Cysty v pupečníku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
10.11.15 20:28

cysty v pupečníku

Ahoj holky, dnes v 16.týdnu jsem byla ultrazvuku v genetickém centru. Ve 14.týdnu bylo vše ukázkové ale kvůli vrozené vadě srdíčka v rodině mi nabídli USG i v 16. týdnu pro úplné uklidnění. Našli ale něco jiného, dvě velké cysty v pupečníku. Nesetkal jste se s tím někdo nebo někdo ze známých?? Je to prý ojedinělé. Pozvali si mě za 14 dní opět do centra a hned dnes odebrali krev mě i manželovi na genetické vady, čeká meě amniocentíza. Prý to nemusí být nic ale i to může být vážná genetická vada. Bojím se, že mimču můžou ty cysty znemožnit přívod krve a živin a odumře :( Jsem fakt vystresovaná, přitom jsem žádné problémy neměla, triple test vyšel negativní a plod je zcela v pořádku. Sami nevědí co to udělá, tak mě budou sledova. Bojím se, že přestane prosperovat a nebude tak růst díky živinám nebo má nějakou vadu která se ještě neprojevila :( Jsem fakt zoufalá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1281
10.11.15 23:07

Ahoj, delat amniocentezu kvuli cystam na pupecniku mi pripada ponekud hystericke…

Tady mas 2 publikace, ktere hodnotily prvotrimestralni cysty na pupecniku:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23620322

http://www.jultrasoundmed.org/…/95.abstract

Vpodstate se vstrebaly, a prubeh byl srovnatelny s graviditami bez cyst.

Ve druhem trimestru pisi, ze pokud je to nalez, u ktereho je vsechno ostatni v poradku, tak to taky neovlivni tehotenstvi:

http://www.jultrasoundmed.org/…11/1547.full

Takze pokud jsou to JENOM cysty, a treba NT (nuchalni translucence) byla vporadku, plus ostatni testy, byla bych klidna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.11.15 18:33

Ahoj :) Díky moc za články, je v nich pozitivní zpráva :) Byla jsem i dnes u svého gynekologa, abych zeptala co si o tom myslí. Říkal, že on by strach neměl, že screening jsem měla negativní, šíjové projasnění atd jsem měla také vše o. k. ale že se samozdřejmě nedá vyloučit genetická vada, která se takto mohla projevit. Mám prostě čekat, jak vyjdou výsledky až pak plašit ale to se řekne… Že aspoň budeme komplet vyšetření na vše a budem mí to černé na bílém, že jsme zdraví. Bála jsem se uskřínutí cév v pupečníku kvůli tim cystám ale to prý nehrozí. Nejvíc mi vadí ta nejistota, je to hodně vzácné, můj gynekolog se s tím nikdy za 40 let praxe nesetkala a v ČB měli asi 3 pacientky ale měla malé cysty, porodili zdravé dítě, u mě jim je divné ta velikost. Ale každopádně jsem klidnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
11.11.15 19:01

A on ty cysty taky detekoval? Nebo jenom v tom centru? Aby to taky nebyl artifakt…

Osobne si myslim, ze je mnohem pravdepodobnejsi, ze se to vstreba a nic to nebude @Evca333 nez ze se v tomto stadiu jedna o projev vazne geneticke vady, pokud to sijove projasneni, screening a vsechno ostatni vyslo dobre.

Vyloucit se to samozrejme neda, ale je mnohem pravdepodobnejsi, ze to nic nebude, nez, ze ano. Hodne stesti, ale myslim, ze to bude dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.11.15 19:12

Děkuju :) No můj gynekolog mi sono nedělal, že je to zbytečné, že to bude stejné jak v centru. Artefakt to nebyl, byly krásně vidět, byly černý, naplněný tekutinou. Přivolala si na konzultaci ještě jednu doktorku. NPtala jsem se, jestle se nemůžou vstřebat ale na to jsou velké. Tak budem doufat a modlit se aby vše bylo dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí