Cystektomie u laparoskopie

131
13.10.15 11:44

Cystektomie u laparoskopie

Zdravím děvčata,
ke konci měsíce mě čeká laparoskopická operace a společně s chromopertubací mám na lístečku napsanou i cystektomii.. nepodstoupila některá z vás cystektomii? mám cysty, takže sem předpokládala, že to bude nějaký odstranění cyst, ale na internetu mi to vyskakuje, že je to odstranění močovýho měchýře.. mám strach, aby mi ho náhodou vážně nevzali s tím, že to tam bylo napsaný.. močák mám v pořádku, rakovinu nemám, tak nevidim důvod proč by mi ho měli brát..
prosím pěkně, nevyzná se v tom někdo, případně jestli je tu nějaká gynekoložka? potřebovala bych uklidnit, že je to nějakej překlep a močák mi brát nebudou.. :roll:
pro rýpalky, jasně že až půjdu do nemocnice, tak se zeptám, ale do té doby se nechci stresovat zbytečně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2455
13.10.15 11:57

@wootwa Řešila bych ten přepis hned. Zavolala bych lékaři, který Ti ten lístek vypsal. Nechtěli Tě poslat jen na „hysteroskopii“? Ta se často dělá s průchodností vejcovodů.

Raději zavolej hned, ať máš jasno. Držím palce :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
13.10.15 12:02

@Veverka X čekám na menses a půjdu ještě na vyšetření než domluvíme termín, tak se zeptám přímo doktorky tam..
hysteroskopii mám napsanou taky..

jako našla sem i jeden odkaz, že je to odstranění cyst, ale to byl vážně jen jedna článek, zbytek je všude právě ten močák.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
13.10.15 12:37

Tak se prostě zeptej a zatím buď v klidu :kytka:. Určitě se to před zákrokem vyjasní, uvidíš. Pokud máš cysty, tak půjde spíš o ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
13.10.15 12:42

Klid, hlavně klid!
Cystektomie má dva významy: odstranění cyst nebo odstranění močového měchýře. Viz např. http://lekarske.slovniky.cz/…/cystektomie Bez diagnózy ti samozřejmě nikdo žádný močový měchýř odstraňovat nebude, ona to není taky žádná jednoduchá operace a tipnu si, že ji hlavně nedělají na gynekologii, ale spíš na interně, takže dr., který tě bude operovat, by to nejspíš ani neuměl :) Ve tvém případě se samozřejmě jedná o to odstranění cyst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
21.10.15 22:47

@Ronja Děkuji za uklidnění. Zeptám se tak i tak, ale prostě mě to vyděsilo. Fakt bych nerada byla bez močáku jen proto, že to tam bylo napsaný.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí