Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@maminaAJ píše:
ale stejne je to tu poucne, tusici laik jako ja ma za to ze endometrioza zlobi nejvic pri menses, ne pri ovulaci a menses nic
Bolesti mohou být i při sexu či fyzické aktivitě. Problém je v tom, že se může endometrium tvořit kdekoli v těle, třeba na plicích a jsou zjištěné případy endometria i v mozku.
@Dollorres tu nemám, byla jsme na začátku roku na operaci s cystou na vaječníku a tam mi byla vyloučena. ![]()
@Anonymní píše:
@Dollorres tu nemám, byla jsme na začátku roku na operaci s cystou na vaječníku a tam mi byla vyloučena.
To, že se vám tvoří cysty může naznačovat vysoké hladiny estrogenu a vysoké hladiny estrogenu způsobují bolestivou ovulaci, PMS, bolestivou a silnou menstruaci, myomy a cysty. Jediná cesta, jak to zjistit je test na hladiny hormonů.
Ahoj holky….mám 10 dní po MS a včera k večeru jsem měla docela křeče v podbřišku a při chůzi jsem úplně cítila vaječníky i přes tu křeč
Po MS jsem byla taktéž na kontrole u gynekologa kvůli cystě, ale s MS zmizela a vše mám v pořádku.
Jen jsem takovej typ, co má ze všeho strach, tak jen myslíte, že je to ovulace? ted taky cítím vaječníky.