Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, o víkendu máme jet na náštěvu, ale žena nechce jet ani autem, protože má být velký mráz, já osobně si myslím, že ten přeběh 2× max 30 sekund jí nemůže ublížit. Malá má 4,5 měsíce Jak to řešíte vy? Díky Honza
Podle me je to take v pohode. Neni mala nemocna, ze ne? Jestli je zena uzkostlivejsi, tak ji nabidni, ze do auta dojdes o ctvrthodinku driv a vytopis to tam. Pak se pro ni vrat. Me by to tak potesilo.
tak mi,když někam jedeme,to děláme tak,že manžel jde první nastartovat auto a trochu zahřát,oškrabat a mi se zatím oblečeme a pomalu jdeme do auta,auto už je mezitím lehce zahřáté
Mi ale chodíme i normálně ven na procházku,takže to tak neřešíme,vyvětrat se malá musí,alespn na půl hodinky,takže ten přeběh k autu bych vůbec neřešila teda ![]()
Jedna maminka u nás ve školce vodí pěšky v těchhle mrazech každý den i s 2měs. miminkem v kočárku syna do školky. Cesta trvá do 5ti minut. Bydlíme na Vysočině, takže ráno -15°C není problém! Jí se trošku divím (já chodím s 1,5roční holčičkou v kočárku, cesta trvá 15minut), ale u vás bych to neřešila a prostě jela.
nemocná není, ale nedávno měla rýmu,......ale teď už je zdravá ![]()
já vždycky nechám nahřát auto tak 10 minut- pak je uvnitř už teplo a cesta neva. A přeběhnutí z tepla do tepla by nemělo být nijak drastické. Já bych jela v poho
Vytopit auto par minut dopredu, nez prinesete malou. Ten prechod do auta na tu chvilku ji urcite neublizi. Kdyztak prikrejte celou autosedacku malou dekou pri tom prenosu do auta… pak to samozrejme dejte dolu. Ale takhle na ni nefoukne opravdu ani vaaanek
, at se neboji!
Jo, jinak v tehle mrazech je vzdycky dobry byt pripravenej na nejhorsi variantu… jako ze zustanu s autem nekde delsi dobu stat. Takze s sebou navic teplou deku, piti, pokud nekoji tak prevarenou vodu v termosce, pripraveny sus. mliko, aby se dalo udelat mlicko a tak podobne…
nastartovat trochu dřív a lehce vytopit, my to teda děláme hlavně kvůli tomu, abych nemusela malou tak navlíkat, protože záhy po výjezdu usne…a je to v poho. když jedu krátkou vzdálenost, nevytopuju předem.
jinak my jezdíme i na plavání mimin a ptala jsme se zkušené lektorky co mimča a současné mrazy a ona říkala, že ty děcka to vůbec nepociťujou tak tragicky, jak si my dospělí myslíme
at se toho vůbec nebojí, před odjezdem trochu vytopit, ale zas ne moc, a i při cestě topit jen málo (nebo podle jejího oblečení když to bude delší cesta a bude malé odkládat vrstvy)
Je pravda, že když je těch dětí pak víc, tak někdy nic jiného nezbyde …
Já bych se toho nebála. Když byly ty veliké mrazy, tak jsem přes celou autosedačku přehodila dečku … k doktorovi taky člověk musí aŤ je tak jak je.
Ywett píše:
Jedna maminka u nás ve školce vodí pěšky v těchhle mrazech každý den i s 2měs. miminkem v kočárku syna do školky. Cesta trvá do 5ti minut. Bydlíme na Vysočině, takže ráno -15°C není problém! Jí se trošku divím (já chodím s 1,5roční holčičkou v kočárku, cesta trvá 15minut), ale u vás bych to neřešila a prostě jela.
Nic se nestane, jen bych trochu vytopila auto.
my jsme museli v tech mrazech jet vlakem navic s prestupem a taky jsme prezili, dcera je teda starsi.
ditko bude v teple v tech vrstvach i venku, horsi se oblicej a dychani studenyho vzduchu, ale za tech par minut se nestane nic.