Časté močení v 17. tt

88
10.7.09 18:06

Časté močení

Ahoj , jsem v 17.tt, celý život často chodím na malou, tedy hlavně v noci dříve tak 2 za noc s plným moč. měch. Ted jsem prodělala zánět močového měchýře, mám druhé atb a ty už doufám pomohou. Jak mi již doktorka říkala abych se úplně vyléčila musím přes den hodně pít, aby se mi bakterie z moči vyplavily. Celý život dost piju. Cukrovku nemám. Ted ale chodím na wc v noci skoro každou hodinu a pul či hodinu. Máte s tím někdo zkušenosti?Večer už se snažím tolik nepít, beru Duracef na zánět, to už je lepší ale na wc chodím v noci stále často…vždy plný močák. Myslíte si, že je to nějaký problém nebo spíš prostě 17.tt?a mimi mi tam tlačí?taky mi doktorka říkala že mám dělohu dozadu a taky mi asi tlačí na močák, musím cvičit a „dostat ji dopředu“, docela už mě to štve… Díky za názor. Mám tu častost řešit?Zdenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
10.7.09 18:25

možná máš hyperaktivní močový měchýř. Kámoška to má, a zkoušela to řešit - leč zatím bez úspěchu. Co ji znám (a to je už pořádně dlouho, bydlely jsme spolu na koleji), tak chodí tak 3× za noc. Když je „dobrá noc“, tak „jen“ 2×. Upozorňuju, že její otec je praktický lékař… Takže péči i kontakty má.

Myslím, že pokud chodíš i normálně často na malou, tak v těhotenství ti to na ten měchýř opravdu tlačí a pudí tě to ještě víc…
Radu bohužel nemám :cry: Jedině asi vydržet prostě, než porodíš :cry:
Jenom vím, že té kámošce pořád brali krev - v té ale nic nebylo. Pak jí výtěrem (nebo cévkou, to nevím přesně) zjistili teda nějakou bakterii, údajně zaléčili, ale stejně se to prostě nezlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
10.7.09 18:55

Já bych taky tipovala tlak mimina.

Jinak pokud časté močení není způsobné zánětem, gynekologickou anomálií (skles dělohy), cukrovkou nebo třeba nějakou neurologickou poruchou, prostě člověku nic není, jen často močí - potom je dobré si měchýř trénovat - prostě přes den zadržovat, aby se měchýř vytáhl na větší velikost.
Pokud se měchýř často vyprázdňuje, smrskne se a natlakovaný je dříve. tento problém mají třeba pacienti, kteří měli dlouho cévku.

V těhotenství by to možná taky šlo zkusit - samozřejmě až po doléčení zánětu - nemůže se stát nic horšího, než že se počůráš :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
10.7.09 18:58

… kdyby to člověku nebylo blbý, tak si vezme takový ty důchodcovský pampersy, aby v noci nemusel vstávat… LEČ ono nám to většinou blbý je…
a tak musíme v těhotenství častejc vstávat :twisted: :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
26.2.14 12:25

Holky, mám stejný problém, ale teď se mi zdá, že mě to trošku štípe nebo jak ten pocit nazvat.. a nevím jestli to může být zánět nebo jestli to třeba náhodou není tím častým utíráním - jako dělám to normálně, řekla bych šetrně :roll: ale jak člověk chodí několikrát do hodiny tak je to i možný… Měla jste některá stejný problém? Přemýšlím, že si místo papíru pořídím vlhčený ubrousky, i když je to teda dražší varianta :P Já jdu ke gyn. v úterý tak se zeptám, ale stejně bych asi s tímhle měla za obvoďákem ne? Kdo případně řeší zánět moč. měchýře? Poznají to v poradně jen při počůrání toho papírku na bílkoviny a tak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
26.2.14 13:19

Jdi k obvodacce..z moci urcite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
22.7.14 21:32

já dostala na hyperaktivní močový měchýř od obdováka lék spasmed. že to má nějak omezovat stahy močového měchýře a nen tak časté nucení na močení.
Funguje to, bylo tam tuším prášků.Jenže už mi dochází a já nevím zda jako má stačit ta jedna krabička, nebo to už budu brát pořád. a nebo zda pokud nepomůže toto tak se to řeší nějak jinak??
Zkusím jak to bude vypadat po vysazení a budu muset případně zas za obvodákem

@Zlatuska píše:
možná máš hyperaktivní močový měchýř. Kámoška to má, a zkoušela to řešit - leč zatím bez úspěchu. Co ji znám (a to je už pořádně dlouho, bydlely jsme spolu na koleji), tak chodí tak 3× za noc. Když je „dobrá noc“, tak „jen“ 2×. Upozorňuju, že její otec je praktický lékař… Takže péči i kontakty má.

Myslím, že pokud chodíš i normálně často na malou, tak v těhotenství ti to na ten měchýř opravdu tlačí a pudí tě to ještě víc…
Radu bohužel nemám :cry: Jedině asi vydržet prostě, než porodíš :cry:
Jenom vím, že té kámošce pořád brali krev - v té ale nic nebylo. Pak jí výtěrem (nebo cévkou, to nevím přesně) zjistili teda nějakou bakterii, údajně zaléčili, ale stejně se to prostě nezlepšilo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
23.7.14 23:08

Tak já to psala už před nějakou dobou…
oni jí mezitím dělali i nějaké výtěry… našli i nějakou drobnou „potvůrku“ (bakterii, či co), všechno zaléčili, a ona prostě čůrá pořád :D:D

ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
7.2.15 18:09

Holky takový dotaz, jak se pozná hyperaktivní močový měchýř? od porodu což je 6 týdnu chodím dost na wc a nucení na močení mám dost častO:(:(díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
28.6.17 21:11

@Pštrosice prosim te, ustalilo se ti casem to caste moceni nebo to pretrvava? Ja jsem uz 6 mesicu po porodu a mocim a mocim :roll: Nechci takto zit uz navzdy;(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.23 09:49

Ahoj, zlepšilo se vám to časté močení? Mám 3 měsíce od porodu a chodím v noci každou hodinu a půl. Nic nenašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí