Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj , jsem v 17.tt, celý život často chodím na malou, tedy hlavně v noci dříve tak 2 za noc s plným moč. měch. Ted jsem prodělala zánět močového měchýře, mám druhé atb a ty už doufám pomohou. Jak mi již doktorka říkala abych se úplně vyléčila musím přes den hodně pít, aby se mi bakterie z moči vyplavily. Celý život dost piju. Cukrovku nemám. Ted ale chodím na wc v noci skoro každou hodinu a pul či hodinu. Máte s tím někdo zkušenosti?Večer už se snažím tolik nepít, beru Duracef na zánět, to už je lepší ale na wc chodím v noci stále často…vždy plný močák. Myslíte si, že je to nějaký problém nebo spíš prostě 17.tt?a mimi mi tam tlačí?taky mi doktorka říkala že mám dělohu dozadu a taky mi asi tlačí na močák, musím cvičit a „dostat ji dopředu“, docela už mě to štve… Díky za názor. Mám tu častost řešit?Zdenka
možná máš hyperaktivní močový měchýř. Kámoška to má, a zkoušela to řešit - leč zatím bez úspěchu. Co ji znám (a to je už pořádně dlouho, bydlely jsme spolu na koleji), tak chodí tak 3× za noc. Když je „dobrá noc“, tak „jen“ 2×. Upozorňuju, že její otec je praktický lékař… Takže péči i kontakty má.
Myslím, že pokud chodíš i normálně často na malou, tak v těhotenství ti to na ten měchýř opravdu tlačí a pudí tě to ještě víc…
Radu bohužel nemám
Jedině asi vydržet prostě, než porodíš ![]()
Jenom vím, že té kámošce pořád brali krev - v té ale nic nebylo. Pak jí výtěrem (nebo cévkou, to nevím přesně) zjistili teda nějakou bakterii, údajně zaléčili, ale stejně se to prostě nezlepšilo.
Já bych taky tipovala tlak mimina.
Jinak pokud časté močení není způsobné zánětem, gynekologickou anomálií (skles dělohy), cukrovkou nebo třeba nějakou neurologickou poruchou, prostě člověku nic není, jen často močí - potom je dobré si měchýř trénovat - prostě přes den zadržovat, aby se měchýř vytáhl na větší velikost.
Pokud se měchýř často vyprázdňuje, smrskne se a natlakovaný je dříve. tento problém mají třeba pacienti, kteří měli dlouho cévku.
V těhotenství by to možná taky šlo zkusit - samozřejmě až po doléčení zánětu - nemůže se stát nic horšího, než že se počůráš ![]()
… kdyby to člověku nebylo blbý, tak si vezme takový ty důchodcovský pampersy, aby v noci nemusel vstávat… LEČ ono nám to většinou blbý je…
a tak musíme v těhotenství častejc vstávat
![]()
Holky, mám stejný problém, ale teď se mi zdá, že mě to trošku štípe nebo jak ten pocit nazvat.. a nevím jestli to může být zánět nebo jestli to třeba náhodou není tím častým utíráním - jako dělám to normálně, řekla bych šetrně
ale jak člověk chodí několikrát do hodiny tak je to i možný… Měla jste některá stejný problém? Přemýšlím, že si místo papíru pořídím vlhčený ubrousky, i když je to teda dražší varianta
Já jdu ke gyn. v úterý tak se zeptám, ale stejně bych asi s tímhle měla za obvoďákem ne? Kdo případně řeší zánět moč. měchýře? Poznají to v poradně jen při počůrání toho papírku na bílkoviny a tak? ![]()
já dostala na hyperaktivní močový měchýř od obdováka lék spasmed. že to má nějak omezovat stahy močového měchýře a nen tak časté nucení na močení.
Funguje to, bylo tam tuším prášků.Jenže už mi dochází a já nevím zda jako má stačit ta jedna krabička, nebo to už budu brát pořád. a nebo zda pokud nepomůže toto tak se to řeší nějak jinak??
Zkusím jak to bude vypadat po vysazení a budu muset případně zas za obvodákem@Zlatuska píše:
Myslím, že pokud chodíš i normálně často na malou, tak v těhotenství ti to na ten měchýř opravdu tlačí a pudí tě to ještě víc…
možná máš hyperaktivní močový měchýř. Kámoška to má, a zkoušela to řešit - leč zatím bez úspěchu. Co ji znám (a to je už pořádně dlouho, bydlely jsme spolu na koleji), tak chodí tak 3× za noc. Když je „dobrá noc“, tak „jen“ 2×. Upozorňuju, že její otec je praktický lékař… Takže péči i kontakty má.
Radu bohužel nemámJedině asi vydržet prostě, než porodíš
Jenom vím, že té kámošce pořád brali krev - v té ale nic nebylo. Pak jí výtěrem (nebo cévkou, to nevím přesně) zjistili teda nějakou bakterii, údajně zaléčili, ale stejně se to prostě nezlepšilo.
Tak já to psala už před nějakou dobou…
oni jí mezitím dělali i nějaké výtěry… našli i nějakou drobnou „potvůrku“ (bakterii, či co), všechno zaléčili, a ona prostě čůrá pořád ![]()
![]()
ach jo…
Holky takový dotaz, jak se pozná hyperaktivní močový měchýř? od porodu což je 6 týdnu chodím dost na wc a nucení na močení mám dost častO:(:(díky moc
@Pštrosice prosim te, ustalilo se ti casem to caste moceni nebo to pretrvava? Ja jsem uz 6 mesicu po porodu a mocim a mocim
Nechci takto zit uz navzdy;(
Ahoj, zlepšilo se vám to časté močení? Mám 3 měsíce od porodu a chodím v noci každou hodinu a půl. Nic nenašli.