Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím po porodu v 6ti nedělí jsem zjistila, že mám cystokélu. Gynekolog mi řekl že mi klesá i děloha dal mi žádanku na fyzioterapie tam jdu až za měsíc zatím cvičím doma ty kegelovy cviky nebo jak se to jmenuje. Operace pry nepřipadá v úvahu že jsem mladá a nechce do mě řezat, ale řikal ze do životně budu muset cvičit. Otázka je jestli cvičení pomahá, za jak dlouho a jestli se cítíte pak jako dřív i vypadáte ve spodku.
Pokud klesá močový měchyř i s dělohou, je opravdu na místě cvičení. Ale nečekej zázrak, to je daň za dítě, těžké porody. Fyzio pomůže, kegelovy cviky taky, ale boule se zřejmě nezbavíš. Píšu ze zkušenosti…já časem šla na hysterektomii, jedna boule se ztratila(cystokela), druhá se objevila(rektokela). Operace až to poslední řešení. J e třeba se s tím naučit žít, běh, skoky, zátěže vše zhoršují, horší bývá i období mezi cykly…nech si poradit
Jsi jeste brzo po porodu, castecne dojde spontanne ke zlepseni, ale davej na sebe pozor (vyvarovat se tezke fyzicke namahy, zvedani bremen, pece o pravidelne moceni a stolici). Dobry fyzioterapeut a pravidelne cviceni muze stav velmi zlepsit. Hlavu vzhuru.
@Stará známá na malou chodim co chvíli s tou stolici mi známí poradily ať jim hodně vlákniny měla jsem nastoupit na brigádu uklízení ve skolce jeden den a bylo to horší tak sem nenastoupil ale i při chození se mi zdá že to zhoršuje ale co jsem začala aspoň ted cvičit ty kegelovy cviky tak se mi zdá že se to přestalo zhoršovat ale asi se to už nikdy asi samo nesprávné že…
Ale jak to budu dělat za 3 roky v práci tahám i těžší veci, honim se tam a hlavně tam celou dobu stojím tak by me zajímalo jak se to dá zvládat, aby se to nezhorsovalo
A těžký porod jsem neměla dcera byla Maluška to první syn měl o 700g vic začalo me to dělat 5tyden po porodu a jak je to s bazénem muzu chodit do bazénu nebudu teď víc náchylná na nejake zanety?