Cysta na vaječníku?

16631
5.9.11 20:51

Cysta na vaječníku ??

Ahojky Holky,

chtěla bych se zeptat na Vaše názory.

Cca tři měsíce mě v druhé půlce cyklu pobolívá ve středu podbřišku, jako namožení a lehce vazy na pravé straně.
Cyklus mám pravidelný, ovu od 14-16 dne - spíš asi podle psychiky. BT bych řekla úplně v normě - nejvyšší TT 37.1-2 - ve všech cyklech obdobný.

Dneska mi masér - homeopat řekl jestli nemůžu mít cystu na vaječníku.Jasně zítra zavolám gyn.dr. a domluvím si kontrolu.

Ale chtěla jsem se zeptat - jestli je možné, že bych i přes cystu měla cyklus v normě naprosto OK s ovulací a normálním krvácení při MS?? Že by mi cysta dělala potíže - jen bolestivého charakteru ??
Popřípadě, že by nepraskla, když minim. 3 Ms proběhly ??

Díky za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
5.9.11 20:55
Ahojík, účastním se jiné diskuze a zcela náhodou jsem objevila tuhle. Právě cysta mi do změnila život a já se teď s přítelem pokouším o miminko. Přišla jsem díky ní o celý vaječník a vejcovod. Měla jsem totiž dermoid (spolklé zakrnělé zárodky dvojčete, které jsem spolkla u mamči v břiše). Menstruaci jsem měla naprosto normální, ovulaci tedy nevím, dříve mě nezajímala. Pouze bolesti, jakoby namožené svaly tupá bolest, skoro až tahavá. Výsledek už znáš. Takže doporučuji co nejdřív vyhledat lékaře. Před měsícem jsem měla cystu znovu,ale tentokrát krvavou, která se po MS vstřebala sama. prý se dá přes ní i otěhotnět. Takže podle mě můžeš mít normálně i ovu.. Snad jsem ti pomohla trochu. Ať ti to dobře dopadne :palec:
Navli píše:
Ahojky Holky,

chtěla bych se zeptat na Vaše názory.

CCa tři měsíce mě v druhé půlce cyklu pobolívá ve středu podbřišku, jako namožení a lehce vazy na pravé straně.
Cyklus mám pravidelný, ovu od 14-16 dne - spíš asi podle psychiky.BT bych řekla úplně v normě -nejvyšší TT 37.1-2 - ve všech cyklech obdobný.

Dneska mi masér - homeopat řekljestli nemůžu mít cystu na vaječníku.Jasně zítra zavolám gyn.dr. a domluvím si kontrolu.

Ale chtěla jsem se zeptat - jestli je možné, že bych i před cystu měla cyklus v normě naprosto OK s ovulací a normálním krvácení při MS?? Že by mi cysta dělala potíže - jen bolestivého charakteru ??
Popřípadě, že by nepraskla, když minim. 3 Ms proběhly ??

Díky za zkušenosti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
5.9.11 20:59

může to být cysta - nehrozila bych hned takovými komplikacemi, jako mamka, ale samozřejmě nevíme

mně dokonce cysta nebolela vůbec…a podruhé bolela, ale nijak výjimečně, sama zmizla, raději zavítej na gyndu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
5.9.11 21:00

jo a teda měla jsem vše ok, cyklus pravidelný, ovulaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
5.9.11 21:09

Mamko,jsi hodná, děkuji ti za reakci,ale pokud vím dermoid může být za život jen jeden - žena si jej nese z těhotenství své mámy - ne??
Takže pokud jsem po jednom porodu a vše, vždy bylo OK - UTZ, prohlídky. Už by se na něj muselo přijít.

Saroy - díky i tobě… takže ty jsi měla ovu, Ms - naprosto všechno OK??? To jsme nevěděla. Vždycky jsem si myslela, že když je cysta otěhu se nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
5.9.11 21:13

Ano, měla jsem to naprosto stejně.Všechno ok, bolesti několik měsíců, pak vygradovaly a do týdne jsem byla i po operaci. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
5.9.11 21:15
vitecek píše:
Ano, měla jsem to naprosto stejně.Všechno ok, bolesti několik měsíců, pak vygradovaly a do týdne jsem byla i po operaci. :wink:

No Holky, tak já budu věřit, že to bude Ok a zítra mě dr. vezme… jsem obj. na prevenci až v říjnu..má dlouhý čekací doby… no třeba když řeknu, že mě bolí břicho.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
5.9.11 21:16

Ano, měla jsem to naprosto stejně.Všechno ok, bolesti několik měsíců, pak vygradovaly a do týdne jsem byla i po operaci. :wink: Jo, a s cystou jsem dokonce otěhotněla, ale bylo z toho zamlklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
5.9.11 21:21

Bolela mě i ta normální cysta. Jsou normální a časté podle doktora a otěhotnět žena může naprosto běžně podle něj… Tak asi jo, nikde jsem to neprošetřovala v literatuře nebo tak. Jsem ráda, že je pryč :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
5.9.11 21:23

Ahoj. Taky radím co nejrychleji ke gyndaři. Já jsem taky měla pravidelnou menzes a pak zničeho nic ukrutné bolesti v pravém podbřišku. Skončila jsem na pohotovosti, zjištěna dermoidní cysta 9×10cm a následovala samozřejmě operace. No přišla jsem kvůli tomu o celý pravý vaječník, protože už ho nebylo možné zachránit. Ale nevěš hlavu, po operaci jsem si zažádala o lázně, odjela na měsíc do František a hned po lázních jsem otěhotněla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
5.9.11 21:29

záleží o jakou cystu se jedná - třeba polycystická ovaria s sebou problém s otěhotněním přinášejí (snad nepíšu pitomost), také endometrické cysty, běž se nechat prohlédnout a budeš moudřejší, ne vždy se musí operovat, mně praskla cysta sama a vstřebala se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
5.9.11 21:46
Saroya píše:
záleží o jakou cystu se jedná - třeba polycystická ovaria s sebou problém s otěhotněním přinášejí (snad nepíšu pitomost), také endometrické cysty, běž se nechat prohlédnout a budeš moudřejší, ne vždy se musí operovat, mně praskla cysta sama a vstřebala se…

Holky, tohle jsou podle mého extrémy, věřím, že když se situace zanedbá může to k nim dojít… ale fakt se cítím poměrně dobře - občasné píchnutí…zabolení. Díky za vaše názory a já zítra zavolá k dr.jestli by mě nevzala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
5.9.11 22:12

Záleží na cystě dost na ně trpím. Většinou mi je zjistí DR při běžné prohlídce a já žádné problémy nepociťuju MS v pořádku bolesti žádné po dvou cyklech jsou pryč. Tentokrát už 2 měs. špiním a MS se mi nerozjela a bolesti mám hrozný DR mi předepsala HA + ultrogestan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
5.9.11 22:27

Já měla cystu na vaječníku asi dva roky po porodu. Zjistila se jen náhodou - poté, co jsem vyměnila gynekoložku za jinou.

Po vysazení prášků jsem nedostala menstruaci a cítila jsem bolest na pravém vaječníku. Dostala jsem injekci a na dalším ultrazvuku už nic nebylo.

doporučuji co nejdřív zajít na gyndu, ať se zjistí, co tě vlastní bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
5.9.11 22:37

me cysta bolela takze jo muze to byt ale potvrit to muze jen doktor…
jinak na ms muze met cysta pekny osklivy vliv…radeji se objednaj co nejdriv :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí