Menstruační pohárky

4271
8.8.09 23:00

Menstruační pohárky

Ahojky,

na netu jsem našla, že existují tzv. menstruační pohárky. Mám silnou menstruaci a kolikrát ani kombinace super tamponu a „olvejsky“ na noc mi nestačí a v noci proteču.

Máte některá zkušenosti s touto hygienickou pomůckou a pokud ano, myslíte, že by bylo vhodné pohárek používat, pokud mám menstruaci takhle silnou?

Díky za každý názor.

Zdraví Agatha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5579
8.8.09 23:06

Ja neporadim, ale pripojim se k dotazu zakladatelky :wink: jsem na tom podobne a prave kvuli tomu, ze moc neverim tomu, ze ten poharek „nepretece“ jsem jeste nenasla odvahu to vyzkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.8.09 23:22

Po porodu mám taky hodně silnou MS. Pohárek používám v prvních cca dvou dnech společně s vložkou (jako látkující mamka pratelnou). Občas totiž proteče a tak se jistím. Totéž na noc. Musím tak kolem 1 v noci kdy chodím spát vylívat. I tak nevydrží až do rána a vložka je nezbytná. Po těch dvou dnech kdy už mám MS normální vložku nepotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
9.8.09 08:07

Ahoj, pohárek si nemůžu vynachválit, teď v šestinedělí trpím :roll:

Po prvním porodu jsem měla taky hodně silnou MS (kvůli polypům), pohárek jsem musela první dva dny vylívat hodně často (cca každou hodinu), pak už to bylo lepší, jistila jsem se slipovkou… V noci jsem taky vstávala.

On ten pohárek přeteče - je to logické, má přece jen určitou kapacitu, ale díky pohárku je ta silná MS mnohem snesitelnější. Nedokážu si představit tu spotřebu tampónů a vložek…

Po odstarnění polypů jsem stihla jen jednu MS, to už nepamatuju, jaká byla… Ale jak přešel ten největší nápor, tak jsem třeba pohárek vylívala jen 3× za den a v pohodě…

Chce to ze začátku trochu cviku při vyndávání/nandávání, ale fakt se to vyplatí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
9.8.09 10:20

to se zavádí jako tampon?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11332
9.8.09 11:04

Mám mooncup. Podle mě to na noc na silnou MS není, v době silné MS ho musím vylévat hodně často a navíc si pro jistotu dávám vložku.

Zavádí se podobně jako tampon, ale je výrazně větší, takže zejména vyndavání může někomu vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
9.8.09 11:57

Taky mám mooncup. Na noc nezavádím, nechi ho mít tak dlouho. První den, kdy je MS fakt silná, ho vylévám každé 4 hodiny a je plný po okraj, ostatní dny vylévám tak 1/6 hodin. Je potřeba se s ním naučit pracovat a mít dostatečný svaly pánevního dna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
9.8.09 15:22

Ahoj holky,asi budu mít hodně „blbej“ dotaz..ale nevadí vám to vylívání? mě by se z toho asi dělalo hodně zle......Přemýšlela jsem taky o používání pohárků,ale tohle mě teda fakticky odrazuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.8.09 19:25

jsem nadšenou majitelkou mooncupu :D
chce to trochu praxe a pak je to neskutečná pohoda, je mi až líto, že jsem o něm nevěděla dřív

zavádí se podobně jako tampon, ale níž a překvapivě není vůbec cítit (narozdíl od tamponu)

se silnou MS to chce často vylívat a i tak si první den beru pro jistotu vložku (látkovou) ;)

vylívání mi nevadí, jednak jsem zjistila, že nevykrvácím :roll: (krve není tolik, jak to vypadá) a jednak to vůbec nepáchne!

k používání kalíšku je nejdřív potřeba si na tu myšlenku zvyknout, pak si ho zakoupíš a přije fáze „ješimarjá tohle se do mě vejde???“, následuje „jak to proboha vyndám???“ a nakonec „to je geniální, proč jsem ho nezkusila dřív“ 8)

z.

• Citovat
  • Upravit
4271
9.8.09 20:13

Ahoj holky. :wink:

Díky za všechny reakce. Ještě bych měla jeden dotaz: Jak to děláte třeba někde v restauraci, kde není možné pohárek opláchnout? Prostě ho vylejete a znovu zavedete? Není to trochu „řezničina“, když to tak nazvu? :oops: V návodu píšou, vytřít dosucha a hotovo. Já si to nedovedu moc představit. Je to opravdu tak jednoduché?

Narazila jsem na to úplně náhodou a taky na ty látkový vložky a jsem z toho fakt nadšená, tak do toho určitě půjdu. Zrovna jsem tedy ve fázi „zvykání si na tu myšlenku“, ale na 99% jsem rozhodnutá, že do toho jdu.

A ještě se chci zeptat, kde jste kupovaly, na netu? Nebo kde jinde, v jakém obchodě se dá pohárek sehnat? V lékárně? Vůbec nevím, kam bych pro něj šla.

Tak moc díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
9.8.09 20:23

Já kupovala i na netu, ale jsou i v obchodech. S biodrogerií nebo tak něco. První den mám MS dost silnou, takže to jistím ještě vložkou nebo si vezmu tampon, jinak pak úplně v pohodě. Vylívání mimo domov dělám za pomocí flašky s vodou. Stejně ji nosím většinou v kabelce, takže ji použiju na tohle. A i když je s citronem nebo s šalvějí nebo mátou, vymývám tím bez problémů :wink: Za mě je to fakt skvělej vynález :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
9.8.09 20:36

Agatho,

za mě taky jeden hlas pro mooncup. Po porodech mám MS den hodně silnou, vůbec si nedokážu představit, jak bych to bez mooncupu zvládala(bóže, to je věta jak ze špatné reklamy:o).
Objednávala jsem na netu.

P.S.když jsem viděla pohárek poprvné na obrázku, otřásla jsem se, že něco takového nikdy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
9.8.09 21:18

Pohár vydrží zavedenej třeba půl dne - pokud to zrovna není ten nejsilnější den, takže podle mě není tak častý, že by člověk někde v hospodě musel kalich umývat. Nebo si najít záchod pro invalidy, tam bývá umyvadlo v kabince. Já mám teda doteď problémy se zaváděním - někdy zavedu hned perfektně a je to fakt luxus. Někdy zavedu, vypadává mi (nepřisál se), zavedu, opět vyjíždí, po několika dalších pokusech mám nervy v háji a beru si vložku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
9.8.09 21:56

Lasicko - zmiňovala jsi silné svaly pánevního dna. Jak poznám, že jsou moje pánevní svaly OK? Já mám někdy problém i s tamponem, teď už je to lepší, ale po porodu jsem tampony vůbec nemohla používat, protože mi jakoby vypadávaly. I teď se mi to občas stane, ale už je to lepší. Tak snad to půjde.

janine24 - dobrej postřeh s tou flaškou vody :wink: On člověk časem a praxí používání pohárku asi vypiluje k dokonalosti.

A při představě těch ušetřených peněz 8) za ty roky…

Ještě jednou moc díky za reakce. Jdu do toho. A i kdyby to nebylo nic pro mě, tak člověk vyhodí 600 za jiný blbosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
9.8.09 22:03

Jo a já jsem moon cup našla na stránkách „naší“ Len-til-ky www.salatky.cz a myslím za super cenu. Kdo zvažuje pořízení, mrkněte.
(Doufám, že to není braný jako nějaká reklama, nebo tak, tak to není určitě myšlený, jen že mě to zaujalo). :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí