Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
rada bych se zeptala, zda nemáte někdo podobnou zkušenost.
V půlce prosince jsem byla na gynde na preventivce, při ni mi bylo sděleno, ze vaječníky vypadají polycysticky. Nabran hormonalni profil - testosteron 1,88 (vysoky), estradiol 151 (maly), FSH 6 a Lh 3,2. Lekar shrnul, jako polycysticke vaječníky. Je mi 32 let, bezdětná.
V lednu po velice bolestivé, slabé co se tyka množství krve a pouhé dvoudenní menstruaci (v životě se mi to nestalo), vzdy jsem měla menstruaci cca 5-6 dni a ne takto bolestivou, mě neustale
bolelo a pichalo v oblasti pravého vaječníku. Šla jsem tedy na gyndu, nalez 4 cm cysty na právem vajecniku, která v prosinci na vaječníku při preventivce nebyla…Změna diagnózy z polycystickych vaječníku na cystu s tekutinou. Aplikována injekce agolutinu 60 mg. Jsem 9. den od aplikace Agolutinu a včera a dnes jen slabé spineni s kousky sliznice ale menstruace nikde. Těhotná být nemuzu, nezkouseli jsme se teď dva měsíce.
Kdy se rozjede menstruace??? A rozjela se Vám i když byly první dva dny třeba jen slabé spineni nebo už vůbec nepřijde? Zkouším pít i kontryhelovy caj, ale noc. Dekuju moc za sdílení zkušenosti ![]()
No já dnes taky cysta 4cm, žádnou injekci jsem nedostala a už mě žene doktor na operaci laparoskopicky.
@reny14 píše:
No já dnes taky cysta 4cm, žádnou injekci jsem nedostala a už mě žene doktor na operaci laparoskopicky.