to chce případně trochu oservisovat brzdy a retez) a kup mu nove kolo 20, až do ní doroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
12.7.23 21:35

@Niki.J.B. to je ten šestiletý? Takže pro jízdu s kluky na vesnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
12.7.23 21:38

@Cuddy synovi je 6 a bude jezdit víceméně na ulici, ale samozřejmě bych ráda i nějaký výlet. Moje mamka je vášnivá cyklistika a už se taky těší kam všude vyjedou, já s ní jako dítě najezdila alespoň 50km denně ( v soboty) :D

Příspěvek upraven 12.07.23 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
12.7.23 21:39

Také bych nekupoval nové, brzy z něj vyroste.

@Niki.J.B. píše:
Ahoj, syn se konečně naučil jezdit na kole a zvažujeme nákup nového kola. Aktuálně má bazarové kolo Leader Fox, velikost 18, které váží 10,4 kg. Už jsme ho koupili od někoho, kdo ho koupil jako použité a nějaké ty známky opotřebení jsou na něm prostě vidět. Velikostně je synovi OK.
Nekupovali jsme hned nové, protože předchozí kolo 14 bylo koupené jako funglovka a nenaučil se na něm, takže šlo z domu nevyužité.
Nevím, ale jaké kolo koupit. Byla jsem kouknout v Decathlonu a buď kola menší 16 nebo větší 20 a ty jsou mu ještě velké. Nemáte nějaký typ? Velikost nejspíš ta 18… Děkuji :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
905
12.7.23 21:42

Tak záleží, jak moc jezdíte. Když vybírám kolo pro své děti, hodně se zaměřuji na váhu kola. Super je značka Kubikes, Beany, Woom, Rascal, Rock Machines… Kdybych ale měla kolo pouze na jízdu po vesnici, asi bych se spokojila i s tím Decathlonem. Myslím, že poměr cena/výkon je ok. Pokud ale i ty chceš lehčí kolo ( ta zmínka o váze ), koukla bych se na menší 20. Tu vyrábí Beany a Kubikes 20s je taky menší. Když na to nebudeš spěchat, nechá se sehnat i starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
12.7.23 21:46

Hlavně bych dala bacha ať to kolo není těžký
Synovi jsme kdysi koupili nějakou těžkou krávu na kterou jsme natrefili v obchodě a moc jsme nad tím nepřemýšlel a byl otrávenej. Pak jsme koupili autora a jezdil rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
12.7.23 21:47

@mission84 děkuji, kouknu se kde je mají a zajedeme se podívat. Starší není potřeba, finance řešit úplně nemusíme.

@Prostě Vodnář @Svistice Děkuji za názory. Pokud mu nepadne některá z těch menších 20, počkáme třeba na jaro, to má syn narozeniny. Nad servisem, kde by mu to kolo “zrenovovali”, jsem taky uvažovala, ale pořád mě láká koupit něco lehčího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
12.7.23 21:48

@Niki.J.B. naše děti mají 20" od nějakých 105 cm, tedy od cca 4,5 let. Šestiletému pokud nové, ta stopro 20". Asi by snesl i vybranou 24", ale pro blbnutí na ulici je lepší menší kolo. Dobrý poměr cena výkon má Beany nebo nějaká klasika Author apod, již také mají lehká kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
12.7.23 21:50

@Niki.J.B. 10 kg kolo je těžká činka, se nedivím, že se rozjezdil tak pozdě. Ta Beany 20 má kolem 7 kg, s přehazovačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
12.7.23 21:54

@Cuddy to předchozí bylo nové, lehčí a taky nic. Tak jsem se tehdy rozhodla koupit jen ať něco na to učení máme. Říkala jsem si, že my jsme de jako děti učili na starých krámech a moc jsem to nehrotila :oops:
Kouknu na to, na přehazovačce ani netrvám, ale do budoucna se určitě hodit bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
12.7.23 21:59

Tak jsem koukala a v té tyrkysové je to Beany i krásné 😍 😍 😍 😍 Vezmu ho to kolo zkusit a doufám, že budeme mít stejný vkus :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
12.7.23 22:09

Beany je super volba. Verim, ze bude skvěle sedět. Ted jsme kupovali klukovi 24 to žluté a je taky nádherné. Nevim, jak starého kluka máš, ale zkuste i tu 24.Oni je mají posazene na menších rámech. Ale osobně bych nesla do toho, že kolo je o kousek větší a do roka do něj doroste.To bych nedělala. Kolo by mělo sedět akorát.

citace] @Niki.J.B. píše:
Tak jsem koukala a v té tyrkysové je to Beany i krásné 😍 😍 😍 😍 Vezmu ho to kolo zkusit a doufám, že budeme mít stejný vkus :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
12.7.23 22:21

@Niki.J.B. a kolik syn měří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
12.7.23 22:25
@Cuddy píše:
@Niki.J.B. a kolik syn měří?

V květnu měl 123 cm, ale aktuálně de mi zdá, že povyrostl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí