Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak jsem tu opět se svým zvláštním problémem. Jsem už v 18.tt a když jsem byla na vyjímečném utz tak mi doktorka řekla že mám dělohu natočenou dozadu, že už by měla být dopředu, prý to není zas tak neobvyklé, ale mám zatím spíše polehávat na břiše aby se začala stáčet správným směrem. Na velký utz jdu už v 19.tt páč ve 20.tt jsem na dovolené, už jsem natěšená že budu znát pohlaví mimi ,ale obávám se že právě tou dělohou to jen tak nepude. Taky vůbec necítím pohyby a myslím že to je taky tím
máte s tím někdo zkušenosti? díky moc Zdenka
Se zakloněnou dělohou zkušenosti nemám, ale nemyslím, že to, že necítíš v 18.tt pohyby, by měl být problém. Při prvním těhotenství bývají první pohyby cítit kolem 20.tt. Je mi jasné, že některé těhulky je citily mnohem dřív, ale já třeba jsem první pohyb cítila v 19+0 a byla jsem ráda, že to bylo tak brzy. Přeju hodně štěstí.
Ahoj Zdenko, já mám zakloněnou dělohu a zatím jsem s tím měla problém jen jednou, a to, když jsem byla podruhé těhotná a pan doktor kvůli zaklonění dělohy nepoznal těhotenství
Na pohyby máš jako prvorodička ještě chvíli čas. Pohlaví u nás bylo „odhaleno“
2× v 16.tt a 2× ve 20.tt. Neboj, bude to v pořádku. M.
Díky díky za rady, fragolko, zasloužila maminko!!hodně štěstí při čtvrtém, obdivuhodné!!!
Jaj, neumím počítat,a to jsem učitelka
tak to je více jak obdivuhodné!! ale potvrzuje to pravidlo že to stojí za to vid?
fragolo ty jo,jak tolik dětí zvládáš,to je fakt obdivuhodný(nepatří to sem,ale musela jsem zareagovat) zaklatelce se omlouvám
Zdeni, někdy je to sice na hlavu, ale ti prckové za to opravdu stojí
. Přeju pohodové těhotenství. M.
Ahoj Judito, ono se to zvládnout dá. Kdyby mi při prvním dítku někdo řekl, že má 4-5 dětí, tak si budu ťukat na čelo
a taky jsme si tolik dětí ani původně neplánovali, ale manžel říká, že neplánujeme, ale konáme
Opravdu se to dá, sice někdy remcám, že odejdu, ale mně by stejně bylo do hodinky smutno
Mám fajn chlapa, který mi pomáhá, máme se rádi a nic moc nám nechybí
M.
Zdenko, promiň za OT ![]()
To teda mě to nedá, nevyprávěj mi podrobnosti, ale tvůj manžel vydělává asi hodně peněz vid?
můj strašak je ten, že jich bude hodně málo, platíme bydlení 15 tisíc/měs, pak taky nějaký spoření telefony atd. a až budu na mateřský moc nám toho nezbyde, tak jsme stále šachovali kdy mimik ale říkali jsme že líp na to budem až splatíme byt tj. za 28 let
tak jsme do toho šli..
Ja teda o Fragole vim uz dyl, ale kdyz uz je tu s tebou takovy interview tak se pridam
![]()
To je mazec, pet let temer v kuse tehotna
A kojis? TO bys jinak uz asi kojila pet let nonstop co?
JA si to fakt neumim predstavit, moje telo se dava do kupy od porodu jeste ted a to uz bych jako mela rodit znova
Jak to fyzicky zvladas? Me teda kojeni a pece o mimco dost fyzicky vycerpavaly.......
Jsi vazne dobra
![]()
Zdenko, no, manžel vydělá přiměřeně k VŠ a místu bydliště
Jinak bydlíme ve svém, přistavujeme patro. Zlí jazykové tvrdí, že si pořídíme panelák a autobus
A jinak jsem si celkem jistá, že nás manžel uživí.
Danyleo, teda, na těhotenství neříká nic ani můj gynekolog. Tím chci říct, že mě celkem podporuje, každopádně mi nikdy neřekl, že jsem padlá na hlavu nebo něco pododného
To si spíš myslí příbuzenstvo ![]()
Kojení nic moc, vždycky jsme odcházeli z porodnice s příkrmem, kojení se u nás skoro nekonalo, ať jsem se ždímala jakkoli, prostě nic
Tak jsem tuhle ze srandy počítala, kolik jsme tak dali za UM a mažela málem kleplo
Prý bychom za to měli polovinu baráku
Tím nechci říct, že by těch peněz litoval ![]()
Po fyzické stránce celkem v pohodě, po psychické je to občas síla, hlavně, když jsou děti nemocné a předávají si to jeden od druhého a nakonec odpadnu já. A přiznejme si, že ať se manžel snaží jakkoli, domácnost bez ženské ruky je pak jeden velkej bordel a stejně musím makat, i když bych třeba nejradši ležela. Ale to už je riziko povolání ![]()
M.
Tak ja mam taky celej zivot delohu zaklonenou,ctvrty tehu na krku
a nikdy jsem zadny problem nemela ![]()
Fragolo, já už jsem se ti obdivovala v nějaký jiný diskuzi
ale když jsme u toho interview, tak mě spíš zajímalo jak zvládáš ty porody? Já teď mám před druhým porodem a začínám mít strach z bolesti…a docela velkej strach ![]()
Maliko, no, porody, zatím se nebojím, ale to zase přijde
První dvě těhotenství byla v pohodě… 1. porod celkem dobrý, až na to, že člověk neví, do čeho jde a pak mě nechali celou noc v nemocnici samotnou a radili mi, ať se vyspím
, že to vypadá, že porodím tak za dva dny. Manžel to ráno k porodu stihl jen tak tak ![]()
2. těhotenství a porod hodnotím jako nejpohodovější, Davča se narodil asi do 45 min. po příjezdu byla Davča na světě ![]()
3. a 4. těhu - od cca 20tt. mi tvrdlo břicho a já se klepala, že předčasně porodím
Šetřit se se 2-3 dětma je celkem nereálné, ale všechno dobře dopadlo a já přenášela
3.porod žádná rychlovka, ani nic zdlouhavého a u 4. porodu přišel na řadu oxytocin, protože jsem neměla kontrakce. U posledních dvou pak následovala kyretáž kvůli potrhané placentě.
No, bát se budu, to víš, že jo, ono je to úplně normální, ale zvládla jsem bez epidurálu. Jen jsem si pak na sále říkala, že člověk tu bolest tak strašně rychle zapomene a nadávala jsem si, že jsem husa, že jsem do toho šla znova ![]()
Měj se krásně a přeju pohodový a rychlý porod. M.