Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, mám cystu na zlaze, tedkon mi vypadlo jak se jmenuje. Ale doktor rikal ze se ani nevi, proc ta zlaza tam je, ze je prej k nicemu. Nevim, ja nejsem doktor
Poslal me na vysetreni, s tim ze by me to meli vyoperovat. Prisla jsem na vysetreni a zarazil me doktor kdyz mi rekl ze mu tam chodi jedna pacientka a on ji to vzdy vymackne. Tak to zkousel vymacknout, bylo to teda dost neprijemny a rikal ze se to zmensilo ale me to prijde furt stejny, dneska rano jedu k nemu znova a bude to zase mackat, pokud to pry nepujde tak me naplanuje operaci. Tak se tu jen ptam jestli nekdo zazil neco podobneho, jestli se cysta vratila, jak dlouho se po operaci bylo v nemocnici a hlavne jestli je nejak omezen pohyb/ sezení protoze jezdim s jesterkou a v praci sedim zhruba nejakych 10-11 hodin za den. Vsem diky za odpovedi.
@Hadicecz píše:
Zdravím, mám cystu na zlaze, tedkon mi vypadlo jak se jmenuje. Ale doktor rikal ze se ani nevi, proc ta zlaza tam je, ze je prej k nicemu. Nevim, ja nejsem doktorPoslal me na vysetreni, s tim ze by me to meli vyoperovat. Prisla jsem na vysetreni a zarazil me doktor kdyz mi rekl ze mu tam chodi jedna pacientka a on ji to vzdy vymackne. Tak to zkousel vymacknout, bylo to teda dost neprijemny a rikal ze se to zmensilo ale me to prijde furt stejny, dneska rano jedu k nemu znova a bude to zase mackat, pokud to pry nepujde tak me naplanuje operaci. Tak se tu jen ptam jestli nekdo zazil neco podobneho, jestli se cysta vratila, jak dlouho se po operaci bylo v nemocnici a hlavne jestli je nejak omezen pohyb/ sezení protoze jezdim s jesterkou a v praci sedim zhruba nejakych 10-11 hodin za den. Vsem diky za odpovedi.
Jaká žláza - bartholiniho? jaký doktor?
@Elishka1 Joo přesně ta. Doktora si nepamatuju, byla jsem tam jenom jednou. Ale dneska tam jedu znova tak uvidím co z něj vypadne.
Na rozpuštění cyst všeobecně je účinná slzovka obecná, namočit na 30 minut pak 30 minut vařit, po dobu jednoho týdne 5-6 polévkových lžic denně, můžete přidat jako přílohu k jídlu, dále pak 2 lžíce denně, je to silná bylina, která odstraňuje z těla vše, co tam nemá co dělat. Účinek by se měl dostavit již po týdnu. Slzovka se dá koupit ve zdravé výživě, nebo na netu. pokud jde o cystu na bartholiniho žláze, je možné cystu denně masírovat tea tree olejem silným tlakem, je to dot nepříjmené, ale účinné. Samozřejmě je možné chyrurgické řešení, ale je to nepříjemný zákrok.
@Hadicecz píše:
@Elishka1 Nakonec to dopadlo tak, že 17.10 jdu na operaci.
Tak budeš mít klid alespoň. Ale je ještě na druhé straně, je párová
Našel mi tam jenom jednu, na pravý straně. Ale je možný že se druhá třeba udělá.