Inkontinence v těhotenství

88
12.8.09 20:36

inkontinence v těhotenství

Ahoj holky, mám problém jsem v 21tt a při každém kýchnutí si trošku čůrnu :cry: zatahuji svaly, co se dá, křížím nohy co se dá, ale nic moc. Nevíte zda se můžou svaly pánevního dna posilovat i v těhotenství?já abych pak neměla nějaký problém při porodu, má kamarádka takhle posilovala v těhu a při porodu jí vynadali že je přeposilovaná a neví kdy uvolnit dělohu. Díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
12.8.09 20:38

Re: inkontinence v těhotenství

ZdenkaB píše:
Nevíte zda se můžou svaly pánevního dna posilovat i v těhotenství?

Můžeš trénovat přerušované čůrání a u počítače nebo televize zatínat svěrače :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
12.8.09 20:53

Trénuj zlehka a spíš zkus chodit preventivně čůrat, já jsem s břichem pak už téměř necítila, že se mi chce, až když byl močák plný, tak najednou a musela jsem honem honem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
12.8.09 20:59

Mě taky nedoporučovali moc pánevní dno posilovat, naopak jsem měla co nejvíc uvolňovat (na spaní polštář mezi nohy).

Blbý, jde to nějak proti sobě co? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
12.8.09 21:02

Len-til-kah píše:Můžeš trénovat přerušované čůrání u počítače nebo televize zatínat svěrače :wink: .

:lol: :lol: :lol: :lol: takhle jsem to četla…říkám si, ta Lentilka je ale Máňa :-) :-), jak jako, jako u počítače a televize jó??? :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
12.8.09 22:16

Taky s tím mám problémy, čekám druhé mimi :? A taky mi říkala Dr. neposilovat, protože pak si tím přivodím prý tvrdnutí břicha. Mám prý počkat až po porodu :?
Jenže nedávno jsem měla 3 týdny fakt kašel a bylo to hodně nepříjemný, takže jsem to vyřešila alespoň provizorně používáním vložek, teď už je to lepší, stačí mi intimka. Holt je to asi daň za mimísky :lol: A je fakt, že po prvním porodu se to pak posilováním zlepšilo a žádné problémy jsem neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
12.8.09 22:21

edit

Příspěvek upraven 28.04.12 v 23:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
12.8.09 22:25

suvik píše:
Len-til-kah píše:Můžeš trénovat přerušované čůrání u počítače nebo televize zatínat svěrače :wink: .
:lol: :lol: :lol: :lol: takhle jsem to četla…říkám si, ta Lentilka je ale Máňa :-) :-), jak jako, jako u počítače a televize jó??? :-))))

Přece do látkových plen :idea: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
12.8.09 23:00

Houby, přece do čínského nočníčku :idea: .
Ono to tak i vyznělo, jak to po sobě čtu :oops: , no nic.

Tak uznávám, že ne každý má byt občůraný od dětí tak dokonale, že si může sem tam upustit i u TV, aniž by způsobil zvláštní újmu :-) .

Chtěla jsem připsat ještě pesimistický výhled pro další těhotenství a svoji povzbuzující historku, jak jsem s plným močovým měchýřem popoběhla 20m na tramvaj, ale radši nic :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
12.8.09 23:07

Já spíš přemýšlela, kde má TV/počítač svěrač :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
13.8.09 20:56

Pro všechny

Díky za odpověď,ikdyž jsem nevěřila, že se při takovém to tématu i zasměju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...