První menstruace nepřichází

2986
26.8.22 13:56

První menstruace nepřichází

Dcera bude mít co nevidět 15 let a už jsme docela nervózní, že menstruace nepřichází. S doktorkou jsem domluvená, že počkáme do 15 a pak budeme řešit.
Přemýšlím, jestli by pomohly bylinky, které by to třeba „nakoply“. Ráda bych se vyhnula hormonálním lékům.

Máte nějaké rady a zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9773
26.8.22 14:05

Širší norma je do 17, nikam bych nespěchala. Rozhodně bych se v 15 vyhnula hormonům jen proto, aby dostala menses.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
26.8.22 14:06

Aspoň má ještě pokoj. Prozatím bych to nechala na přírodě. Dneska to mají některé holky už od 9, 10, chuděry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.8.22 14:12

Nechala bych ji vyšetřit. Může mít zdravotní problém(anatomické nebo fyziologické, změny, genetické mutace). I když je to vzácné, neznamená to, že se to sem tam nevyskytne. Žádné bylinky ani nic na podporu bych nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.22 14:15

Já to dostala v 16 a pak to měla nepravidelný a pak mi zjistily PCOS 😅, ale zas moje kamarádka v 17 a od ty doby pravidelný a je v pořádku, počkala bych ještě :)

• Citovat
  • Upravit
2986
26.8.22 14:28
@lucad77 píše:
Aspoň má ještě pokoj. Prozatím bych to nechala na přírodě. Dneska to mají některé holky už od 9, 10, chuděry.

No právě všichni kolem ní už to mají hodně dlouho a proto se ta nervozita v ní a teď už i ve mně stupňuje. Doufám, že je vše v pořádku a jen si dává na čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
26.8.22 14:34

Já měla menses poprvé měsíc před 15. narozeninama. Taky už jsem z toho byla nervní. Měla jsem ji pak i dost nepravidelnou. Zdravotní problém žádný nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
26.8.22 14:43
@cancerka píše:
No právě všichni kolem ní už to mají hodně dlouho a proto se ta nervozita v ní a teď už i ve mně stupňuje. Doufám, že je vše v pořádku a jen si dává na čas.

ja to dostala ve 14 a prvni pul rok se to ani MS nazyvat nedalo. Doslova par kapek to bylo, ze to poradne ani neuspinilo kalhotky. Teprve pak se to rozjelo se vsim vsudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.22 14:58

Moje dcera začala menstruovat měsíc před patnáctými narozeninami, já sama taky poměrně pozdě asi ve 14,5 letech. Dcery v tom poměrně často kopírují matky. Moje zkušenost (a u dcery se to potvrdilo) je, že k nastartování menstruace je potřeba i určitá váha a míra podkožního tuku (taky se ukazuje, že obézní holčičky začínají menstruovat extrémně brzo). Kolik dcera měří a váží?

• Citovat
  • Upravit
7956
26.8.22 14:59

@cancerka a jak je jinak dcera vyspělá? Pokud je hubená a ještě dětská, tak bych asi úplně neplašila. Pokud vypadá jako ženská, tak by bylo dobré vyšetření jestli má všechny orgány vyvinuté správně. V kolika letech jsi měla první menstruaci Ty?
A třeba nějaké diety nedrží? Nedělá závodně nějaký sport, kde je třeba držet váhu, případně vytrvalostní sport. I to by mohlo mít vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.22 15:49

Já sama taky neměla v 15 doktorka neřešila z důvodu častého a fyzicky náročného sportu, neměla jsem,,Sílu '' abych z zenstila. Nakonec přišla v 16. Do 17 ok

• Citovat
  • Upravit
2038
26.8.22 22:21

Já měla taky v 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
29.8.22 08:07
@Anonymní píše:
Moje dcera začala menstruovat měsíc před patnáctými narozeninami, já sama taky poměrně pozdě asi ve 14,5 letech. Dcery v tom poměrně často kopírují matky. Moje zkušenost (a u dcery se to potvrdilo) je, že k nastartování menstruace je potřeba i určitá váha a míra podkožního tuku (taky se ukazuje, že obézní holčičky začínají menstruovat extrémně brzo). Kolik dcera měří a váží?

Právě že fyzicky vypadá už jako ženská a žádná hubeňoura, ale ani obézní není. Má ženské tvary. Nu snad je všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
29.8.22 08:14

Žádný sport kromě rekreačního neprovozuje. Geneticky po mně to má mít sice později (taky 15), ale mám pocit, že poslední dobou to děvčata dostávají dřív a dřív bez ohledu na to, kdy to měly maminy.
Proto jsem si říkala, jestli by nějaké bylinky srovnaly v těle procesy a pokud je vše ok, tak se to spustí (odpadne tak její stres). Jinak v 15 půjdeme raději na kontrolu, jestli je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
29.8.22 08:40

Dcera má skoro 15 a zatím taky ne, ale je ještě hodně dětská. Já to dostala skoro v 17 tak to tak neřeším, ale chápu, že jí to vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí