Bolestivá ovulace, máte to tak taky?

Anonymní
19.10.23 18:35

Bolestivá ovulace, máte to tak taky?

Ahoj holky.
Zažíváte také bolestivé ovulace? Pro mě něco nového…brala jsme půl roku antikoncepci a pak ji vysadila. Menstruace naskočila hned a s tím i ovulace. No, jenže já jsem nikdy bolestivé ovulace neměla :nevim: a teď? Jak kdybych tam měla cystu a ta bolest je strašná :roll: opakuje se to tak každý měsíc, každý druhý týden po konci menstruace, tlak, bolest i pri dosedání, smrkání atd. Je to šílené a moc si nevím rady co s tím. To jsme dokonce prolezla ultrazvuk na gastru a měla jsem asi 3 návštěvy na gynekologii kvůli tomu. No a je to vulace :lol: máte to tak taky?
No a nejlepší je, že sex je nesnesitelný, bolestivý a to se chceme snažit o miminko, ale asi chápete, že nehci a nemam na to náladu, když to bolí :roll: a teď babo raď. Máte nějaké nápady jak s tím něco udělat? Pomáhá vám něco? Moc děkuju za odpověď :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.10.23 18:46

Ano, po vysazení antikoncepce jsem první cyklus měla šílené bolesti při ovulaci, horší jak menstruační. Pak se to uklidnilo, ale bolestivou ovulaci mám stále, poznám jí a vím o ní, jen to není silná bolest, ale mírná.

• Citovat
  • Upravit
6061
19.10.23 18:51

Ano, mám to tak stále, cca 20 let. Některý měsíc více, některý méně, někdy nesnesitelně… Každopádně každý měsíc vím, kdy je a z jaké strany. Přesně jak popisuješ, bolest při dosedání, kašlání, smrkání… Ovulační sex nesnesitelný, ale plodný ;-)
Dříve jsi ty bolesti neměla, protože při HA není ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.23 19:46

Přidávám se! Já to tak mám i bez antikoncepce.

Vždycky poznám, když mám ovulaci. Žádný chuť na sex, bolest břicha, jako by mě někdo šimral, a i hlen se často objeví. Aspoň vím, že do 14 dní to přijde.

Co poradit nevím, nejsi na to sama. Zkus to brát pozitivně, dá se od toho dobře odrazit. Zkus bylinky, čaj s kontryhelem. Ale už nevím v jaké části cyklu se bere, to si raději zjisti. A zda neovlivňuje početí.

Každopádně já co vím jsem asi jediná v okolí, co při ovulaci nemá chuť. Tak jsem ráda, že nejsem jediná :mrgreen: Zkuste si udělat náladu nějak jinak. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
19.10.23 21:24

Zkus drmek obecný, chvíli trvá, než začne působit, ale já měla za 2cykly od bolestí pokoj a to i menstruačních :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
19.10.23 22:17

Já nikdy antikoncepci nebrala, mám dvě děti a poslední cca rok je pro mě ovulace utrpení… Nafoukle břicho, kolikrát si nemůžu ani sednout, je mi špatně, chce se mi zvracet…nejsi v tom sama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
19.10.23 22:25

Jo poznám to přesně na hodiny…a i který vaječník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
20.10.23 06:38
@yellowyedna píše:
Zkus drmek obecný, chvíli trvá, než začne působit, ale já měla za 2cykly od bolestí pokoj a to i menstruačních :wink:

Ano, bolestivá ovulace souvisí s hormonální nerovnováhou, konkrétně s přebytkem estrogenu, který mohl vzniknout užíváním antikoncepce. protože nedochází k ovulaci a netvoří se tostatek tělu vlastního progesteronu. Nejlépe, jak zjistit, co je špatně, je test na hladiny hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
20.10.23 07:51

Az tak? tak zly to teda nemam, zlobi me jen jeden vajecnik, kdyz to (asi) praskne, tak me v nem pichne, ale jak! uplne se zkroutim a slzy do oci, pak to rozdychavam… sex na tu stranu byva taky neprijemny, nastesti staci zmenit pozici…
radu nemam, gynekolog to vzdy jen zkontroluje a dobry…
hodne stesti pri snazeni, tehotenstvi by to melo vyresit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
20.10.23 08:13

Ženy, mě se takhle projevovala endometrioza. Tak pozor na to. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
20.10.23 08:46
@Dollorres píše: Ženy, mě se takhle projevovala endometrioza. Tak pozor na to. :think:

to je dobra poznamka :palec:, ale doufam ze kdyz to gynekolog hlida tak snad vi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
20.10.23 09:07
@maminaAJ píše:
to je dobra poznamka :palec:, ale doufam ze kdyz to gynekolog hlida tak snad vi :think:

Endometrioza se na bezne kontrole prave nepozna. Teď už jsou na to prý moderní ultrazvuky, ale jen na některých pracovištích.
Myslím, že je pořád standard chodit na diagnostickou laparoskopii, kde pak ty ložiska endometriozy zruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
20.10.23 09:16
@Dollorres píše:
Endometrioza se na bezne kontrole prave nepozna. Teď už jsou na to prý moderní ultrazvuky, ale jen na některých pracovištích.
Myslím, že je pořád standard chodit na diagnostickou laparoskopii, kde pak ty ložiska endometriozy zruší.

doufam ze zde zmineni gynekologove jsou natolik soudni, ze pri podezreni na endometriozu by poslali na doplnujici vysetreni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
20.10.23 09:25
@maminaAJ píše:
doufam ze zde zmineni gynekologove jsou natolik soudni, ze pri podezreni na endometriozu by poslali na doplnujici vysetreni…

Bohužel, i endometrioza je způsobena špatnými hladinami hormonů. Tedy i v tomto případě je vhodné začít testem na hladiny hormonů v těle. U podezření na endometriozu čím dřív, tím líp. Vyvarovat se všech bylin a potravin podporujících estrogen a nesmí se při tomto podezření užívat kontryhel, protože podporuje růst endometria.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
20.10.23 09:28
@Dollorres píše: Ženy, mě se takhle projevovala endometrioza. Tak pozor na to. :think:

ale stejne je to tu poucne, tusici laik jako ja ma za to ze endometrioza zlobi nejvic pri menses, ne pri ovulaci a menses nic :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí