Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, omlouvám se, že píšu podruhé, ale jsem už z toho psychicky zdrcena a mám strach, ve čtvrtek mi doktor řekl, že mám cystu na vaječníku, pichl mi injekci a mám čekat, až to dostanu, že buď to praskne nebo operace, ani nevím, kdy by to mělo prasknout, při menstruaci nebo kdykoliv? Měli jste u toho nějaké bolesti? Mě bolí nějak levá ruka a celá strana, něčím, jestli to s tím může souviset? Děkuji
Ahoj, cystu jsem měla hodnekrat, vždy s menstruaci praskla. Proto jsem vždy měla upozdeni. Já to ani necítila, že ji mám a ze následně praskla, jen při následné kontrole mi doktor řekl, že zmizela. Neboj, je to celkem časté
.
Od dokrorky jsem pochopila, že se díky prasknutí cysty uvolní hormony a spustí se ms nebo špinění. S injekcí na cystu však nemám zkušenosti, tak netuším, jak dlouho čekat. Nebyl to náhodou Agolutin? U něj se čeká ms do 2 týdnů. Nemáš někdy přijít znova na kontrolu?
Já cysty mívám od puberty a vždy, když tam byla jsem pak měla pekelné bolesti s příchozí MS, ale jakože bolesti, kdy jsem zvracela, po těle studený pot a Ibalgin mi nezabíral. Bohužel člověk to může jen přečkat. Doktoři mi s tím nikdy nic nedělali, jen mi předepsali silnější léky na bolest.
Mela jsem na obouch vajecnikach. Jedna cysta 5cm a druhá 6cm. Přišlo se na to náhodou při ultrazvuku bricha, protože jsem měla pořád bolesti v podbřišku jako při menstruaci. Jenze menstruace nikde.. Gynekolog mi pichnul vyvolávačku a čekali jsme až to dostanu. Dostala jsem to druhý den ráno, po menstruaci jsem sla na kontrolu a obě cysty byly pryč. Žádné extra bolesti jsem neměla. Proste jako při silnější menstruaci a je teda pravda, že me bricho hodně bolelo, když mě ho doktor vždycky promackaval. To mě vypichovalo až do zad.
Dobrý vecer chci se zeptat co se tyče vaječníku našly mě cystu Cc 37 mm doktor mě nabral krev na onkomarkry je možný ze nemůže poznat s ultrazvuku co je to za cystu? mam strach výsledky zítra do toho mě prisel na to ze mám rozpadlé telisko takže kousek mě zůstal v děloze a snad odejde s další menstruaci. menzes mě teď skončila a 4 dny potom sem šla na gyndu a našel mě pravé tyhle věci. takže nevím ani jak dlouho tu cystu mám a ze neodesla s menzes:( dekuji za odpověď
@Lucie 666111 píše:
Dobrý vecer chci se zeptat co se tyče vaječníku našly mě cystu Cc 37 mm doktor mě nabral krev na onkomarkry je možný ze nemůže poznat s ultrazvuku co je to za cystu? mam strach výsledky zítra do toho mě prisel na to ze mám rozpadlé telisko takže kousek mě zůstal v děloze a snad odejde s další menstruaci. menzes mě teď skončila a 4 dny potom sem šla na gyndu a našel mě pravé tyhle věci. takže nevím ani jak dlouho tu cystu mám a ze neodesla s menzes:( dekuji za odpověď
To se někdy nabírá, když je doktor pečlivý. Já mám cystu taky přes 3 cm už několik let, prasknout ani zmizet nechce, mrcha, ale na vyndání to prý není, že je malá. Tak s ní žiju no. Na krvi jsem byla několikrát (ale já mám jiné onko onemocnění, tak možná i proto).
Já jsem po operaci vaječníku. Cysta 10 cm. Přišla jsem o vaječník, ale mám syna a další čekám. Nic mě nebolelo. Zjištěno na preventivce.
@lucad77 dekuji za odpověď výsledky prisly a jsou v poradku a říkám co s tou cystou teda bude a odpověď ze nic takže ji proste mám a asi mě ani hlídat nebudou
![]()
@Ankyy Ja už pravé cystu měla dermoid před 10 lety a prisla jsem i o vajecnik. takže mám pouze jeden. mě taky neboli nic pouze trochu vajecnik. ![]()
@Lucie 666111 tak snad vše dopadne dobře. Držím palce.
Jinak já taky čekala na výsledky a stres jak blázen.
@Lucie 666111 píše:
@lucad77 dekuji za odpověď výsledky prisly a jsou v poradku a říkám co s tou cystou teda bude a odpověď ze nic takže ji proste mám a asi mě ani hlídat nebudou![]()
Necelé 4 cm je málo, a pokud vám jinak nečiní potíže, tak se to neřeší. Můžete zkusit přípravek Evelor. Někomu prý pomáhá, že cysty mizí. (Mně teda ne.)