Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, gynekologická poradna je uzavřená, tak se snažím zeptat tu, jestli tu náhodou nebude nějaký odborník, co těm „divným“ slovům rozumí. včera jsem byla na mag. rez. se zády a ve zprávě mám napsáno:
vedlejší nález: cysta na levém ovariu smíšené intenzity signálu s převahou tukové složky- teratom? velikost cysty je 45×33mm. Dopor. došet.
chápu že je to cysta na vaječníku, ale ty další slova a následně teratom mě docela zneklidňuje. Nevíte náhodou někdo co to znamená? Je to jen banalita? dík moc za reakce
Asi budou chtit cystu vyndat laparoskopicky a pošlou na cytologii, ale jestli a s jakou pravděpodobností to je pruser, nevim. Mne různých cyst po těle zbavil detox a změna stravy, neberu chemické léky apod. Může být prospěšný gynex a renol. Drzim palce, at jsi brzo fit
@Saroya a nevim jestli ses odbornice nebo ne, ale to jak je tam napsany smisena intenzita signalu, to jako u normalni cisty nebyva?
@Ivuša.Nen nejsem.ale strýček google tvrdí, ze je to cysta složená z různých typu tkání, tak jsem myslela, ze tím je ta různost intenzity signálu. Nevim, co je normální cysta, ale já mela naplněné tekutinou, která praskla a sama se vstrebala
@Ivuša.Nen měla jsem cystu jako tedy nevim, ale po užívání gynexu jsem čistá jak lilie. Jinak mě odcházely s ms, ale někdy to trvalo ![]()
Cysty zapouzdřují různý svincik, co v těle nemá co dělat. Je dobre se vyčistit.
@Saroya no ja sem taky prozkoumavala google ale odpoved sem nenasla, jestli ta prevaha tukove slozky je v obycejne cyste normalni. no dostala sem proste strach, kdyz sem si zadala do vyhledavace teratom a skočilo na mě slovo nádor… fuj!!! ale díky moc ![]()
@Denisa76 uz sem si ten gynex vyhledala. staci vyuzivat jedna lahvick a mam klid? nebo se to musi uzivat furt?
@Ivuša.Nen myslim,ze to bude na víc lahviček. Ty potíže vznikaly dlouho a tak i chvili trvá, než se to poresi
@Ivuša.Nen neboj, určitě to bude v pořádku
Jen to nech na gyn. dovyšetřit a případně odstranit… viz třeba tady http://www.ulekare.cz/…ratoma-68596
@Ivuša.Nen tak já bych to brala klidně i delší dobu dokud nebudeš úplně v pořádku. Ono to má i pozitivní vliv na jiné věci takže v pohodě. Já měla i velmi silný PMS a asi po 1 měsíci užívání jsem nevěděla co jsou to návaly nebo napětí v prsou. Mě osobně to moc pomohlo
Být tebou objednám si zatím 2lahvičky a pak uvidíš jak dopadne kontrola
@birma jeee děkuji. super odkaz v kterym sem se trochu neco docetla. takze i kdyby to bylo ono neni to asi nic hroznyho. mam doma 3 letou a 9 mesicniho prcka tak sem se lekla. ke gyndr sem objednana hned na zitra odpoledne.