Cysta - teratom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8114
3.3.15 10:58

@Ivuša.Nen držím pěstičky :palec: Pak písni, třeba uklidníš i jiné maminky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
3.3.15 11:02

Ano určitě dám vědět, jdu na 14.30… díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
3.3.15 11:08

@Ivuša.Nen Ja tedy taky nejsem odbornik, jsem jenom zdravotnik. Jestli si dobre pamatuju ze skoly, tak teratom cysta obsahuje nejakou zarodecnou tkan (treba vlasy, zub nebo tak neco),je to neco co nuze zbyt ze zarodecneho vyvoje(tveho ev. nevyvinuteho tvojeho ev. dvojcete. Takze myslim, ze zrovna na tohle ti ten gynex moc nepomuze.Je to ale ve zprave s otaznikem, tak maji asi podezreni.Sla bych s tou zpravou na gyndu, at to vysetri a ev. odstrani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
3.3.15 11:14

@Ivuša.Nen Jo,ta smisena intenzita signalu muze byt prave tim, ze v te cyste je ruzny material(nevim ted, jak to lepe napsat) ten tuk a jeste neco, treba ten zub nebo neco jineho. Proto asi maji podezreni na ten teratom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
3.3.15 11:32

Rozhodně je dobře, že to řešíš. Švagrová měla taky cystu na vaječníku. Přišel na to gynekolog při UTZ. Pak šla na laparoskopii, na CT, měla ten typ cysty co není naplněná tekutinou, ale bordelem. Asi jako ty. Pak jí ten vaječník vzali s tím, že je to bezpečnější. No a samozřejmě následuje histologie, to dělají vždycky. Postup záleží na přesnym typu cysty, co mi švagrová říkala, tak ta naplněná tekutinou je lepší, ale vybrat si nelze. Ono to ve tvym případě třeba nic nebude, ale určitě to konzultuj a řeš. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
3.3.15 11:35

@Klara1234 aha, no moc dekuji za objasneni posledni zahady s tou ruznou intenzitou :hug: dava to smysl.tak uz jen pockam co mi reknou na gynde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
3.3.15 11:42

@Danana no co sem se divala na obrazky na googlu tak je to jakoby cerna dira, ale na snimku z mag.rez. je to cele vyplnene, tak nevim jestli je to zobrazeni na MR jine, nebo je to doopravdy plne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
3.3.15 14:37

Hele jsme jen laici a myslim si, že ani odborníci nedokážou z těhle ruznejch zobrazení, ať už jde o ultrazvuk, magnetickou rezonanci, CT..přesně říct, o jakou cystu jde. Jako asi to základní rozlišení ano, ale pak se právě dělá laparoskopie. Švagrový tohle všechno dělali a vyšlo jí to dobře. Stejně se ale radši i s jejím souhlasem přiklonili k operaci a histologii dělali i během ní pomocí náhodných řezů a pak ještě dodatečnou po operaci. Ale třeba ti fakt doktor řekne, že ten typ co máš ty je v pohodě, a že není nic další potřeba, ale je lepší to konzultovat s více odborníky.
Ono se ledacos dá vygooglit, ale podle mě jsou tohle už tak speciální věci, že je riziko, že se dostaneš k nesmyslným informacím. Dignozy se hodně liší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
3.3.15 14:45

Jo vsak ja to chapu. spis to bylo mysleno jestli tu neni vazne odbornik.jako pro me osobne je i laparo hruza.tak pokud sem timto prispevkem nekoho nastvala tak se omlouvam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
3.3.15 15:31

Tak já tě naprosto chápu. Hned jak přišla švagrová s nálezem cysty tak jsem googlila jak šílená, ale co jsem tak narážela na různý gynekologický poradny, tak každá druhá odpověď gynekologa ohledně cyst byla, že má z dotazu málo informací. Možná jsi na to narazila taky. Nakonec jsem to vzdala, i když jinak si taky hodně infromací hledám. Ale třeba se tu opravdu najde někdo, kdo tomu rozumí líp a situaci ti objasní. JInak co je teratom asi lehce najdeš.
Laparoskopie prý není nic hroznýho, ale sama jsem ji nepodstoupila.

Držim moc palce ať to nic není a máš klid. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
3.3.15 15:42

Je to těžké cekat než se dozvíš víc, ale fakt to dohromady nedáme. drzim palce, at je to brzy uplne ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
4.3.15 01:06

Dík moc holky. hlavne za pochopenin :hug: zitra, potazmo dneska budu vedet vic…dik za podporu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
4.3.15 10:38

MOc moc držím palce, důležitý je to řešit, aby se něco nezanedbalo, což ty děláš. Ale pohody si teď asi moc neužíváš :?. Nejlepší je mít tyhle věci rychle za sebou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
4.3.15 21:40

Tak gyndr mi toho moc neřekl. ptal se mě jestli mam nějaké potíže, jestli mě to bolí atd… poslal mě na krev a za měsíc mám zas přijít a když nebude žádná změna tak se to začne řešit… no a vic nevím. ani co to je, nic mi neřekl ke zprávě…sem se ho trouba měla zeptat, ale určitě to nebude nic hrozného. jinak by se to řešilo hned. tak sem alespon klidná. děkuji jeste jednou za podporu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
5.3.15 07:05

Tak to snad nebude nic závažnýho, to je fajn. Každopádně ptát ses měla, jestli to tam může zůstat, jestli to vymizí, jestli se to nemůže zvětšovat, bude nějaká lečba…ale mám to úplně stejně, otázky naskakují až později :roll: ;). Tak jestli to vydržíš, tak za měsíc budeš moudřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí