Cysta skoro každý měsíc

Anonymní
20.10.23 16:06

Cysta skoro každý měsíc

Všechny zdravím a zároveň bych se chtěla zeptat, jestli se tu najde někdo, kdo má velmi často cysty a jak to řešíte?
Měla jsme rok hormonální tělísko a během jeho užívání jsem trpěla na cysty velikosti cca 7×6 cm. Nakonec to skončilo laparo a vydndáním. Pak opět po měsíci po operaci cysta, na to byla nasazena HA. Důležité je říct, že endiometroza a PCOS dle vyšetření z laparo nemám. HA jsem brala a po cca 5 měsících vysadila. Menstruace naskočila okamžitě stejně tak i ovulace, ale! Během brání HA jsem měla cystu 2× a nyní je to 5 měsíců a každý nám cystu, vždy po ovulaci. Vůbec to nechápu a nevím si rady :,( cysty jsou vždy velké a bolí mě to. Řešení prý není, že se to tak někomu dělá, no ale to mi nepřijde oka. :nevim: v nemocnici mi na to nic neřekli, jen že se to dělá a ostatní to same i moje dr. Gynekoložka. Tak já nevím, je to normální? Kdybych o tom nevěděla, ale mě to pokaždé moc bolí :( mám hodně citlivé břicho.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11
20.10.23 17:03
@Anonymní píše:
Všechny zdravím a zároveň bych se chtěla zeptat, jestli se tu najde někdo, kdo má velmi často cysty a jak to řešíte?
Měla jsme rok hormonální tělísko a během jeho užívání jsem trpěla na cysty velikosti cca 7×6 cm. Nakonec to skončilo laparo a vydndáním. Pak opět po měsíci po operaci cysta, na to byla nasazena HA. Důležité je říct, že endiometroza a PCOS dle vyšetření z laparo nemám. HA jsem brala a po cca 5 měsících vysadila. Menstruace naskočila okamžitě stejně tak i ovulace, ale! Během brání HA jsem měla cystu 2× a nyní je to 5 měsíců a každý nám cystu, vždy po ovulaci. Vůbec to nechápu a nevím si rady :,( cysty jsou vždy velké a bolí mě to. Řešení prý není, že se to tak někomu dělá, no ale to mi nepřijde oka. :nevim: v nemocnici mi na to nic neřekli, jen že se to dělá a ostatní to same i moje dr. Gynekoložka. Tak já nevím, je to normální? Kdybych o tom nevěděla, ale mě to pokaždé moc bolí :( mám hodně citlivé břicho.

Já teď měla cystu poprvé, a nevím si rady jak vrátit cyklus zpět do normálu. Držím palce aby, se to nějak vysvětlilo. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.12.24 14:09

Ahoj, mám podobný problém. Už od dubna mě trápí neustále každý měsíc folikulární cysta na levém vaječníku. Bolí to docela hodně a nikdy mi na to nic nedali. Oběhla jsem nemocnice a vždy mi řekli, že to je normální v mým věku a že to přejde. Ale mě to nepřijde normální. A kdy to přejde? Taky jsem panikařila, co když se mi tam udělá nádor nebo budu neplodná. A ta neustálá bolest jen připomíná, že něco není v pořádku. A běhat na gyndu každý měsíc je taky na hlavu. Jak se to u tebe vyřešilo?
Mě rěkli, že otěhotnět přes to nejí problém, ale nedaří se. Tsky říkají, že to pomůže, sle když to nejde, to jako budu trpět napořád? Budu ráda za odpověď, protože už jsem zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
3.12.24 15:53
@Anonymní píše: Více

Byla jste promi v endo centru jelikož při klasické laparo může lékař jen tak říct že to endo není když není pořádne vyšetření a nebo ještě hormony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.2.25 22:59

Já teď druhý měsíc bolestí jdu do bezvědomí a to porod byl oproti tomu hračka 🙈Sice vše se odehrává v minutě a půl..kdy mě to opravdu praskne než aby se „vylil“ folikul. Pár dní po ovulaci..ale i tak :(

Nejhorší je na tom to, že se mi to bude dít do té doby než znovu otěhotním..a prý i tak se to poprvé může stát v prvním měsíci, než si tělo uvědomí že jsem těhotná.

Takže teď mě čeká asi 3 kolo během tří měsíců..a to mi je 27, jsem hubená a dost se hýbu chjo :think: 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí