Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky, mám takový dotaz.
Po 10ti měsících od porodu jsem dostala poprvé MS (Kojila jsem 9 a půl měsíce,) - a mám ji už 12tý den !! Přijde mi to trochu moc, dřív jsme mívala 5 dní a to ten poslední den jen málo. Máte podobnou zkušenost?
Už se začínám strachovat, připomíná mi to dobu,,,(před dvěma lety jsem měla ZT a po revizi mi bylo právě takto,,po 5ti dnech krvácení byla opětovná revize),, snad tam nic nemám…
![]()
díky za každou info
pa Lena ze srpňat
Ahojky,
zkušenost s tak dlouhou menstr. nemám. I když jsem kojila, tak mi menstr. chodila pravidelně a ta první byla delší než obyvykle a hodně silná. Obvykle jsem měla menstr. 3dny a po porodě 7 dní. Postupně se mi upravila.
Raději zavolej doktorce a budeš vědět více. Tak ať jsi brzo v pohodě.
hm, tak u DR jsem byla, brala jsme dva týdny silné dávky léků (Pamba injekce, Pamba tablety a Askorutín tablety) a trochu polevila na silné špinění a ted po ukončení léčky opět silná ms,,asi se zblázním už z tohoooo
![]()
takže 34.den mám ms......bojim bojim ![]()
Leni jak to s Tvou ms dopadlo? ja mam uz 6.den porad stejne silnou ms, i kdyz driv trvala 3-4 dny a vetsinou jen prvni den byla silnejsi.....tak uz taky chytam nerva, tim spis, ze to prislo dva mesice po porodu ![]()
LenazeStrakonic píše:
hm, tak u DR jsem byla, brala jsme dva týdny silné dávky léků (Pamba injekce, Pamba tablety a Askorutín tablety) a trochu polevila na silné špinění a ted po ukončení léčky opět silná ms,,asi se zblázním už z tohoooo![]()
![]()
takže 34.den mám ms......bojim bojim
Tak já jsem mělůa menstruaci měsíc, mám 15 měsíční dceru. Po měsíci mi doktorka píchla injekci na zastavení krvácení, po 2 dnech to přestalo. a za týden jsem začala opět špinit a teď už 3. den krvácím celkem silně-hlavně v noci. Na noc mám tampon i vložku a je obojí nasáklé. Tak nevím, antikoncepci jsem po injekci vysadila, protože brzy plánujeme druhé mimi. nevím zda jít znova k doktorce a odžadovat se vyšetření, ani nevím zda mě při krvácení vyšetří. nevíte někdo? ![]()
Ahoj holky, maminky, chci se zeptat v pondělí jsem dostala 1menstruaci po porodu a dnes je sobota a pořad je červená…vždycky jsem měla ms červenou tak 3dny pak postupně šla do špinění ale teď je pořad rudá…už je to 5den…jak jste to měli vy? ![]()
Ja mela prvni stejne dlouhou jako pred porodem, ale za to prvni den jsem myslela ze snad vykrvacim hrozny
uz jsem chtela jet i na pohotovost, neco neskutecnyho, jsem porad jen litala na wc vymenovat vlozky
postupem casu se to zmirnilo, ikdyz porad je to prvni den vic nez to byvavalo pred porodem, cetla jsem, ze telo se dava zpatky dohromady po porodu i rok. Zase treba nemam vubec zadne krece a bolesti jako pri MS pred porodem, uvidime jak to bude dal, porad rikam, ze mi to tehu vyhovovalo, ze nebyla zadna MS..to byla parada ![]()
Ahoj holky vy mi jdete primo do rany
ve ctvrtek jsem dostala po dobrani prvniho platicka antikoncepce MS a je silna jako prase jeste ted
ja tohle vubec neznam nez jsem byla tehu tak taky brala anti a mela jsem to cca 5dni a hrozne slabe. Rodila jsem cisarem pred cca 9 tydny, myslite ze mi to ta antikoncepce zase srovna, ze to je jenom ta prvni MS po porodu? Jsem z toho zoufala, ze vcerejska na dnesek 3 vlozky total ![]()
@Pce Já mám pocit, že první den vykrvácím (včetně noci), ještě teď - 8 měsíců po porodu. Ale už se mi alespoň ms zkrátila z týdne na 5 dní
![]()
@Pce Já myslím že se to spraví
ale ta ms to je mazec před těhu jsem nikdy moc nekrvácela v noci ale teď ten první den ms-no mazec vložka v noci totál celá rudá
a to používám noční always ultra ![]()
No já si musela koupit takový ty půl metrový na noc, jinak bych měla všechno špinavé…no hrůza, tak doufám že se to uklidní a srovná. ![]()
Ono se to holky snad casem upravi, rikam, ja mam skoro rok od porodu, neni to takovy jako ty prvni ms po porodu, ale uz to bohuzel neni ani takovy slaby jako pred porodem
docela bych brala nejaky typ jak tu ms /to krvaceni/ zmirnit, ale o nicem nevim
na noc si beru ty prvni dva dny dve vlozky, a pres den pak nosim ty Super always. Jsem zvedava az pak nastoupim do prace, jak to tam budu ty prvni dva dny zvladat ![]()
Holt v tele probehla urcita zmena /porod/ a nejak to tu ms pocuchalo ![]()
Ahojky holky.
Je tu někdo v podobné situaci?
Mám polycystické vaječníky. MS jsem neměla nikdy pravidelnou, jen při braní antikoncepce.
Koncem prosince jsem poprvé rodila, nekojím a neberu antikoncepci.
Před první MS, jsem dva dny špinila, pak osm dní MS a cyklus trval 26 dní, ale už poslední 4 dny jsem špinila a začla další MS, která už trvá 10dní ![]()
Mám jí celou slabou. Vím, že se tělo po porodu musí srovnat, ale tohle je divné ![]()
Pořád přemýšlím, jeslti jít k doktorovi nebo ne?