Cysta na vaječníku

611
28.8.22 14:15

Cysta vajecnik zkušenosti

Ahoj holky, omlouvám se, že píšu podruhé, ale jsem už z toho psychicky zdrcena a mám strach, ve čtvrtek mi doktor řekl, že mám cystu na vaječníku, pichl mi injekci a mám čekat, až to dostanu, že buď to praskne nebo operace, ani nevím, kdy by to mělo prasknout, při menstruaci nebo kdykoliv? Měli jste u toho nějaké bolesti? Mě bolí nějak levá ruka a celá strana, něčím, jestli to s tím může souviset? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1377
28.8.22 14:36

Ahoj, cystu jsem měla hodnekrat, vždy s menstruaci praskla. Proto jsem vždy měla upozdeni. Já to ani necítila, že ji mám a ze následně praskla, jen při následné kontrole mi doktor řekl, že zmizela. Neboj, je to celkem časté :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
28.8.22 16:05

Od dokrorky jsem pochopila, že se díky prasknutí cysty uvolní hormony a spustí se ms nebo špinění. S injekcí na cystu však nemám zkušenosti, tak netuším, jak dlouho čekat. Nebyl to náhodou Agolutin? U něj se čeká ms do 2 týdnů. Nemáš někdy přijít znova na kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
28.8.22 17:04

@Petule030 po menstruaci až na kontrolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
28.8.22 18:20

Většinou při ms. Ne ruka s tím nesouvisí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
28.8.22 23:38

Já cysty mívám od puberty a vždy, když tam byla jsem pak měla pekelné bolesti s příchozí MS, ale jakože bolesti, kdy jsem zvracela, po těle studený pot a Ibalgin mi nezabíral. Bohužel člověk to může jen přečkat. Doktoři mi s tím nikdy nic nedělali, jen mi předepsali silnější léky na bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.22 00:42

Mela jsem na obouch vajecnikach. Jedna cysta 5cm a druhá 6cm. Přišlo se na to náhodou při ultrazvuku bricha, protože jsem měla pořád bolesti v podbřišku jako při menstruaci. Jenze menstruace nikde.. Gynekolog mi pichnul vyvolávačku a čekali jsme až to dostanu. Dostala jsem to druhý den ráno, po menstruaci jsem sla na kontrolu a obě cysty byly pryč. Žádné extra bolesti jsem neměla. Proste jako při silnější menstruaci a je teda pravda, že me bricho hodně bolelo, když mě ho doktor vždycky promackaval. To mě vypichovalo až do zad.

• Citovat
  • Upravit
4.9.22 20:21

Dobrý vecer chci se zeptat co se tyče vaječníku našly mě cystu Cc 37 mm doktor mě nabral krev na onkomarkry je možný ze nemůže poznat s ultrazvuku co je to za cystu? mam strach výsledky zítra do toho mě prisel na to ze mám rozpadlé telisko takže kousek mě zůstal v děloze a snad odejde s další menstruaci. menzes mě teď skončila a 4 dny potom sem šla na gyndu a našel mě pravé tyhle věci. takže nevím ani jak dlouho tu cystu mám a ze neodesla s menzes:( dekuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
5.9.22 18:02
@Lucie 666111 píše:
Dobrý vecer chci se zeptat co se tyče vaječníku našly mě cystu Cc 37 mm doktor mě nabral krev na onkomarkry je možný ze nemůže poznat s ultrazvuku co je to za cystu? mam strach výsledky zítra do toho mě prisel na to ze mám rozpadlé telisko takže kousek mě zůstal v děloze a snad odejde s další menstruaci. menzes mě teď skončila a 4 dny potom sem šla na gyndu a našel mě pravé tyhle věci. takže nevím ani jak dlouho tu cystu mám a ze neodesla s menzes:( dekuji za odpověď

To se někdy nabírá, když je doktor pečlivý. Já mám cystu taky přes 3 cm už několik let, prasknout ani zmizet nechce, mrcha, ale na vyndání to prý není, že je malá. Tak s ní žiju no. Na krvi jsem byla několikrát (ale já mám jiné onko onemocnění, tak možná i proto).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
5.9.22 18:18

Já jsem po operaci vaječníku. Cysta 10 cm. Přišla jsem o vaječník, ale mám syna a další čekám. Nic mě nebolelo. Zjištěno na preventivce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.22 18:19

@lucad77 dekuji za odpověď výsledky prisly a jsou v poradku a říkám co s tou cystou teda bude a odpověď ze nic takže ji proste mám a asi mě ani hlídat nebudou :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.22 18:21

@Ankyy Ja už pravé cystu měla dermoid před 10 lety a prisla jsem i o vajecnik. takže mám pouze jeden. mě taky neboli nic pouze trochu vajecnik. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
5.9.22 18:28

@Lucie 666111 tak snad vše dopadne dobře. Držím palce.
Jinak já taky čekala na výsledky a stres jak blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
5.9.22 18:40
@Lucie 666111 píše:
@lucad77 dekuji za odpověď výsledky prisly a jsou v poradku a říkám co s tou cystou teda bude a odpověď ze nic takže ji proste mám a asi mě ani hlídat nebudou :lol: :nevim:

Necelé 4 cm je málo, a pokud vám jinak nečiní potíže, tak se to neřeší. Můžete zkusit přípravek Evelor. Někomu prý pomáhá, že cysty mizí. (Mně teda ne.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.22 20:21

@Ankyy taky to nervy byly to teda :zed: ale naštěstí dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat