Cyklus, menstruace, antikoncepce

355
16.2.15 14:41

Cyklus, menstruace, antikoncepce

Pěkně zdravím zdejší uživatelky. V poslední době uvažuji o miminku. Neříkám, že to musí být hned, ale tak v době do dvou let bych chtěla počít. S přítelem nám to klape, finančně zajištění jsme, tak proč ne. K tomu však potřebuji správné fungování cyklů a všeho okolo. S tím ale mám problém.
Je mi 20 let, menstruovat jsem začala ve 14 letech. Prvního půl roku byla menstruace v klidu, pak jsem začala mít mezi jednotlivými cykly čím dál větší pauzy. V 16 jsem dostala antikoncepci, po které jsem nehorázně přibrala a pak už jsem k doktorovi nešla ve strachu, že mi zas předepíše nějaké tablety nebo náplastě či jiný druh antikoncepce.
Nějak jsem to vydržela do loňského srpna, kdy už to byly 4 měsíce, co jsem nedostala menstruaci. Gynekolog mi dal injekci, protože jsem prášky striktně zamítla a řekl, že už by to mělo být OK. Má menstruace se dostavila do týdne od injekce a pak za 14 dní. Od té doby pak v listopadu a zase nic.
Můj dotaz tedy zní, co jiného kromě antikoncepce mi podpoří správné trvání cyklu a odstupů od nich, abych mohla v klidu počít?
Od doby, co jsem se odstěhovala od rodičů a mám práci, jsem ve větším stresu (tedy v obřím stresu), je možné, že se to na mém stavu také podepisuje?
Moc děkuji všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
16.2.15 14:45

Ale ani antikoncepce nesrovná cyklus, jen v pravidelných intervalech krvácíš, protože děláš pauzy v braní tabletek.

Stres určitě vliv má - nezhubla jsi nějak více?

Začala bych bylinkama… Určitě tu někdo bude vědět, jaké. (Já nemám zkušenost.) Hodně chválí Gynex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
16.2.15 14:50

Nezhubla, naopak nabrala… za rok a půl jsem přibrala 30 kilo :(
Mám teď doma koupené bylinky přímo z bylinkářství, ale ještě jsem se neodvážila je uvařit… Mám bylinnou směs na otěhotnění podle Ludmily Mojžíšové.
Ale beru už bylinky na spaní (večer špatně spím), pak na hubnutí (na odvodňování, protože zase chci nýt hubená)… Tak mám strach, aby mi to neublížilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.2.15 14:53

Ještě bych si nechala zkontrolovat štítnou žlázu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
16.2.15 14:56

Hele, to je dobrej nápad! Mamka s ní má taky problémy…
Takže moc děkuji!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
16.2.15 15:05

Na cyklus je dobrý kontryhel, dneska jsem se na něj ptala v lékárně, a paní prodavačka řekla, že je na všechny ženské problémy a hlavně na ten cyklus a otěhotnění ;) a na gyndě mi na cyklus doporučila Nosifol - což teda není bylinka, ale lék, ale prej pomáhá, je tady o tom dost diskuzí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí