Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jak vám dr lečil cysty mě předepsal anitko a vůbec se mi nechce to brát když chci mimi
poradte
Mám cystu 4cm a Dr. mi napsala 10 injekcí Thiaminu, což je nějaký vitamín B1. Ty injekce jsou dost nepříjemné, i když sestřička se tvářila, že mě bude pomalu vraždit, tak jsem vlastně byla připravená na něco daleko horšího
Jinak prý pokud se cysta zvětší, tak budu muset na laparoskopii. Taky ale může sama zmizet, nebo přestat růst, to bych na ní nejspíš nemusela a ještě by se čekalo, co bude. Injekce mám před sebou ještě 3, na kontrolu jdu 2. 10., tak drž palce.
Jak velkou cystu máš Ty a kdy jdeš na kontrolu? Jinak z netu jsem se dočetla, že ten Thiamin se dá koupit normálně v lékárně jako prášek, nebo brát klasický B-komplex.
MajkoF já mám dvě 3cm ale dr byl neoblomný a chce mě cpát anikoncepcí tak jsem řekla že jeden měsíc zkusím a pak uvidím a když tak čtu tak si koupin to Bečko už mi si druhá kdo mě to řekl o tom thiaminu tak asi na tom něco bude ![]()
Ahoj Oliii, tak jsem byla na kontrolním ultrazvuku a dopadl dobře, cysta se zmenšila na 2,2 cm, Dr. říkala, že už to ani ta cysta nemusí být, ale nějaké žluté tělísko související s pravidelným cyklem, tj. něco naprosto normálního… Už nikam nemusím, nemusím brát žádné léky, jen přijít za půl roku na kontrolní ultrazvuk. Tak jsem ráda. Doufám, že po Thiaminu budeš mít výsledky taky dobré. Jestli si kupuješ B-komplex, zkus najít v příbalovém letáku, kolik tam toho vitamínu B1 je, aby ho bylo dost - v injekcích bylo 100mg v jedné. V tabletkách Thiaminu, co jsem si koupila sama v lékárně, bylo 50mg v jedné tabletě. Brala jsem je pro jistotu ještě po těch injekcích a to rovnou po 2 denně. Thiamin se údajně se z těla velmi rychle vyplavuje, tak nemusíš mít strach ani z předávkování.
Ahoj holky.Měla bych dotaz.Mám 3.týdny po revizi(zamkl.těhu) a je to asi dva dny co mě začlo bolet na pravé straně.tu bolest už znám,cysty se mi dělali často asi od 13 let.Slepák už namám.Bolí to spíš při pohybu a když se tam zmáčknu tak bolí skoro celý břicho.Na levém vaječníku se mi nikdy nedělaly jen na tom pravým.Nikdy sem to nijak neřešila.vždycky mě zabral ibalgin ,pak to bolelo mín a mín a cysta se stratila většinou právě z MS.Ale já nevím kdy ta mrcha přijde.Právě potřebuju radu jesli mám radši jet k DR.nebo počkat.A co v takovém případě by se mnou dělali?!Promin te za tak dlouhý dotaz a děkuju za odpovědi. ![]()
Ahoj Pájunko, nejsem opravdu odborník, ale když jsi tak brzo po revizi a bolí Tě podbřišek, tak bych k Dr. určitě šla, už pro jistotu. Může to souviset i s tou revizí, může to být cysta (prý se dělají z důvodu změny množství hormonů v těle), můžeš být nastydlá…Zdraví máš jen jedno a návštěva Dr. by Tě když nic jiného, tak alespoň uklidnila, že o nic nejde. Nevím, co by Ti dělali za vyšetření, ale předpokládám ultrazvuk určitě. Nic hrozného za vyšetření bych nečekala.
Ahoj taky mě začlo bolet na pravé straně v podbřišku. Cystu jsem ještě neměla nikdy, MS mám dostat 6.února a jak jsem někde četla prý může zmizet jo? Že bych počkala a pak bych šla kdyžtak k Dr.
Tak to jsme na tam uplně stejně
, tak čekám co mi řekne na další kontrole, na kterou se chystám příští týden
Ahojky, mám dotaz. Mám nehormonální tělísko a asi po 2 letech co jsem ho měla se mi udělala cysta na vaječníku, Dr. říkal že to může a nemusí být od toho tělíska. Každopádně už mi ji skoro rok léčí a je tam stále cysta i tělísko. Nyní uvažuji o vyndání tělíska a chtěla bych miminko nevíte někdo jestli ta cysta může dělat problémy při otěhotnění??? ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat jestli některá z Vás má zkušenosti s užíváním LKVB6 a BALANCERU KLAS právě od značky KLAS. Tato kombinace se doporučuje právě při cystách…
Opakovaně se mi tvoří cysta na levém vaječníku, a je to nepříjemné a jediná „léčba“ je nasazení HA a to nechci, poněvadž chci otěhotnět…
@SiMiikk píše:
Ahoj taky mě začlo bolet na pravé straně v podbřišku. Cystu jsem ještě neměla nikdy, MS mám dostat 6.února a jak jsem někde četla prý může zmizet jo? Že bych počkala a pak bych šla kdyžtak k Dr.
jo některý cysty prasknout při menstruaci a odcházejí z těla právě s menstruační krví, ale zase se do dalšího cyklu naplní… já jsem 11 týdnů po porodu a taky mi doktor řekl, že se mi udělala cysta, napsal mi thiamin a vit. E a mám to brát 3krát denně asi tak 3 týdny a prý se to snad vsákne a pokud ne, tak jdu na kudlu ![]()