Cyklosedačka - je to při jízdě znát?

1709
10.2.12 21:07

cyklosedačka

Zdravím,potřebuju znát názor od někoho,kdo jezdí s cyklosedačkou. Chtěla jsem letos pořídit cyklosedačku-malé budou v dubnu 2 roky.Váží 11kg. Manžel mi to ale začal rozmlouvat,že jsou to vyhozený peníze a že bych s malou stejně nikam nedojela,že do každýho kopce budu muset tlačit,a ještě navíc sedačku s malou atd. Na jeho kolo sedačka nepůjde a tak jsem měla v plánu jezdit,když bude v práci na zahradu atd.
Je to fakt tak znát,že máte za sebou ještě sedačku s dítětem? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10713
10.2.12 21:28

Znát to je, jednak vezeš pár kilo navíc a za druhé se ti hodně změní těžiště (což je znát hlavně při nasedání apod, musí to kolo vážně hodně dobře držet.) Vozila jsem párkrát svou nejmladší sestru… a už nechci :think: (koupili jsme vozík)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
10.2.12 21:36

Tak my loni koupili cyklosedačku. V té době měla dcera cca 11kg. Bylo to znát, když jsem jela s ní a když jsem jela sama. Ale já jsem hrozné tintítko (vážím kolem 50kg) a neměla jsem problém vyšlapat kopec. Musela jsem sice máknout víc, než chlap (taky mu to tam nejde, jelikož má celoodpruž), ale jela jsem celou dobu za ním. Letos jsme byli na kole bez malé, tak jsem si užívala, že nikoho nevezu. Ale už se těším na jaro, kdy budu vozit dceru za sebou. to už bude mít o 2kg zase víc.
Cyklovozík jsme nekupovali hlavně proto, že ho nemáme kde skladovat, ale je prý těžší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Hana
10.2.12 21:54

Znát to rozhodně je. Je to náročnější i na balanc při jízdě, ale je to samozřejmě o zvyku. Stačí pár jízd a poznáš, jak se to kolo chová. Totéž při vysedání/nasedání, aby se nepřevrátilo. Kopce se dají zvládnout.

• Citovat
  • Upravit
15674
10.2.12 22:11

Ahoj. Máme cyklosedačku, vozila jsem v ní starší dceru a vozím i mladší. Znát to je, ale ani ne kvůli šlapání do kopce, jako spíš kvůli posunutému těžišti. Já mám pánský rám (když jsme kupovali kolo, byla jsem těhotná a tohle řešit mě vůbec nenapadlo), takže se mi sesedá a nasedá dost špatně. Ale chce to jen cvik. Samotná jízda až tak odlišná není. Rozhodně mi vyhovuje víc než cyklovozík (s ním mám taky zkušenost a ten bych nechtěla). Nehodnotím z hlediska bezpečnosti, chápu, že někomu může vyhovovat víc vozík. Nejsme žádní velcí cyklisti, ale za cyklosedačku jsem vděčná. Bez ní bych se na kolo v posledních 6 letech těžko dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
10.2.12 22:45

Díky za reakce. Z okolí mám zkušenosti pouze s vozíkem a to kladné. Ale odrazovala mně cena. Ted jsem koukala na EBAY a v Německu jsou ty ceny úplně o něčem jiném-i s dopravou za 2500,– což je super. Tak ještě uvidíme,jestli koupit sedačku,nebo přidat pár stovek a koupit vozík. Ještě jednou díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
10.2.12 22:53

Máme oboje, vozíme dvě děti, tak to jinak nejde - v sedačce jsem vozila 16ti kilového klacka - jde to poznat dost, ale taky to jde ujet a zvyknout si a je to teda na kratší trasy asi pohodlnější a rychlejší jak vozík, na delší ale, nebo na menší dítě doporučuju vozík. Z těch značek sedaček je asi nej Hamax, pokud to chceš jen občas, tak se dá koupit ten nejlevnější kolem tisícovky i míň, polohovací kolem 1600, a jsou fakt dobré a kvalitní :-), vozík bych radši levný u nás moc nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí